понеділок, 26 грудня 2016 р.


Бардуго Л. «Шістка воронів». «Шістка воронів» – приголомшуюче фентезі, бестселер №1 New York Times та бестселер USA Today, увійшло у список найкращих видань художньої літератури 2015 року – у ТОП 100 за рейтингом газети New York Times.
Лі Бардуґо пише книги в жанрі фентезі та друкує їх з 38-літнього віку. За останні чотири роки вона прославилася на весь світ. Дебютна трилогія The Grisha (2012-2014) розлетілася світом та привернула увагу відомого у кіноіндустрії продюсера Девіда Хеймана. Того самого, який подарував світові кінофраншизу про Гаррі Поттера. Права на екранізацію викуплено, та авторка не зупиняється на досягнутому.
У 2015 році Бардуґо Лі випускає першу книгу наступної запланованої трилогії - «Шістка воронів» про шістьох відчайдухів, які волею долі об’єднуються в команду для порятунку світу. Вони намагаються виконати нездійсненну місію. Банді покидьків конче необхідно викрасти рецепт магічного препарату, щоб не дати безладу та хаосу взяти гору над пануванням у світі. Команду супергероїв складають: Каз Бреккер злий геній, ватажок банди, який в рукаві ховає неймовірну кількість козирів та веде команду до перемоги. Ніна Зенік відважний солдат. Вона має добре серце та володіє магією. Інеж Ґхава найвправніша шпигунка та найнебезпечніша з шістьох. Під одягом ховає безліч загострених ножів. Джаспер Фахея славиться вправною грою у покер та влучним прицілом. Відмінний друг для товаришів. Матаяс Гельвар вірить, що призначений звільнити світ від мерзотної магії та гришників. Вілан Ван Ек має аналітичний склад розуму, відрізняється вмінням вправно виготовляти вибухівку.

Грін С. «Напівзагублений». Натанові досі лише сімнадцять, і його самого це дивує, адже почувається він на всі сто сімнадцять. Він мусив убити свого батька та з’їсти його серце, і тепер хлопець має багато нових Дарів, які треба опанувати. Це важко, та ще важче – жити з жахливим спогадом, тягарем провини та лютою ненавистю до тієї, котра в усьому винна. Хлопець от-от загубиться серед моторошного минулого, кривавої реальності та непевного майбутнього. Аж ось у його невеселому житті з’являється ніжне кохання, що тримає юнака при тямі та веде до світла. Чи вдасться Натанові втілити свою мрію про спокійне, сповнене любові життя після війни?

Грофф Л. «Долі та фурії». Кожна історія має дві сторони. Будь-які відносини можна розглядати з двох перспектив. А іноді все обертається зовсім химерним чином і ключовим елементом зразкового шлюбу стає не щирість і правда, а брехня і таємниці, які в'язкою цементуючою масою ховаються десь в основі фундаменту. Події цього складного, об’ємного і багатошарового роману відбуваються саме навколо і всередині одного такого Нью-Йоркського подружжя протягом двадцяти чотирьох років.
У віці двадцяти двох років Лотто і Матильда – струнка гламурна, шалено закохана і приречена на видатну долю пара. Десять років по тому їх шлюбу все ще заздрять численні друзі і знайомі. І тут раптово ми починаємо про щось здогадуватися. Тіло вкривається гусячою шкірою, яка натякає нам на те, що все в цій історії ще куди складніше і більш надзвичайне, ніж здавалося. Яким чином в одному шлюбі можуть співіснувати два у корені відмінні один від одного погляди на сім'ю і стосунки?


Веа Р. «У лісі-лісі темному». Коли старанно приховані і запорошені скелети таки вибираються зі старих шаф на світ божий, - чекай біди. Головна героїня, письменниця, несподівано отримує запрошення на дівич-вечірку шкільної подруги, з якою не спілкувалася років десять. Вихідні мають промайнути весело — скляний будинок у густих англійських лісах, весела компанія, гучні посиденьки. Та щось пішло не так... За дві доби вона, зранена та скалічена, приходить до тями в лікарняній палаті і з жахом усвідомлює, що нічогісінько не пам’ятає... Хоча й відчуває: трапилося щось жахливе.

Сміт В. «Око тигра. У пошуках скарбів». Тисячу років скарб чекав нового володаря на дні океану. Колишній солдат Гаррі Флетчер проміняв війну на спокійне життя. Але чарівна жінка та люди з його минулого втягують його в небезпечну авантюру. У Гаррі не залишається вибору – він повинен переграти своїх супротивників і підняти з дна дорогоцінний вантаж. Адже той, хто заволодіє скарбом, не тільки розбагатіє, але й залишиться живий... 

Черри Б. «Воздух, которым он дышит». Жоден з них не шукав нового кохання... Вони просто хотіли знову навчитися дихати після страшної втрати... Рік тому Елізабет втратила в автокатастрофі коханого чоловіка, а Трістан – похмурий, грубий міський монстр, який живе на околиці лісу в занедбаному будинку, - глибоко в душі сховав спогади про загибель дружини і сина. Вони намагалися брехати і обманювати себе, по-сусідськи дружити і розлучатися, поки не зрозуміли, що коають вже не минуле. З болю народилося нове кохання. Але коли друзі застерігали Ліззі триматися подалі від Трістана, вона й уявити не могла, що доля завдасть смертельного удару...

Гутовська-Адамчик М. «220 маршрутів». Із братами Міхалом та Міколаєм Вербицькими читач уже знайомився в книжці «110 вулиць», де героєм був старший брат, Міхал. Цього разу нас чекає ближче знайомство з Міколаєм, або Малим. Міколаєві 13 років. Він обожнює гру на ударних інструментах і мріє про створення власного музичного гурту. Хлопець саме розпочинає навчання в гімназії і, схоже, що там у нього зовсім немає друзів. Прогулюючи уроки, він досліджує різні автобусні маршрути Варшави.
Зовсім несподівано виявляється, що хлопець таки знаходить однодумців, причому там, де він найменше цього сподівався. Можливо, це заслуга таємничої сіроокої Меланії та її подарунка – чотирилистої конюшини?

Модіано П. «У кафе втраченої молодості». ...Париж, початок 60-х років. В одному з кафе Латинського кварталу збирається студентська й літературна богема. Там буває і загадкова Лукі. У романі про неї по черзі розповідають завсідники кафе - студент, приватний детектив, письменник-початківець, а також сама Лукі.
Крізь цей калейдоскопічний портрет молодої парижанки, що порвала з непевним минулим і прагне "нових горизонтів", Патрік Модіано оповідає зворушливу історію кохання з детективними мотивами, а барвисто змальований ним квартал тодішнього Парижа сприймається читачем як повноцінний персонаж роману.


Гриллс Б. «Призраки пропавшего рейса». Німецький літак часів Другої світової знайдений в диких джунглях Амазонки. Як він тут опинився? Коли Уїллу Джегеру пропонують зняти фільм про сенсаційну знахідку, він з радістю погоджується, але незабаром розуміє, що все не так просто! Хто всіляко намагається йому перешкодити... Парашут Уілла пошкоджений, безслідно зникають члени команди, а місцеві індіанці розповідають про загін озбройених білих людей, що розшукують дорогу до літака... Яка таємниця прихована в серці джунглів? 

Немає коментарів:

Дописати коментар