четвер, 19 листопада 2020 р.

Ювілей популярного українського письменника

 
17листопада сучасному українському майстру детективного жанру Андрію Кокотюсі виповнюється 50 років. Він народився 17 листопада 1970 року в місті Ніжин. Свій перший художній твір майбутній письменник написав у 7 років, до 12 років читав і писав тільки казки. В юності мріяв стати бібліотекарем. Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка.
Перша книга «Шлюбні ігрища жаб» побачила світ 1996 року. Він автор понад 70 художних та публіцистичних книг, працює переважно в гостросюжетних жанрах: детективному, пригодницькому, історичному. Кіносценарист, член Спілки кінематографістів України та Української кіноакадемії. Кілька років поспіль входить до десятки авторів, чиї твори є лідерами продажу в Україні, за що у 2012 році відзначений як «Золотий письменник». Неодноразовий лауреат та володар «Гран-прі» міжнародного конкурсу «Коронація слова». Пише українською і російською мовами. Живе і працює в Києві.
В фонді нашої бібліотеки творчість Андрія Кокотюхи представлена досить широко. Ви можете ознайомитися з циклом ретродетективів незвичайних пригод Клима Кошового у книгах «Адвокат із Личаківської», «Привид із Валової», «Автомобіль із Пекарської», «Різник із Городоцької».
Історичні романи – «Таємне джерело», «Червоний», «Біла ніч», «Чорний ліс: українські хроніки 1943 року», «Багряний рейд».
Пригодницькі романи: «Чужие скелеты», «Легенда о Безголовом», «Останній контракт», «Вигнанець і навчена відьма» та ін.
Широко представлені в книгозбірні дитячі твори письменника: «Таємниця козацького скарбу», «Гімназист і Чорна Рука», «Небезпечна спадщина»», «Група залізного порядку» та багато інших книг.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар