середу, 13 серпня 2014 р.

Романтичні сутінки в бібліотеці

23 квітня в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся захід – романтичні сутінки під кодовою назвою «Книгою призначена зустріч». Працівники відділу абонементу провели  мандрівку-бібліогід з використанням буктрейлерів «Нові імена в сучасній українській літературі».
 
          Галина Вдовиченко. Інші пів’ябука. П’ять років тому до рук чотирьох подруг потрапив старовинний сувенір із секретом - чарівне яблуко, яке здатне здійснювати бажання. Це яблуко змінило їхні долі - кожна отримала те, чого їй бракувало в житті. Потім життя пішло далі - діти, сім’я, кар’єра. Тим часом яблуко, яке нібито втратило свої чарівні здібності, припадає пилом на полиці між банок з варенням - до того часу, поки його не викрадають. Згодом з’ясовується: воно може не тільки впливати на долі подруг, але й міняти життя різних людей по всьому світу. Тим більше що зараз воно не одне: у яблука з’явився двійник - і подруги опинились у вирі нових пригод.
        Одночасно з книгою «Інші пів’яблука» у видавництві вийшло друком перевидання роману Галини Вдовиченко «Пів’яблука» у новому оформленні та новій авторській редакції. Це історія про життя подруг, яке раптом змінюється, коли до їх рук потрапляє магічне яблуко роботи скульптора XVIII ст. Яблуко - не просте, воно здатне здійснювати бажання. І незабаром усе, чого жінкам бракує в житті, стає реальністю.
          Варто зазначити, що сукупний наклад «половинок» склав десять тисяч примірників. Романи будуть презентовані протягом грудня та січня у найбільших містах країни.
 
              http://www.youtube.com/watch?v=b9BxSQgwVSw
 
          Володимир Лис «Соло для Соломії». Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих... Карколомні події ХХ століття - війна, примусова колективізація - події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?
 
           http://www.youtube.com/watch?v=9vcj62ZJoOk
 
       Любко Дереш «Голова Якова». Геніальний композитор Яків отримує від свого брата, політтехнолога, незвичну пропозицію — створити симфонію до відкриття Євро-2012. Темні отці, які стоять за цим замовленням, впевнені, що лише йому під силу створити музику, що буде прологом до Апокаліпсиса...
Рідна домівка стає для Якова в`язницею. Хоч поруч з ним і живуть два брати, чотири музи і один злий геній, жодна нота не звучить в його серці...
 
 
          Люко Дашвар «На запах м’яса». Це – окрема і самостійна історія. Літопис кохання молодої дівчини, її злетів, падінь і негативних висновків. Щось змушує Майку втекти з великого міста до глухого села і закохатися в раніше хазяйновитого та заможного майстра на всі руки, а тепер алкоголіка. Але як стримати у собі жагу до «красивого життя» – отого «м’яса», яке так характерне для людської натури?
 
          Сімейна сага Марії Матіос «Майже ніколи не навпаки» за формою, майстерністю та глибиною викладу не поступається її найвідомішому роману - «Солодка Даруся», який визнано найкращою художньою книжкою останнього українського 15-річчя.
Зачарований бездоганним стилем нового роману читач дещо спантеличений гіркою логікою викладених подій. Лише на останніх сторінках книги він знайде відповідь, чому так сталося в першій новелі «Чотири - як рідні - брати». А «Гойданка життя» остаточно переконає, що майже ніколи не є навпаки. Бо не могло бути інакше… Теза письменниці про те, що «важить не час, а людина в обставинах часу», розкривається через драматичну історію кількох гуцульських родин часів Австро-Угорської монархії, Першої світової війни та першої третини XX століття.
          Великі пристрасті звичайних людей, легке марево містики, «багатоярусний» сюжет, ненав'язливі роздуми над вічною дилемою Любові - Ненависті, Гріха - Спокути, дивовижне мовне багатство — ці неодмінні атрибути стилю Марії Матіос спонукають до глибокого думання, неприхованого захоплення й викликають потребу занурюватися в багатоликий і колоритний світ письменницької уяви й реальних знань.
Кожен персонаж цієї небуденної драми має беззаперечне алібі, неопротестовану правду і власні суди честі. А отже, має право чинити так, як не можна передбачити жодною логікою чи писаним законом. Закони честі вступають у суперечку із законами серця. І тому майже ніколи не є навпаки. А є саме так…
 
          http://www.youtube.com/watch?v=m-tRzTknCfs
         
          До уваги учнів 4-х класів Луцької спеціалізованої школи №1 представлена виставка, підготовлена працівниками відділу абонементу.
 
                           Виставка «У слові мить спинилася»
 

Немає коментарів:

Дописати коментар