понеділок, 23 листопада 2015 р.

        Захарченко О. «Хутір». Христинка оселяється на хуторі в бабусі, коли тата звільняють з роботи в університеті, бо він – за незалежну Україну. Там вона не лише знаходить нових друзів, а й вчиться розуміти мову звірят, птахів і міфічних істот – русалок і мавок. Адже насправді вона – не проста собі дівчинка, а Лісова Князівна. У книзі «Хутір» Олени Захарченко буденність, пригоди, історія та міфологія переплітаються так само тісно, як гілля дерев у таємничому лісі біля села, де ще навіть можна знайти… криївку зі справжнісінькими повстанцями. І допомогти їм розвалити Радянський Союз.

      Малевич Н. «Щоденник Ельфа». Всі діти – ельфи. Принаймні такими вони народжуються. А коли починається їхнє школярське життя тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки й звичайного порозуміння з колишніми ельфами – батьками. Герої оповідань Наталки Малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу. І навіть якщо ви не вважаєте себе ельфом, книга все одно про вас.

      Гридін С. «Кігтик Ковбаско». П’ятикласникові Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям – їж, гуляй і вилежуйся, скільки влізе. Проте одного ранку хлопцеві доведеться прокинутися… котом. А Ковбаскові – піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення – читайте у новій книзі Сергія Гридіна.

        Малігон А. «Чарівний альбом Кароліни». Кароліна має чарівний альбом  усе, що дівчинка малює вдень, оживає вночі. Одного разу Кароліна, Ліна, її братик Марко та кицька Багіра потрапляють усередину альбому  і опиняються в іншому світі. Марко загубився десь в чарівному світі альбому і подружки вирішають його рятувати. Під час пошуків дівчатка потрапляють на острів Сумних Принцесс, до обійстя брехунів, до країни Самотніх Батьків, до країни Самотніх Дітей, у царство Червоного Чепура... На шляху героїням зустрілися язикаті дерева, песиголові чудовиська, метелики, схожі на кажанів, птахи, що летіли задом наперед, невідомі звірі та багато інших дивовижних істот.

       Кононенко О. А.  «Перун та всі інші: міфи, казки і римовані рядки». Боги – головні персонажі язичницьких і пізніших релігійних міфів. В образі богів поєднано риси героїв, пращурів, духів природи. Перун, Купало, Лель, Числобог і ще багато інших міфічних постатей оживають у вигадливих авторських казках і милозвучних поезіях. Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар