вівторок, 15 листопада 2016 р.


Кузів О. «Назови мене своєю». Пристиглі важкі грона винограду промовисто глипають на мене з-поміж листя. Обережно зриваю їх, стараючись не зранити бодай ягідки чужої душі, а вдома вже чавлю-витискаю з нього сік, що аж бризкає навсібіч. У величезний бутель із грубого скла, що стоїть на видному місці, вперлося, щоб перепочити, сонце і сік заграв, зашумів, заговорив, забулькав… День, тиждень, місяць, а там, гляди, і вино вистоялося, очистилося, посвітліло та стало міцне й ароматне. Пригублюю і згадую кожну ягідку зокрема, кожну чужу мелодію, кожне словечко, що вибродило, викристалізувалося у посудині моєї душі і вилилося благодатним хмільним напоєм на папір. Осьде і вас пригощаю духмяним напоєм, спробуйте смачно ж…

Яворська О. «На чужих вітрах». У романі Ольги Яворської «На чужих вітрах» відображено незламну вдачу українців прикарпатського села у роки польської, німецької та більшовицької окупації, показано їхню жертовну любов до України та відчайдушну боротьбу за її визволення.
Роман глибоко психологічний. У майстерно і природно побудованому сюжеті письменниця торкається найпотаємніших глибин людських душ. Більшість героїв твору гідні бути прикладом для нинішнього і майбутніх поколінь.

Пахомова Т. «Я, ти і наш мальований і немальований Бог». Драматична та зворушлива сімейна сага, що пробуджує віру в добро та милосердя. Напружений сюжет роману зачарує вас і змусить читати, не відриваючись.
Коли у гамірний Львів, де поряд жили вірмени і поляки, українці і євреї, прийшла страшна війна, родині маленької Міри дивом вдалося врятуватися з гетто. Її з матір’ю та сестрою визволяє селянин, на чию померлу доньку Мар’яну вона так дивовижно схожа. Тепер її життя – у темному підвалі, з іграми на нічному сільському кладовищі, у постійній небезпеці… Вона чекає на кожну нову весну, що приходить до єврейської родини з християнськими пасками, і просить подарувати на день народження сонце…

Кокотюха А. «Повний місяць». Осінь 1944 року. Поділля. У селищі Сатанів страх перед гестапо змінився боязню каральних операцій НКВС. Мало того: округу тероризують озброєні до зубів банди кримінальників та дезертирів. Але й це ще не все. Вже кілька місяців у околицях Сатанова, на узліссі, знаходять тіла людей, загризених дикими тваринами. Правда, люди кажуть завівся в тутешньому лісі вовкулака…
Розгадати таємницю сатанівського лісу береться бойовий офіцер, фронтовик Андрій Левченко. Разом із ним у небезпечній грі Ігор Вовк, який утік із сталінського концтабору, жорстокий капітан НКВД Віктор Сомов, ватажок дезертирів Жора Теплий та повстанський сотник на псевдо Грім. Їхні долі сплелися в тугий вузол, вони небезпечні один для одного, кожен має свій секрет. Але життя кожного, а заодно й кохання втікача Вовка, залежить від того, кому вдасться вистояти в двобої з перевертнем. Якщо вовкулаки, звичайно, реальність, а не породження людського розуму та генія…
Нова гостросюжетна історія від Андрія КОКОТЮХИ дтективний трилер, виконаний у популярному стилі ретро-роману. Дія захоплює з перших сторінок. А фінал обіцяє несподіванки, яких не чекав, за його зізнанням, сам автор.

Закордонець А. «Таємниці багряних велетнів». Війна не закінчиться, доки є люди, котрі понад усе прагнуть владарювати над іншими. Не лише землі та багатства приваблюють владолюбців. Недоступні їм чужі здібності та вміння вони прагнуть обернути на свою користь.
Це продовження історії про Грана та його друзів. Його відунська сила росте, але зростає і темне вміння, котре лякає його самого. В Долину приходять незвані гості зі слизькими словами і злими намірами, а Гран ледве не гине в боротьбі за кохання.
У ковальському місті Кержемі юний Галдан роздмухує прагнення до волі в серцях краян, пізнає таємниці підземного світу і перше кохання.
Не лише мечами, а й витонченими інтригами діють поневолювачі, важко протистояти їм, коли маєш правдиве серце та полум’яну душу. Дороги борні ведуть героїв до столиці Белардії

Вдовиченко Г. «Ось відкриа долоня». Оповідання, з яких складається книжка, – наче маленькі епізоди, незначні щоденні події, з яких і складається людське життя… Чоловіки й жінки, чужі та найрідніші, діти, брати і сестри… Вони даватимуть поради, чи, радше, пропозиції, які варто почути у швидкоплинному повсякденні. Вони тягтимуть три роботи в Італії та уникатимуть життєвих мелодрам. Вони гратимуть в історію на львівській площі Ринок і випадково передбачатимуть майбутнє. Як сліпі, навпомацки шукатимуть щастя, дослухаючись не до порад психолога, а до маленького заблуканого папужки. Збиратимуть тіло по шматках у військовому шпиталі і намагатимуться зібрати розбиті душі, малюючи зелене дерево… Проживатимуть життя, у якому слова раптом набули нових значень.

Образ О. «Київ - Париж (пошуках застиглого часу)». Молодий киянин здобуває освіту в Парижі. Прогулюючись па-ризькими вулицями, він пригадує Київ і проводить паралелі. Цей роман – своєрідний путівник по романтичних місцях Києва і Парижа, оздоблений дотепними порівняннями, відвертими історіями про любовні стосунки і справжнє кохання.


Курков А. «Добрый ангел смерти». В руки головного героя гостросюжетного роману Андрія Куркова Миколи Сотникова потрапили якісь таємничі документи. Ховаючись від людей, які у що б то не стало хочуть заволодіти цими документами, він відправляється в подорож до Каспійського моря. Поїздка виявляється дуже ризикованою і кардинально змінює життя героя…

Немає коментарів:

Дописати коментар