понеділок, 25 травня 2015 р.

          Д. Корній, Т. Владмирова «Крила кольору хмар». Ада росла без матері, а батька взагалі не знала. Вона навіть не здогадувалася, що народилася в сім’ї янголів і стала вигнанницею, сірим янголом. Ні добро, ні зло не беруть її на свій бік.
       Господар клубу «Темний янгол», в якого дівчина працює, теж виявився не простою людиною. Він наказав Аді забрати душу Ірен, її подруги. Дівчина не може відмовитися. Чи може? Адже чимало людських душ у полоні Господаря і благають про допомогу. Вона може загинути, допомагаючи їм. Але настав час робити вибір. Що обере Ада темну чи світлу сторону?

      «Волонтери» Люди для людей! Під цим девізом працюють сотні волонтерів у зоні АТО. Сповнені болю та обурення, віри та гіркоти, суму та надії історії про тих, хто, забувши про спочинок, допомагає біженцям і бійцям АТО, ризикуючи власним життям намагається зберегти чуже.
До книжки увійшли твори відомих українських авторів: С. Жадана, І. Карпи, М. Кідрука, Г. Вдовиченко, Л. Денисенко, І. Роздобудько, І. Славинської, Г. Шиян, А. Любки, К. Бабкіної.


     А. Рогашко  «Осіннє Рондо місячної ночі». Львів. 1891 рік. Молодий журналіст Степан закохався в юну шляхтянку Софію, дочку ясновельможного пана Полонського. Батько дівчини, дізнавшись, що дочка закохана у безродного пройдисвіта, забороняє бачитися з ним. Та кохання сильніше за всі заборони, і молоді люди щовечора поспішають вузькими середньовічними вуличками Львова до старого ліхтаря. Але одного разу Степан не прийшов на побачення...
          Минули роки. У наш час Любка, їдучи до Львова, зустрічається поглядом із попутником Любомиром. Саме він снився їй, саме він призначений їй долею. Та чи доведеться їм побачитися знову? Яка давня таємниця повязує їхні родини?

       В. Мастерова «Суча дочка». Сором на все село народити дитину без чоловіка. А якщо дитина чужа? Олена прихистила малюка з жалю та нікому про це не сказала, навіть коханому. Заради чужого сина вона пожертвувала жіночим щастям, безтурботним життям у столиці. Та чим віддячить Олені хлопець, коли виросте?
        Книгу не поклала на полицю, доки не перегорнула останню сторінку. Сюжет знала із анотації, але зачепити мене вдалося. Складна книга про жіночу долю, про життя жінки з її недоліками в часи радянської системи. Читала і розуміла, що не так мало скластися життя головної героїні, хотілося такої собі Каті Тихомірової із класики радянського кіно «Москва сльозам не вірить», а не вийшло, на жаль.

      А. Кокотюха «Осінній сезон смертей». Уже не першу жертву знаходять на вулицях міста. Жорстокий вбивця полює на молодих привабливих дівчат і душить голими руками… Маніяком може виявитися хто завгодно, навіть колишній кримінальний репортер столичної газети Андрій Шарада. Тільки щаслива випадковість допомагає йому довести своє алібі. Але він розуміє: у кам’яних джунглях полює хижак. Його треба зупинити. Так Андрій починає власне розслідування. Тим часом сезон смертей триває.



Немає коментарів:

Дописати коментар