четвер, 5 січня 2017 р.


Винничук Ю. «Балакуче яблуко». Це четверта книжка із серії казок про веселі пригоди уже знайомих нам двох чеберяйчиків Гоплі та Піплі. Чи вміє яблуко розмовляти? Хто така Ая і чому вона опинилася в ліжечку Піплі? Як Піпля взимку ласував морозивом? Про це і ще про багато цікавого ви дізнаєтеся, прочитавши книжку відомого українського письменника Юрія Винничука, а кумедні малюнки чудової художниці Юлії Пилипчатіної допоможуть оживити в уяві маленьких читачів цих незвичних героїв.

Внничук Ю. «Перекладенець». Це друга книжка із серії казок про веселі пригоди двох чеберяйчиків – Гоплі та Піплі. Уже знайомі нам чеберяйчики вирішили запростити гостей та пригостити їх смачнючим пирогом-перекладенцем. Та от халепа: де роздобути усі складники для нього? Але на допомогу чеберяйчикам приходят їхні гості  водянки, гаївки, козарики і навіть пані Гусялапка. Ці незвичані кумедні герої оживають в уяві маленьких читачів завдяки зворушливим ілюстраціям чудової художниці Юлії Пилипчатіної.

Маске У. «Зайченя Стриб шукає друзів». Самому так нудно гратися та стрибати по калюжах! Тому маленький Стриб вирушив на пошуки друга. Та де ж його знайти? Рибка живе у воді, білка на верхівці дерева, а місяць взагалі мовчки поглядає на нас із небес… Проте Стриб не полишає надії. Аж ось одного разу до нього у двері постукав особливий гість… Ця зворушлива історія потішить маленьких читачів і навчить їх справжньої дружби.

«27 причин читати книгу». У книзі розповідається, чому читання й на сьогодні є популярним заняттям. Розкрито таємниці привернення уваги школярів до мистецтва прочитання текстів. Наведено переваги сучасних умов для самостійного читання книжок порівняно з тими, що були колись.

«Отаман Гамалія. Оповіді про козацьку бувальщину для дітей». З літературним героєм – отаманом Гамалією, що поєднав у собі кращі риси козацького ватажка, ми зустрічаємося у творчості Т.Г. Шевченка. І це яскраве, ілюстроване видання доступною для дітей мовою розповідає про отамана Гамалію – мужнього патріота, борця за свободу, захисника рідної землі, рятівника знедолених і скривджених, який був справжнім лідером. Саме він очолював походи козаків проти турків. Під його керівництвом козаки визволяли братів-невільників. Він нічого не страшився.
Сторінки книги розповідають про цікаве, сповнене несподіванок, яскраве життя козацького ватажка, оспівуючи його велетенську силу, оповідаючи про те, яким турботливим отаманом він був, як по-батьківськи піклувався про своє військо. За це козаки віддячували йому щирою любовю.


Каляндрук Т. «Дітям про козаків».   Книга пропонує популярну розповідь про українських козаків, пластунів та характерників, їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя. Базуючись на численних історичних працях, спогадах та розповідях, книга висвітлює традиції українського козацтва від минулих часів до сьогодення. Розповідь доповнюють численні ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг.

Андрусяк І. «Сорокопуди, або як Ліза і Стефа втекли з дому». Є такий стереотип: хлопчики пустуни й розбишаки, а дівчатка чемні й слухняні. Чи так це насправді? Певно ж, ні! Кожна справжня дівчинка залюбки вам доведе, що вона нічим не поступається жодному хлопчикові, а може, й перевершує його, особливо коли йдеться про пустощі й добрі капості. І, звісно ж, відомий український письменник Іван Андрусяк усе про це знає, адже повість «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекти з дому» він писав про своїх дочок.


Шуберт І. та Д. «Офелія, або що сталося з крокодилом». А чи знаєте ви, чому в животі з’являються метелики? Може, це страшна хвороба? Чи є інша причина? Хоч там як, а крокодил на ім’я Джонні не на жарт злякався, виявивши у своєму животі отакий «подарунок». Першою йому на допомогу поспішила бегемотиха Офелія, а за нею і всі інші жителі лісу. Хто з них поставить бідоласі Джонні точний діагноз? Хто перший простягне руку допомоги лісовому алігаторові? І від чого насправді в животі заводяться метелики? Гортайте сторінки, милуйтеся прекрасними акварельними ілюстраціями і… нічому не дивуйтеся! Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар