понеділок, 24 квітня 2017 р.


Ще більше нових книг у відділі абонементу!


Калейдоскоп життя. Це перша книга збірки оповідань з серії «П’ять зірок» п’яти вже відомих читачам українських авторів:  Д. Корній, Є. Коноваленка, Н. Доляк, О. Деркачової, А. Процайло, написані ними в різні роки і не поєднані спільною темою. Вони показують багатогранність нашого життя, а також багатогранність таланту авторів збірки. В оповіданнях є радість і сум, іронія і жарт, кохання і непрості життєві ситуації, є чоловіки, жінки, діти, тварини, фантазії автора, вигадані істоти, проза життя і високі переживання. В них багато людської мудрості, ненав’язливої і ліричної. Але немає безвиході, навіть коли сльози навертаються на очі.
Ознайомтесь з калейдоскопом від Майстрів Пера, чиї око і душа небайдуже і позитивно сприймають наше буття.


Пазли нашого буття. Таку назву має друга книга  оповідань з серії «П’ять зірок». На цей раз своїми сюжетами, думками, враженнями діляться з читачами такі відомі українські письменники як Л. Воронина, Є. Положій, Т. Белімова, Ж. Куява та М.  Іванцова. «Людяність, добро, самопожертва, любов, віра, інколи сум, здорова іронія, подекуди трішки припорошена містикоюось ті основні лейтмотиви, довкола яких твориться широка палітра художньої образності в оповідях майстрів красного слова. В них багато світла та сонця, відсутні сутінки та темрява. Бо насправді не існує помилок, котрі неможливо виправити. Немає безвихідних ситуацій, які не мають вирішення. Тому що  важливо пам’ятати, що навіть у найпохмуріший день за хмарами обов’язково світить зірка з найменням Сонце». Прочитайте цю книгу і вона зігріє вас своїм теплом та додасть трішки більше світла у наші інколи надто сірі та похмурі будні.


Львів. Вишні. Дощі. Нова збірка від улюблених авторів: Д. Корній, А. Рогашко, н. Нікалео, Я. Хоми, Т. Белімової, Л. Долик, Н. Лапіної, С. Горбань, А. Нікуліної,         Н. Ліщинської – про неймовірне кохання і красу весняного Львова. Коли природа пробуджується після зимового сну, люди переживають разом з нею повороти долі, несподівані зустрічі, нові відчуття… Дощі розказують старій бруківці підслухані на небі думки та побачені на землі історії про жагучу пристрасть; вони захлинаються від обурення, оповідаючи про зраду й підлість. Знайте, що особливі львівські вишні-морелі теж мають душу. Вони творять дива, поєднуючи людські долі!




Гурницька Н. Мелодія кави в тональності сподівання. Це продовження вдалого дебютного роману чарівної львів’янки і талановитої письменниці «Мелодія кави у тональності кардамону», якій довів, що ніжний і витончений, як старовинне мереживо, український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках.
Головна героїня другої книги – Анна – все ж таки вирвала в долі надію на життя без Адама. Чи вдасться їй попасти у тональність сподівання дива? Заваріть собі кави, охопіть філіжанку долонями, сядьте у зручне крісло, розгорніть цю книгу і читайте!








Для любителів зарубіжної прози пропонуємо наступне:


Страут Е. Олівія Кіттеридж. Це одна з найвідоміших книг американської письменниці Елізабет Страут. Саме за цю книгу вона була удостоєна Пулітцерівської премії. Дія роману відбувається у невеликому містечку на узбережжі штату Мен.
Олівія Кіттерідж – сполучна ланка всієї книги, її головна героїня, що ховається в історіях інших людей. Варто їй зникнути зі сторінок книги і ви відразу ж почнете ковтати сторінку за сторінкою, щоб швидше дістатися до улюбленої героїні.
Попередні книги Страут зачіпали аналогічні теми – маленькі міста, розвиток сімейний відносин, горе і щастя простих людей. Але «Олівія Кіттерідж» – найсильніша книга автора, залишає глибокий відбиток в душі кожного, хто прочитав її.

Страут Е. Мене звати Люсі Бартон. Нова приголомшлива історія  письменниці, в основі якої лежить сімейна драма. Тільки нещодавно роман з’яявився в оригіналі, а вже перекладений та опублікований на українську мову.
Жахливі спогади минулого не дають головній героїні пробачити старі кривди та впустити в серце любов. Але Люсі Бартон хоче почати все з чистого аркуша. Та чи не буде занадто пізно, вияснимо прочитавши цю книгу?

Цікаві. Дивовижні. Ця чудово ілюстрована енциклопедія познайомить вас з цікавими фактами з життя тварин, комах та рослин. Ви дізнаєтесь, яка тварина найвища, найшвидша, найрозумніша, а також – хто будує найміцніше житло, хто глибше пірнає, хто краще піклується про своїх діточок. Крім того, ви відкриєте для себе дивовижні факти з життя рослин: яка рослина найвища, а яка – найлегша, які бувають рослини-хижаки, а також хто вперше придумав квітковий годинник. Тому, радимо зазернути  у світ цікавого й дивовижного і поповнити свої знання новою інформацією.


Немає коментарів:

Дописати коментар