четвер, 23 лютого 2023 р.

Наша шана і пам’ять – Блаженнішому Любомиру Гузарю – до 90-ої річниці від дня народження глави Української греко-католицької церкви

22 лютого, в передодні 90-річчя від дня народження верховного архієпископа УГКЦ, предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузаря, ми запросили на вечір пам’яті та спогадів про нього шановних гостей й активну талановиту нашу молодь – наших друзів і читачів з КЗЗСО «Луцький ліцей №28 Луцької міської ради».

 Блаженніший Любомир Гузар – видатний українець і непересічна людина, який все життя жив просто, працював для людей та України. Його недільні теле-та радіопроповіді пам’ятають мільйони українців до сьогодні, бо то були не просто християнські настанови, то були теплі, мудрі розмови, ніби з батьком – іронічним, сильним і гідним.

Не могли оминути і ми з нашими друзями та читачами цей поважний ювілей. Тому, із задоволенням слухали спогади про зустрічі з Блаженнішим отцем Олександром Іванько Луцького Екзархату Української греко-католицької церкви, його пастирське звернення до юнацької аудиторії. Всі були здивовані, що в м. Ківерці живе далека родичка Любомира Гузаря по материнській лінії і вивчали разом родове дерево їхніх спільних предків від 16 століття. Впродовж усіх розмов так і виринали з книг, документальних стрічок та спогадів наших гостей цитати Блаженнішого Любомира  як думки у спадок. Чудовим моментом було звучання скрипки юної музикантки, учениці спеціалізованої музичної школи ім. С. Крушельницької, доньки отця Олександра – Марії-Терези Іванько. Уривки з різних концертів та «Мелодію» М. Скорика, якого дуже шанував Любомир Гузар, всі слухали, ніби серцем Блаженнішого.

Всі думки Любомира Гузаря актуальні до сьогодні, вони ніби вчора ним сказані. До прикладу, про нашу перемогу: «Наш народ має духовну силу здобути остаточну перемогу. Цю силу треба використати: відректися від корупції, забезпечити рівність прав…Наше минуле та сучасне вчить нас, що ми – можемо, а якщо можемо, то повинні збудувати рідну хату, в якій будемо щасливими мешканцями».










Немає коментарів:

Дописати коментар