понеділок, 22 лютого 2016 р.


В. Гранецька «Щасливий». Вона українська дівчина, що виросла у Вінниці й понад усе любить своє місто. Він азербайджанський хлопець-мусульманин, котрий мріє повернутися у Нагірний Карабах, де залишився його рідний дім. Здавалося б, ці двоє не можуть бути разом тому що обставини, батьки, кілометри нездоланних шляхів, заборон та упереджень… але вони знайшли одне одного й поєдналися у шлюбі попри нерозуміння і спротив оточення. Дитина, яка мала б народитися щасливою адже саме так звучить її ім`я в перекладі українською приходить у цей світ смертельно хворою. Та, кажуть, у житті не буває випадковостей. Що, як маленькому хлопчику судилося змінити дорослих людей, примирити два різних світи і зробити їх по-справжньому щасливими?

 С. Андрухович «Сьомга». «Сьомга» - це не просто назва риби сімейства лососевих. На відміну від однойменної риби, «Сьомга» - роман не уникає забруднених вод життєвого досвіду. Це вишукана і складна літературна страва, в якій у різних пропорціях змішано психологічний роман, роман-виховання, трилер і детектив. «Сьомга» - уважна та витончена історія, вузлуватий і болісний згусток життєвого досвіду, де порція іронії так само зважена й виважена, як і порція болю.

Н. Щерба «Чароділький браслет». Усі чародійні події розгортаються в серці таємничих Карпатських гір. Головна героїня Тетяна отримує від прабаби-відьми загадковий падок – срібний браслет-ящірку. І зненацька дівчина опиняється у вирі боротьби могутніх магів за панування в Карпатах і повернення втраченого чарівного світу – Чародолу. Як хранителька магічного Золотого Вінця, вона проходить крізь смертельні небезпеки, протистоїть підступним чаклунам і вперто шукає шлях до містичного Чародолу, аби розкрити його глибинні таємниці.

М. Камиш «Оформляндія або Прогулянка в зону». «Оформляндія...» – емоційний вимір Чорнобильщини, занурення у світ нелегальних туристів-«сталкерів».В книзі ви не знайдете стандартних описів Зони, нудних історичних викладок і роздумів над істинними причинами Чорнобильської аварії. Тут – погляд зсередини на явище нелегального туризму в Чорнобильську Зону відчуження. Тут – смарагдові болота, міліцейські засідки, і збиті до кривавих мозолів ноги. Тут загрозливі зливи нічної Прип’яті та світанкові чари Полісся. Тут спроба відповісти на питання, що коїться в душі людини, яка роками і потай досліджує заборонену землю.Книга проілюстрована фотографіями, які зробив сам автор.

 В. Васильченко «Таttо. Читання по очах». Звіряче вбивство привертає увагу редакції кримінальної хроніки! Про фесор та журналіст Богдан Лисиця за дорученням головреда вирушає в До нецьк, щоб провести розслідування. Ще один злочин за подібним сценарієм трапляється в Торезі. До того ж обидва вбивства мають ознаки ритуальних! Замахи на життя самого Богдана свідчать про те, що журналіст на правилі, йому шляху... Тепер конче потрібно випередити вбивцю, перш ніж він дасть свій суд над наступною жертвою!


В. Махно. «Дім у Бейтінг Голлов». Події, що про них розповідає Василь Махно у дебютній збірці короткої прози, відбуваються за різних часів і на різних континентах, проте хай у чиї вуста вкладено історію – чоловіка за п’ятдесят, літньої вдови чи малого хлопчиська, – їм віриш. Адже оповідання позбавлені будь-яких авторських узагальнень, висновків чи напучувань. Це безсторонні розповіді про долі цілком різних людей, чесні й позбавлені пафосу. Але саме чесність і позірна простота очуднює цю прозу, звичні на перший погляд і невибагливі деталі додають таємничості і не відпускають читача від першої і до останньої сторінки.

Немає коментарів:

Дописати коментар