вівторок, 2 березня 2021 р.

Друзі, ви любите читати? Тоді вам до нас. Пам’ятайте: «Читаєш – більше знаєш!».

 

Зустрічайте цікаві книжкові новинки від Українського інституту книги!


Чольвіньська-Школік А. Як витримати у школі і не з’їхати з глузду Як стати «своїм» у новому класі? Як знаходити спільну мову з однокласниками? Які бувають типи вчителів і як здобути їхню довіру? Як не дати собою маніпулювати і досягати своєї мети?..

Ви знайдете у цьому пораднику чимало корисного для себе. Також дізнаєшся, до кого звернутися зі своїми проблемами, як змінити шкільне життя на краще і зробити так, щоб школа викликала пречудові емоції.Ви знайдете у цьому пораднику чимало корисного для себе. Також дізнаєшся, до кого звернутися зі своїми проблемами, як змінити шкільне життя на краще і зробити так, щоб школа викликала пречудові емоції.

 

Троян-Яскот А. Як стати кимось Як вибрати найкращу професію? Що робити, коли не знаєш, чим хочеш займатися? Як відкрити у собі таланти?..

Ця книга розповість, як йти до своєї мрії. Познайомить з найцікавішими професіями та історіями відомих людей, які довели: все неодмінно вийде, головне, сильно того прагнути! Читайте, пробуйте і будуйте своє майбутнє!

 

Бурлака О. Розірваний кадр Підлітки ризикують. Доведено тінейджерами-екстремалами, відчайдушними блогерами-руферами, які заради крутого кадру готові зависнути на одній руці над багатометровою порожнечею. Такими, як головний герой Філ. Небезпечні зависи і трюки на висотках – не тільки задля порції адреналіну, а й заради бомбезного контенту, яким зможе вражати підписників…

Популярність – це круто, драйв –  понад усе, вважав Філ, доки не зіткнувся з життям і смертю по-справжньому. І тоді зрозумів, що гра в закоханість дуже далека від кохання…

 

Вільнуазі С. Блог чи життя? П’ятнадцятирічна дівчина Лея Мюллер мешкає у провінційному містечку Франції. Вона захоплюється високою модою і створює власний модний блоґ… Але своє життя Лея вважає надто нудним і непривабливим, тож вона «позичає» зіркове життя однієї модної блоґерки і дописує під ніком Шайна. Модні покази, відомі бренди, захопливі подорожі, вишуканий одяг – мрія, а не життя.

 

Пекарська М.-К. Право на дорослість Головні герої книги закінчили школу і готуються до вступу в доросле життя. Вибір напрямку навчання, переїзд до іншого міста, нове житло – здавалося, серед цих клопотів годі думати про щось інше. А тим часом дорослість відкриває широку браму для молодих людей, які зіштовхуються з незнаними досі питаннями: невже їхні батьки могли ОТАК вчинити? Невже кохання може бути таким сильним? Чому близькість така… далека? 

Лачина А. Кохання під зіркою Сіріуса Це третя книга трилогії авторки, де продовжується романтична історія дівчини Магди. Невпевнена в собі, з відчуттям вмни та низькою самооцінкою, вона веде блог під ніком «Дощова». Одного разу вона губить свій вірш – і починається незвичайна низка подій-зустрічей-почуттів. Цей вир захоплює редактора шкільної газети «окулярника» Анджея, бунтівника та грубіяна Роберта, волонтерку з притулку для тварин Ізу та ще багатьох людей… І як же в цій круговерті відшукати своє кохання? Або як не проґавити його, адже часто воно ховається зовсім не там, де ми його шукаємо?

 

Лачина А. Останні канікули Нашим читачам вже знайомі твори цієї авторки.

Нова книга про життя сімнадцятирічної Оськи перевернулося догори дриґом: у серпні, на останніх канікулах, вона мусить переїхати до сім’ї батька, якого ніколи не бачила. Підслухана в потязі розмова пов’язує Оську з людьми, для яких ці канікули теж непрості. В один сюжет сплітаються цілі низки подій та стосунків: і непорозуміння батьків, і виклик «швидкої», і втеча через вікно, і вибір весільної сукні, і вуличні бійки, і втручання поліції. Та поміж усім тим – любов, яка «ніколи не перестає».

 

Кідрук М. Доки світло не згасне назавжди Ніякі жертви не варті спроб виправити минуле, адже безжальний світ завжди знайде спосіб примусити за них розплачуватися.

Сестри Рута й Індія, попри незвичні імена, проживають цілком буденні життя: Індія навчається на лікаря, Рута закінчує одинадцятий клас. Усе раптово змінюється, коли через нещасний випадок гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. І саме тоді, коли, здавалося б, із конфлікту вже не виплутатися, Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах…

 

Кідрук М. Бот. Атакамська криза Якби київський програміст Тимур устиг прочитати листа з попередженням від незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопчаків-ботів із кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й узагалі не дуже знався на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми... Просто, коли ти вмієш дуже добре виконувати свою роботу, чекай, що хтось неодмінно тебе використає. І ти виявиш у собі те, про що досі не здогадувався…

Немає коментарів:

Дописати коментар