четвер, 23 вересня 2021 р.

КНИЖКОВИЙ ДИВОСВІТ ЛЕСІ ВОРОНИНОЇ

 

22 вересня 2021 р., головним бібліотекарем відділу абонементу Ларисою Малиновською, був проведений літературно-віртуальний калейдоскоп «Книжковий дивосвіт Лесі Ворониної» за іронічними творами авторки «Таємне товариство боягузів, брехунів, ботанів…». Слухачами були вихованці Луцького навчально-реабілітаційного центру.






Під час заходу учні ознайомилися з біографією письменниці, історією написання творів, переглянули  відеофільми.

Особливі враження та позитивні емоції в дітей викликала оповідь про вірну супутницю всіх зустрічей пані Лесі з юними читачами – іграшковою вороною Ґавою. До речі, авторка запевняє, що доторкнувшись до ворони, можна загадувати бажання, які неодмінно здійсняться. 

В процесі спілкування дітям була представлена викладка літератури з творами письменниці.

Біографічна довідка:

Народилася Леся Воронина (справжнє ім’я – Вороніна Олена Анастасіївна) в Києві в письменницькій родині. Назвали дівчинку Лесею на честь нашої великої землячки Лесі Українки.

Закінчила філологічне відділення факультету Київського університету ім. Т. Г. Шевченка. В Києві письменниця проживає й донині.

Вигадувати свої фантастично-пригодницькі історії та «лякачки» почала ще в дитячому садочку, завдяки чому легко здобувала прихильність серед однолітків і викликала невдоволення вихователів.

У школі зацікавилася українським фольклором, співала в хорі, а також захопилася східними двобоями та йогою, тож не дивно, що її герої частенько мають чорний пояс карате й володіють внутрішнім спокоєм і силою не гірше, ніж сам Брюс Лі.

Нині Леся Воронина має іще одне серйозне захоплення – подорожі. Раніше мандрувала автостопом Україною, на байдарках Польщею, тепер літає до Бразилії та інших далеких країн по враження й нових героїв для своїх історій.

Пані Леся напрочуд енергійна людина, бере участь у різноманітних літературних проектах, а щочетверга її програма звучить із радіоприймачів на «Радіо Культура».

Леся Воронина була головною редакторкою дитячого журналу «Соняшник», а на початку 2011 р. очолила дитяче видавництво «Прудкий равлик». Така назва видавництва зовсім невипадкова, оскільки письменниця по-особливому любить равликів і навіть має вдома величезну колекцію цих слимаків у малюнках, кераміці, склі, дереві….

                             

Твори Лесі Ворониної відзначено багатьма преміями: її книга «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» перемогла в конкурсі «Дитяча Книжка року BBC 2012», а видання «Сни Ганса Християна» удостоєно Першої премії Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» і до того ж зберігається в Королівській бібліотеці Копенгагена.

                               

Немає коментарів:

Дописати коментар