середу, 13 серпня 2014 р.

У Луцьку презентували «Українсько-англійський словник ділової людини»

 У Луцьку презентували «Українсько-англійський словник ділової людини», що вийшов друком за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Над його впорядкуванням працював авторський колектив лабораторії лексикографічних досліджень на базі кафедри практики англійської мови, яку очолює кандидат філологічних наук, професор Євгенія Гороть. До його складу увійшли Ольга Василенко, Наталія Єфремова, Ірина Калиновська, Еліна Коляда, Леся Малімон, Алла Павлюк.
 
  
    Головна особливість словника – специфічна термінологія. Вона, на думку науковців, неабияк допоможе діловим людям та стане їм в пригоді. Окрім того, видання містить зразки ділових паперів та чимало інформативних додатків, з яких, до прикладу, можна дізнатися відомості про певну країну.
   Оскільки словник виданий благодійним коштом, авторський колектив вирішив не продавати його, а поділитися примірниками з колегами по кафедрах університету, а також з бібліотеками та школами, де поглиблено вивчається англійська мова. Представників цих установ запросили на презентацію та вручили в подарунок словники. Працівник абонементу була присутня на заході.
       Книги відкривають нам свої таємниці. Одна дарує нові знання, інша дає поради, третя – втішає, четверта – розвеселяє. Тому, якщо людина багато читає, вона не тільки багато знає, але й ніби проживає багато цікавих життів. Книга потрібна людині, як повітря, як світло. З дитячих років вона допомагає нам пізнати світ, знайомлячи з казками, веселими і сумними віршами, оповіданнями про великих і сміливих людей, таємницями природи.
      Книжки – наші друзі, їх потрібно любити й берегти Діти, які відпочивають в  літньому таборі L&G, допомагали бібліотекарям абонементу «лікувати книжки».
  
      Відділ абонементу в переддень Дня Конституції презентув читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар