пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Агов, друзі! Завітайте до нас у відділ абонементу і ми здивуємо вас книжковими новинками!



Така любов : прозобукет Це збірка оповідань для підлітків, виданих сучасними українськими письменниками, зокрема, Н. Білою, Т. Боярчук, Т. Новацькою-Тітаренко, С.  Гридіним, О. Остап’юк, І. Мацко…
Так мило, ностальгічно і просто приємно читається про перші підліткові, навіть не стосунки, а лише спроби себе у такому незрозумілому дорослому світі.


Лущевська О. З води у воду Це захоплива історія про перше кохання десятирічної дівчинки Данки. Вона обожнює плавати, вода – її стихія. Дівчинка має супермету на літо – перепливти річку в її містечку. Проте, боїться, що її друг Бодя, який закохався в неї по вуха і скрізь за нею ходить, завадить їй здійснити задумане. Щоб позбутися хлопчиська, вона просить місцевого графітчика Скретча вдати її бойфренда. Та чи найкращий це план? Дізнаєтеся, прочитавши книгу.


Воронина Л. Таємне Товариство Близнюків, або Чудовисько озера Лох-Ойх та інші страховища Ця книга для тих, хто любить фантастику! Для тих, хто не злякається вторгнення синьомордих клонів та зустрічі із загадковими доісторичними чудиськами, хто любить дивовижні пригоди та неймовірні відкриття…



Сульберг А. Таємниця суперкрутих Це четверта, заключна книга про суперкрутих, з якої ви дізнаєтеся про їхню таємницю.
Здавалося б, життя головної героїні книги Анне Беа складається якнайкраще: у неї є коханий хлопець, з яким вона виступає у музичному гурті школи. Та виявляється, мати коханого – не така вже й проста справа. А тут ще й нова учениця Наталія, яка з’являється у їхньому класі, несподівано стає суперницею Анне Беа. Та й чи справді Наталія така мила й добра, як видається на перший погляд? Все з’ясується на загадковому безлюдному острові, куди сьомі класи вирушають у мандрівку, щоб відсвяткувати завершення молодшої школи…


Грьонтведт Н. Е. Суперліто Третя книга норвезької письменниці.
Головна героїня Уда знову повертається, з новим щоденником і новими історіями про своє суперліто. Дівчинка подорослішала – тепер у неї купа справ: випускний у молодшій школі, шкільна закоханість, канікули в літньому таборі, пригоди і... ще одна закоханість? Сторінки щоденника швидко заповнюються: Уда записує туди свої вагання й сумніви і переконується, що щасливі й нещасливі миті в житті завжди поруч.


Скреттінг Г. Антон та інші нещастя У житті дванадцятирічного Антона постійно трапляються якісь нещастя. Його мама загинула, коли він був ще маленьким, а сам Антон, як розповів йому тато, з’явився на світ через «прокол у гумі». Хлопчик вирішує довести собі й усім, що він – не випадковість, і для цього йому потрібно здійснити щось вартісне. Наприклад, повернути своєму татові віру в життя. Та це не так легко, як видається на перший погляд, адже тато зовсім не любить сюрпризи. Добре, що в Антона є найкраща подруга Іне, яка завжди готова прийти на допомогу і якій теж часом потрібна підтримка.


 

Мартін Д. Пісня льоду й полум’я Фантастична сага «Пісня льоду й полум'я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами.
Для справжніх поціновувачів фантастики пропонуємо 5-ту книгу циклу «Танок драконів». Це захопливі подорожі на Стіну, де вже відчувається крижаний подих зими, й у далекий Есос, розімлілий від спеки, де пересичені рабовласники необачно викликають на тан драконів.


Толкін  Дж. Р. Р. Листи різдвяного діда Щороку в грудні дітям автора цієї книги приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, всередині був лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком.


Terra інклюзія 2108 Це збірка інклюзивних оповідань – унікальний інструмент суспільної комунікації, вакцина порозуміння та сприйняття. Оповідання – абсолютно різні за літературним відтворенням, але об’єднані любов’ю, спрагою до життя, силою людського характеру та волі. Життєві обставини у всіх літературних героїв різні, але всі вони прагнуть жити гідним повноцінним життям. Сила людини попри обставини та можливості, незалежно від віку та статі.
До збірки увійшли оповідання переможців та фіналістів Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» у категорії спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія».


Кайку М. Майбутнє розуму Запропонована книга – наукові спроби осягнути, вдосконалити і підсилити інтелект.
Ви дізнаєтеся про неймовірні дослідження, що сьогодні ведуться в різних куточках світу й ґрунтуються на найновіших досягненнях нейробіології та фізики.
Автор доступно пояснює суть роботи мозку й показує, як технології майбутнього (наприклад, завантажування в мозок спогадів і нових навиків, боротьба з невиліковними на сьогодні хворобами, відкриття в робототехніці й астронавтиці, телепатичне спілкування і телекінез) змінять наше повсякденне життя.


Кайку М. Фізика майбутнього Ще одна цікава книга цього автора про те, як наука вплине на долю людства і змінить наше повсякденне життя у ХХІ сторіччі.
Книга ґрунтується на інтерв’ю з понад 300 провідними науковцями, тими, що перебувають на передньому краї науки. Майбутнє комп’ютера, штучного інтелекту, медицини, енергії, космічних подорожей і навіть майбутнє багатства.

ПРИХОДЬТЕ! ЧЕКАЄМО НА ВАС!

Немає коментарів:

Дописати коментар