середу, 22 грудня 2021 р.

«Якщо ти можеш мріяти, то можеш втілити свої мрії в життя»

(до 120 річчя від дня народження Волта Діснея), 
передноворічний мультикалейдоскоп

 

Дорогі друзі, у грудні ми відзначаємо 120-річчя від Дня народження Волта Діснея – американського кінорежисера, володаря 29-ти премій «Оскар», засновника першого в світі гігантського «Діснейленду», батька Міккі Мауса та Дональда Дака.

У своєму надзвичайно напруженому житті Дісней, як режисер, зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576 кіноробіт.

Не одне покоління дітей та дорослих виросло захоплюючись героями Діснея. Ми впевнені, що ви також дуже полюбляєте мультфільми та фільми кіностудії «The Walt Disney Company». яка продовжує створювати нові, захоплюючі  пригодницькі історії для дітей різного віку.

А ви готові дізнатися цікавинки про те, як дитячі мрії Волта Діснея стали реальністю? Тоді читайте далі, адже життя цього відчайдуха повне пригод!

 

Цікаві факти з життя легендарного аніматора:

 

1. Всі ідеї Дісней обмірковував з трьох позицій: як фантазер, як критик, як реаліст. Кажуть, цей «Троїстий союз» і став запорукою успіху всіх його авантюр.

2. Перша студія Волта Діснея була… гаражем. Дісней винаймав його у свого дядечка, а на позичені гроші купував все необхідне для створення мультиків.

3. Образ мишеня Міккі Мауса Уолт Дісней придумав, спостерігаючи за своїм домашнім мишеням на фермі.

4. «Міккі Маус» не був його першим мультфільмом В. Діснея – ним був «Кролик Освальд». Він спочатку називався Мортімер Маус, поки дружина Волта Лілліан не переконали його змінити ім'я.

5. «Білосніжка і сім гномів» (1937) досі залишається першим і єдиним мультфільмом, який отримав Гран-прі кінофестивалю у Венеції.

6. Найдорожчим мультфільмом у світі вважається «Тарзан», створений у 1995 році. Його створення обійшлося виробникам в 145 000 000 доларів.

7. Диснеївський Аладдін був «змальований» з Тома Круза, а Джин – з Роббі Вільямса.

8. Волту прийшла в голову ідея створення Діснейленду, коли він сидів на лавці в парку, спостерігаючи, як його доньки катаються на каруселі.

9. В якості зразка для замків в мультфільмі «Спляча красуня», а пізніше і для Діснейленду і Дісней Уорлда, Дісней вибрав Нойшванштайн, замок баварського короля Людвіга II, найбільш знаменитий німецький замок.

10. В охороні території Діснейленду беруть участь кішки. Їх близько двохсот, але зазвичай вони виходять на полювання вночі. Так парк бореться з гризунами.

Немає коментарів:

Дописати коментар