понеділок, 15 вересня 2014 р.


       В. Шкляр «Ностальгія». За день до того, як сталася аварія на ЧАЕС, Микола покинув роботу у видавництві. Тепер він вільний митець. Але чи вільна його душа? У дивному сні він бачить, як дружина стріляє йому в серце... Через кілька днів він зустрічає жінку, яка змогла витягти ту кулю з його душі, але їм не судилося бути разом...
      В. Шкляр «Тінь сови». Одвічна історія про кохання та журбу! Історія кохання двох молодих людей Степана Побережного та Катерини, життя яких сповнене світлої поезії і драматизму. Не було в Степана людини ближчої, ніж кохана. Але чи в її серці палає такий самий вогонь любові?

          Н. Шевченко «Подвійні міражі». Коли тобі випадає можливість змінити своє життя – це везіння чи прокляття? Семеро пасажирів одного автобусу занурені кожен у власні невеселі думки. Вони й гадки не мають, що опинились разом невипадково. Відтепер доля незнайомців — перетворитися на шахові фігури у якійсь незбагненній і моторошній грі. І вони мають зробити вибір, від якого залежатиме їхнє майбутнє.
     Люко Дашвар «Мати все». Назва «Мати все», як і назви усіх книжок Дашвар, що побудовані на грі слів, мають неперевершену властивість з ювелірною точністю передавати захований у сюжетні лінії зміст. В основу роману письменниця поклала реальну життєву історію, яку колись побачила на одеському пляжі і в якій, переконана письменниця, багато людей побачать своє власне невигадане життя. Історія професорської доньки у якої було все: турботлива мама, коханий чоловік, гарна квартира, вдосталь грошей ідеальне життя. Але як всі прекрасно знають - «багаті теж плачуть». Підступ і брехня ось на чому «авторитарна» мати побудувала родинну ідилію. Все життя Іветта присвятила хворому синові Платону. Старша дочка Ліда змушена, як і мати, доглядати за братом, жертвуючи всім. А мати вирішила купити сину живу ляльку, яка б задовольняла природні потреби юнака. Так у родині з’явилася Рая, і… Світло однієї любові розігнало морок іншої. Саме тепер Ліда дізналася, що Платон і сільське дівча не єдині маріонетки в руках Іветти!

       Л. Когут «Мудрі жінки». Людські долі, життєві перипетії, заплутані колізії майстерно втілила письменниця у своїх оповіданнях. Кожен окремий твір – особливий, але їх о’'єднує вияв почуттів, розуміння жіночої психології і найголовніше – віра в себе, в добро, в життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар