понеділок, 10 квітня 2017 р.

У квітні 2017 р. відділ абонементу поповнився новими книгами:


Коробчук П. «Хвоя». Нова збірка поезій П. Коробчука про війну, любов і мудрість. За словами літературознавця Р. Семківа «… маємо збірку, в якій знайдемо багато відкриттів –  і вдалих метафор вистачить на кілька прочитань. І добре, що рух у ній від війни та смерті до самоосмислення й кохання. Добре, що осмислення себе йде також коштом повернення до кращих своїх віршів з попереднього часу, що співіснують і, відтак, співставні із зовсім новими. Так є: «Хвоя» щось підсумовує, а щось обіцяє у перспективі. І в ній досить сказано, щоб ми поверталися до цієї книжки, й достатньо обіцяно, щоб чекати наступної».


Таланчук П. «Прозріння». У своїх публіцистичних працях П. Таланчук розмірковує про Україну, її історію та місце у світі. Ця книга також продовжує тематику, розпочату автором у попередніх публікаціях, зокрема – книгах «Державотворчий потенціал української нації» (2015 р.) і «Терниста дорога незалежності України» (2016 р.), та містить роздуми автора про Україну, її долю і проблеми, про шляхи виходу із затяжної політичної та соціальної кризи.
Радимо прочитати цю книгу, бо після прочитання приходить розуміння про те, що чим більше ми, українці, знаємо про себе і поважаємо себе, тим менше страху відчуваємо. Постійний страх шкодить психологічному здоров’ю. Як людей, так і держав.




Галина Тарасюк, авторка книги зі знаковою назвою «Жіночі романи»піднімає тему жіночої долі. Прочитайте книгу, адже її написала жінка про жінок, обстоюючи право на повноцінну героїню роману. Тільки через долю жінки можна написати правдиву долю України: свого часу. своєї епохи. Щоб довести, і передовсім самим жінкам, що епітет «жіночий» може і мусить означати – якісний, талановитий, мислячий, кращий. Щоб привернути увагу «слабкої статі» до серйозної літератури, яка ставить жінку на ноги та змушує думати головою





Олендій Л. Гніздо горлиці. Сповнений віри, любові й сподівань, цей роман створений за сценарієм до україно-італійської кінострічки, що отримала відзнаку «Найкращий український повнометражний фільм» на Одеському кінофестивалі влітку 2016 р.
Цю книгу варто прочитати, бо на її сторінках – сучасні реалії українського життя –  історії тисяч заробітчанок – у долі героїні книги сорокарічної Дарини, яка повертається з Італії до рідного села на Буковині…




Рогашко А. «Її сукня». Це вже третя книга письменниці.
Роман є цікавим взірцем містично-пригодницького твору із елементами психологізму.
Головна героїня твору Ніла, вдягнула родинну реліквію – темно-синю атласну сукню і у химерному видінні опинилася перед трьома дверима. Що її чекає за ними? Як зміниться її життя? Ми вас заінтригували? Тоді читайте і дізнавайтесь.




Бондар О., Томашевська С. «Марево». Раніше Славко, герой роману, шукав родинні таємниці лише в архівах. Та тепер все змінилося. Його допомоги потребує колишній однокласник: якась чортівня коїться в його родинному маєтку, відбудованому на старовинних руїнах. Теща шукає родові скарби, за куховарку править сільська відьма, господаря навідує привид, а жахливі крики ночами зводять на ноги весь будинок… Коротше кажучи, інтригуюча суміш містики та детективу. Чим це все закінчиться, читати вам?








Нашим читачам, які хочуть змінити життя і досягти успіху, ми пропонуємо такі книги:

Чалдині Р. «Психологія впливу». Ця книга – світовий бестселер! Найпопулярніша робота всесвітньо відомого соціального психолога.
Автор доступно і детально описує методи психологічного впливу на людей, закони психологічного тиску і створення конкуренції.
Використовуючи яскраві приклади з життя, Чалдині дає унікальні поради, як викорінити із себе синдром жертви і не потрапити на гачок нав`язливої реклами і всюдисущих продавців «дивовижного товару тільки тут і тільки для вас».
Книжка навчить вас правильно спілкуватися, розуміти поведінку інших та розпізнавати маніпуляторів людською свідомістю.


Трейсі Б. «Зроби це зараз: 21 чудовий спосіб зробити більше за менший час». Нині чудовий час для життя. Ще ніколи людина не мала стільки можливостей та шансів отримати саме те, чого прагне, а іноді й більше. Мабуть, уперше в історії ми просто-таки потопаємо в можливостях. І взагалі, на світі так багато хороших речей, що ваша здатність обирати визначає те, чого ви можете досягти в житті. Ви готові до змін? Тоді час розпочинати! Ця книга чекає на вас!









А нашим юним читачам – хлопчикам, майбутнім захисникам Батьківщини, пропонуємо видання «Видатні воєначальники».   


З цієї яскраво ілюстрованої енциклопедії ви дізнаєтеся про життя, діяльність і військову звитягу найвідоміших воєначальників світу, чиї імена передаються з покоління в покоління, а їхні вчинки навічно вписані в історію військового мистецтва.


Немає коментарів:

Дописати коментар