вівторок, 15 листопада 2016 р.


Талан С. «Повернутися дощем». Чи була Настя готова до того, що чекало на неї, коли їхала з вантажем волонтерської допомоги для добровольців «Айдару»? Чи Геник та Уля сподівалися зустрітися живими по той бік Іловайського котла? Чи Богдана Стефанівна вірила, що колись знову збереться разом велика родина, яку, наче поле соняхів, перепахала війна? Щоб вижити, треба навчитися бачити у приціл ворога, а не живу людину. Проте одного разу ти побачиш там з дитинства знайомі риси…

Волков О. «Вовчий місяць». Герой роману «Вовчий місяць», колишній вчитель історії, під Новий рік у глушині українських лісів відкопує унікальну знахідку. У цей же час один з найвпливовіших магнатів Південної Америки таємно вирушає в Україну, де на момент його приїзду скоєно кривавий резонансний злочин – масовий розстріл людей. Не пов’язані, на перший погляд, між собою події стають основою карколомного сюжету, де головний герой змушений протистояти цілому світу. Проти нього безжальна корумпована система, готова в будь-який момент знищити непокірну людину, яка, ніби скабка на гладенькій дошці, заважає усім. Чи можливо перемогти в такій ситуації?
Герої книжок Олексія Волкова завжди борються до останнього, а читачу пропонується пережити ще одну непересічну гостросюжетну історію, яку майстерно змоделював неперевершений маєстро українського детективу. Імена героїв та назви міст вигадані. Будь-який збіг з реальними подіями є випадковим.

Процайло А. «Вірус справедливості». Чи є щось таке, заради чого людина може дозволити собі втрутитись у Божий розум?
Герой твору академік Адам Габа без вагань відповість, що так і є! І це щось – покаяння»
Учений на крок до сенсації – він знаходить формулу, за допомогою якої можна внести зміни до програми душі. Ще трошки, запрацює його «вірус покаяння», - і світ стане кращим… Проте як завше, на все готове зявляються «борці за справедливість», які хочуть використати здобутки науки задля свого збагачення і влади. З того моменту все летить шкереберть. Людство опиняється під загрозою знищення – дивовижна формула Габи може працювати як на добро, так і на зло…
Що вийшло з благих намірів ученого і чому втрутилось у «вірусну» аферу Небо – розповість ця неймовірна історія»
А почалося все з КОХАННЯ…

Камиш М. «Київ – 86». Після аварії на ЧАЕС у 1986 році тотальне відселення мешканців Києва – столиці України і міста-мільйонника, було цілком реальним сценарієм. Як у цьому випадку могли розвиватися події, автор уявив у романі «Київ-86».
Через 30 років після аварії провідник-«сталкер» веде японських туристів до заповітної мети – покинутого Києва, який мріють побачити всі мандрівники на планеті, але наважуються лише одиниці. Ця книга – гарячий поцілунок літа в місті, яке ми могли втратити.

Кідрук М. «Зазирни у мої сни». Очевидно, на світі немає дитини, яка б не бачила моторошних снів. Але що робити, якщо жах зі сновидіння поступово переповзає в реальне життя? У дворічного Тео під час нескладної операції раптово зупинилося серце. Упродовж тридцяти шести секунд малюк тримався на межі між світом мертвих і живих. А тоді повернувся. Спливло два роки, перш ніж Мирон Белінський зрозумів, що його син повернувся не сам. Щось прийшло разом із Тео: учепилося і прослизнуло у свідомість, поки хлопчак перебував по той бік лінії, яку більшість із нас перетинає лиш один раз. У відчайдушних намаганнях урятувати сина Мирон виїжджає до Америки, де найновіші досягнення нейротехнологій дають змогу зазирнути в людський сон. Він не здогадується, що бажання допомогти веде до катастрофи, адже найгірше почнеться, щойно той, хто оселився у снах маленького Тео, збагне, що за ним спостерігають.

Гарасим А. «Борги нашого життя». У центрі роману Андрія Гарасима «Борги нашого життя» – історія про молодих людей, які вирішують покращити навколишній світ, не дуже переймаючись при цьому законністю своїх методів. Головний герой роману замість обіцяної роботи піарника банку опиняється у колекторському відділі. Нова робота викликає в нього внутрішній конфлікт, і разом зі своїм напарником він стає на шлях безкомпромісної боротьби за справедливість. Зрештою, в кожного з героїв роману виявляються свої неповернуті життєві борги, які прийшов час віддавати.
Це міцна гостросюжетна проза з філософським підтекстом, чіткою сюжетною лінією та несподіваною розв’язкою. Динамічні події розвиваються на тлі жорстких сучасних українських реалій. Герої роману – не янголи, але вони здатні на рішучі та шляхетні вчинки, що викликають симпатії читача.

Лазарук М. «Ріка». Кожна людина народжується з власною рікою, яка супроводжує її все життя. Так само кожному притаманне несвідоме або й свідоме бажання не втратити невидимих зв’язків із власною Рікою. Три романи Мирослава Лазарука «Ріка», «Вельзевулова мухоловка» та «Посаг для приречених» (у новій редакції 2015 р.) оповідають про драматичний, інколи на межі трагічності, світ людини – нашого сучасника й тих, котрі стали нашими тінями, хто щойно тільки народився і житиме у прийдешніх віках. Посаг для всіх зостається один. Кожен знає і відає, звідки витікає його єдина ріка й куди впадає, витворюючи мікрокосмос неподоланої нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар