четвер, 24 грудня 2015 р.

Книжки

        
 Дочинець М. «Мудра книга». «Мудрість це безконечний скарб для людей, - каже Святе Письмо. Хто її осягає, стає учасником Божої приязні, бо доручає Йому дар знання й просвіти». Цю мудрість духовну ми шукаємо як опору, як живильну силу душі, бо без неї життя не має вартості, є тільки тягарем. Ця книга криниця мудрого слова, щирий порадник для розуму і серця, пожиточна лектура на втіху і розраду.
          Дочинець М. «Карби і скарби». Твори Мирослава Дочинця знають і люблять по всьому світу! На сторінках своїх книжок він шукає відповіді на одвічні питання, що близькі кожному: хто ми, для чого прийшли в цей світ, куди йдемо. Ви доторкнетеся до споконвічної мудрості українського народу, яку зберігають Карпатські гори, віднайдете ту одвічну гармонію, що є основою нашого існування на землі. Ця книга  неспішна дружня оповідь про відчуте й спостережене, пережите й побачене. Мозаїка образів підкуповує своєю щирістю, простотою й мудрістю, захоплює й не відпускає, навіть коли перегорнена остання сторінка.
         Кокотюха А. «Автомобіль із Пекарської». Львів, 1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це Густав Сілезький, один із королів львівського злочинного світу. Він може довести свою невинність. Та докази готовий довірити лише одній людині Климові Кошовому, який повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життям міської аристократії. Люди в масках, кримінальні ватажки, мільйонери, провокатори підозрюються всі. І все ж найбільший ризик для Клима Кошового це те, що його приватне розслідування категорично не подобається впливовій красуні Магді Богданович.
        Іздрик «Календар любові». «Календар любові», у певному сенсі, – справді календар. У цій збірці 365 віршів, це – вірші на щодень, вірші на кожну пору року, на кожен сезон. Переважно тут інтимна лірика, хоча трапляються і тексти про війну, про світ, який зовні.
З цією книжкою можна прожити цілий рік. І це щонайменше.
        Винничук Ю. «Вікна застиглого часу». «Вікна застиглого часу» - це магічний реалізм по-українськи, замішаний на легендах, фольклорі, романтиці спогадів, приправлений справжнім балаком, яким вміє писати лише Юрій Винничук. Легка і барвиста українська мова плюс використання етнічної галицької моделі спілкування – ось рецепт авторського стилю по-винничуківськи.
          Події книги розгортаються у невеликому Станіславі другої половини минулого століття. Короткі оповідання і новели з життя різних людей створюють єдине полотно, хоч і не надто епічне, проте гармонійне і цілісне. Світ уяви поєднав правду і вигадку, щоби по-дитячому просто витлумачити все складне і незрозуміле. Герой не соромиться ділитись із читачами своєю безпосередністю і дитячою наївністю, знайомить з родиною та її загадками.

      Лютий -Лютенко І. «Вогонь з Холодного Яру». Ця книга є спогадами колишнього повстанця Івана Лютого-Лютенка, більш відомого як отаман Гонта. У першій частині автор розповідає про своє дитинство, навчання, службу в російській імперській армії та армії УНР, про умови, які змусили його стати на нелегку стежку повстанської боротьби за волю України, та вимушений перехід на терени західноукраїнських земель, які на той час перебували у складі Польщі. У другій частині автор докладно описує своє перебування в Західній Україні в часи польського владарювання та німецької окупації, потім - життя на еміграції в Німеччині та Марокко до остаточного переїзду до Сполучених Штатів.

Немає коментарів:

Дописати коментар