вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Друзі, знайомтесь, ми отримали нові книги:

Вам – дорогі підлітки радимо прочитати :

10 історій для хлопців. Десятеро сучасних українських письменників: А. Захарченко, Т. Шило, А. Бачинський, С. Гридін, В. Якушев, В. Карп’юк, В. Бердт, А. Маслюк, І. Андрусяк, М. Лаюк. Їхні герої – допитливі та по-юнацькому вперті, опиняються перед багатьма викликами й спокусами на порозі свого дорослішання. У цих дотепних та глибоких історіях – непрості стосунки з батьками, справжні та вдавані друзі, байдужість і розчарування, несподівані пригоди, перші симпатії, щоденні маленькі й великі перемоги... Коли емоції зашкалюють, коли хочеться бути «крутим» - чи вдасться героям розпізнати, що в житті справді важливе? Читайте і дізнавайтеся.
У книзі використані фотографії з родинних архівів авторів. У дизайні обкладинки – фото Юрія Басенка.

Кові Ш. 7 (сім) звичок високоефективних підлітків: путівник підлітка до успіху. Ця книга – унікальна, адже стала для мільйонів підлітків школою самоповаги та успіху.
Це покроковий путівник, який допоможе вам справитися з невпевненістю. Повірте, ваші цілі, мрії, плани – усе це здійсненне й досяжне. Просто потрібно знати, що допоможе правильно рухатися обраним шляхом.
Обговорюйте, сперечайтеся та намагайтеся змінитися! Ми віримо, що ця книга вам допоможе! Спробуйте, не пожалкуєте!

Космовська Б. Samoтnі. сom. Популярна польська письменниця Барбара Космовська зізнається, що пише для непростої аудиторії – підлітків. Із молоддю письменниця намагається бути максимально щирою. Авторка впевнена, що розуміння світу підлітків, пам’ять про власну молодість та власні помилки – це той спільний «простір», що зближує письменника та юних читачів. Ось і нова книга письменниці сподобається читачам, адже оповідь у ній про двох підлітків: хлопця і дівчину, на жаль… самотніх. Це захворювання вражає будь-кого і має різні причини. Часом здається, що самотність стає хронічною і проти неї немає жодних ліків. Але є те, що має силу здолати будь-яку хворобу, це почуття любові, що народжується в серці та змінює долю.

Для наших молодших школярів пропонуємо книгу Л. Ворониної «Таємне Товариство Ботанів, або Екстрим на горі Підстава» На світі є люди, котрі не уявляють свого життя без драйву. От і герой цієї нової фантастичної повісті миттєво відгукується на запрошення взяти участь в екстремальних пригодах, що відбудуться на горі з дивною назвою Підстава. Адже після неймовірних подій, які довелося пережити Климові Джурі, рятуючи людство від хижих прибульців-синьомордів, він, здається, назавжди позбувся страху і готовий сторчголов кинутися у вир найнебезпечніших випробувань.
Хіба ж хлопець міг запідозрити, що листа із за­прошенням йому прислали не його побратими з Таємного Товариства Боягузів – Жук і Заєць, а в таборі «Екстремал» його підстерігає пастка? Що ж насправді відбувається на вершечку Підстави? Невже синьоморди залишили на Землі свої секретні бази? І врешті  – що заховано у «місцях сили» серед прадавніх кам’яних мегалітів-кромлехів? Прочитайте книгу і дізнаєтеся, як  усе закінчиться.


Для любителів сучасної української прози:

Свій новий роман С. Жадан назвав «Інтернат» …Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім… 
Чому «Інтернат», - спитаєте ви? А тому, що все, що описано у цьому романі, за словами автора, настільки важливіше за можливі пояснення, що пояснення виглядають просто недоречними. Очевидність пояснень лякає,  бо наше життя за роки війни стало глибшим і змістовнішим, і художньо-вибагливішим за літературу вимислу…

Новий роман М. Кідрука «Не озирайся і мовчи» - це позажанрова історія з елементами трилера та соціальної драми. Окрім містичної складової, автор піднімає проблеми спілкування і взаєморозуміння батьків та дітей, травлі у школі та бажання втечі від реальності, притаманного підліткам.
Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.

Роман А. Кокотюхи «Біла ніч» – заключний твір трилогії, присвяченої повстанському рухові на Волині в роки Другої світової війни. Ви вже знайомі з двома попередніми романами «Чорний ліс» та «Багряний рейд».
Максим Коломієць на псевдо Східняк – командир невловного летючого відділу УПА, який не дає спокою окупаційній Червоній армії на Волині. Через особливу тактику складається враження, що відділ Східняка діє в кількох місцях одночасно. Майор НКВД Полинін має особистий рахунок до Коломійця, бо вважає його зрадником. Тому до відділу Східняка засилають агента із завданням знищити командира. І це – у час, коли повстанський рух змінює тактику боротьби… Чи залишиться Коломієць живим? Дізнаєтеся, прочитавши цей твір.

 
Зубченко О. «Перемагаючи долю» – це перший досвід написання настільки великого прозового твору, раніше з-під пера автора виходили вірші та тексти пісень.
Представляємо вашій увазі дві книги трилогії про звитяжних братів-козаків. Перша книга торкається періоду першої половини XVII ст., коли в Україні проходило чимало козацьких та селянських повстань, які закінчилися поразками.
Друга – 1638 р., на Лівобережжі лютують коронні війська Миколая Потоцького та Яреми Вишневецького. Козацький обов’язок змушує Івана Рубая і його вірних друзів-козаків Юрка, Петка та Миколу покинути коханих дівчат та стати на захист рідної землі.

Корній Д. Зворотній бік світів. Це 4 книга з циклу «Зворотний бік»! Довгоочікуване продовження пригод Мальви Задорожної – сімнадцятирічної школярки, яка одного дня дізнається про те, хто вона є насправді, і переноситься в світ безсмертних прадавніх богів.
Усе на світі має свій зворотний бік, свою протилежність, свою опору… Палке кохання і жагуча ненависть, запальна юність і мудра старість, крижана зима і буйне літо, світ і темрява, добро і зло. Але занадто довго хтось талановито смикав за мотузки почуттів безсмертних. І тепер не завжди друг – друг, а ворог – ворог. Світлі боги підступно зраджуватимуть, а темні будуть жертвувати собою заради порятунку світів, які зупинились над прірвою Хаосу. І, засліплені, готові зробити ще один крок…

У новому романі Н. Фіалко «Наречена для бразильця» – дізнаєтеся про непросту долю кількох поколінь однієї родини. Тож письменниця пропонує читачам зануритися в життя без прикрас, можливо, через призму чужих помилок зрозуміти власні проблеми. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. Часто за помилку в юності їм доводиться розплачуватись усе життя… Роман спонукає до глибоких роздумів. Розрахований на широке коло читачів. Розчарувань не буде.

Любителям зарубіжної прози :

Ролінг Д. К. «Несподівана вакансія» Ми знаємо Джоан Ролінг як автора серії  романів для дітей про Гаррі Поттера. Сьогодні радимо прочитати першу книгу автора, написану для дорослих.
Сама авторка охарактеризувала цей роман як книгу про відповідальність "… у деякому роді про те, наскільки відповідальними ми є за наше власне щастя і де ми знаходимо самі себе в житті; більшою мірою, звичайно, про відповідальність за бідних і знедолених, за нещастя інших людей".
З перших сторінок читач поринає в життя невеличкого англійського містечка Пегфорда (з акуратними котеджами, річкою та руїнами старовинного замку)... яка краса, здається на перший погляд. Проте чим далі, тим більше персонажі, які спершу здалися кумедними й характерними, показують себе з неприємної сторони…

Мойєс Д. Париж для самотніх та інші історії. Англійська романістка, журналістка та авторка бестселера «До зустрічі з тобою» порадувала читачів новою книгою – колекцією блискучих оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості. Прочитайте книгу і пориньте у світ легкості та життєвості, що знайома кожному серцю, яке колись кохало.

Кінг С. Серця в Атлантиді. Нова книга неперевершеного короля жахів, в яку увійшли п’ять повістей, написаних у період з 1960 по 1999 рр., про першу любов, вікових проблемах та пошуку свого місця в житті. Усі частини поєднані сюжетно, вони  зображують життя героїв, на яких вплинула В’єтнамська війна : «Ниці люди в жовтих плащах»,  «Серця в Атлантиді», «Сліпий Віллі», «Для чого ми у В’єтнамі?», «Тіні ночі спадають з небес».

Пол Ф. «Брама» Це цікава та захоплююча книга, яка отримала багато нагород серед яких "Hugo Award". Її відносять до класики фантастичного жанру в літературі.
Книга доволі важка психологічно, але воно й не дивно – за сюжетом сам головний герой Роб Броудгед звертається по допомогу до робота-психоаналітика, щоб впоратися із внутрішнім болем та гнітючим почуттям провини, які постійно терзають його та виливаються в нічні кошмари.
Брама відкривала шлях до всіх скарбів Усесвіту…і до всіх його несусвітніх жахіть. Коли проспектор Роб Броудгед досяг Брами на космічному кораблі гічі, він вирішив, що знає, який рейс принесе йому щастя. Три рейси потому Робінетт Броудгед став відомим і казково багатим. Але йому випало стикнутися з подорожжю… всередину самого себе, що стала ще небезпечнішою і страшнішою, аніж та жахлива мандрівка крізь міжзоряний простір.

Кларк А. «2010: друга одіссея» Через 9 років після загадкового зникнення Девіда Боумена, радянсько-американський екіпаж на космічному кораблі «Леонов» вирушає в експедицію на Юпітер, аби розгадати таємницю залишеного на орбіті «Діскавері». По дорозі їх випереджає китайський космічний корабель «Цянь», який відкрив життя на Європі, хоч і поплатився за це знищенням… Екіпаж «Леонова» намагається повернути до життя «Діскавері», але невдовзі їм знову доведеться покинути корабель…   
Ну що, зацікавилися? Тоді читайте цю книгу та отримуйте задоволення! 

Немає коментарів:

Дописати коментар