понеділок, 13 жовтня 2014 р.

          Дністровий А. «Сніданок на снігу». Драматична історія кохання! А ще  добірка оповідань з добротно виписаними сюжетами, вихопленими просто з життя.
          ...Їх засипало снігом у Карпатах  і час зупинився. «Хай би він зупинився назавжди», - думає жінка. «У мене є дім, куди я мушу повернутись», - думає чоловік. А що думає сніг, захопивши цих двох самотніх людей у полон?
          Оригінальна манера письма в поєднанні з майстерністю оповіді привабить читача, який хоча й цінує реалізм у літературі, але прагне також відчути приховані меседжі від автора, що, можливо, стануть поживою для роздумів про сенс життя людини в постіндустріальному і пострадянському суспільстві.
         «Небесна сотня». Меморіальне видання  створила та ініціювала його вихід у світ громадська організація «Центр соціальних проектів «Хочу жити». Книга міститить фотохроніку Майдану, портрети кожного Героя Небесної Сотні, їхні біографії, розповіді про їхній подвиг задля європейського майбутнього України. Зверху над фото вказано з якого регіону він походив.
          Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні.
          Герої цієї книги – звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні – заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрічалися. Це він обєднав їх, зробив побратимами та «воїнами-світла».
           Доляк Н. «Чорна дошка». Роман отримав нагороду «Вибір видавця» на престижному літературному конкурсі «Коронація слова-2014»!

          Страшні видіння приходять до Сашка у снах. Висушені голодом жінка і маленькі діти зазирають йому в обличчя скляними очима, німотно благають про допомогу, простягають до нього руки... Лесь Терновий, прадід Сашка, має що розповісти онуку про цих людей. Бо він один із них. Один з тих, хто вижив, пройшовши через пекло Голодомору 30-х років.

Немає коментарів:

Дописати коментар