вівторок, 19 грудня 2017 р.

Книжкові новинки, які надійшли у відділ абонементу в грудні 2017 р.


Наєнко М. Художня література України. Від міфів до модерної реальності Книга являє собою стислий науково-популярний виклад історії української літератури від найдавніших (міфологічно-фольклорних) часів до початку XX століття.
Сподіваємося, що читати її будуть не лише фахівці-філологи чи студенти, а й учні старших класів, які бажають поглибити свою літературну освіту. Потреба в такій книзі зумовлюється тим, що саме художня література була й завжди залишатиметься синтезом усіх мистецтв і найкращим «підручником життя». А хто з нас не прагне перебувати в сфері мистецтва, чомусь навчитися й обрати собі найкращу, з естетичним шармом, долю.


Орфографічний словник: 7 000 слів Це словник-довідник допоможе учням початкових класів середньої школи узагальнити знання з рідної мови.
 Орфографічний словник містить найпоширеніші слова сучасної української літературної мови, при написанні яких можуть виникати певні труднощі, а також нові запозичення, так звані слова іншомовного походження, що останнім часом активно вживаються в мовленні.


Кошелюк В. Green Сard Це дебютний роман учителя географії з Корсуня.  
В основі твору – протистояння долі, становлення характеру, подолання жорстких обставин і неабияких випробувань. Читача чекає яскраво й динамічно написана історія перетворення юного лузера на суворого і досвідченого воїна-спецпризначенця, а поштовхом до цього стає випадково виграна у лотерею картка, що надає право на проживання в Сполучених Штатах.
 Книга отримала спеціальну відзнаку «За висвітлення суті війни, надприродних можливостей та трагічної долі солдата» від американської української незалежної газети "Час і Події" (Чикаго, США).


Понте Д. Невидимі. Таємниця Туманної Бухти Захоплива й цікава повість для підлітків.
У Туманну Бухту приїжджає журналіст – він шукає таємничий загін підлітків , який з'являється там, де з дітьми трапляється біда. Правда, виявляється, що таких загонів принаймні два – один діяв 60 років тому, а інший бореться за справедливість зараз. Але, здається, знову з тим же ворогом ... А значить, знову будуть безслідно зникати діти ... І тільки Невидимі, об’єднавшись в коло, в силах протистояти Злу в личині Добра і врятувати друга, приреченого стати кривавої жертвою в магічному ритуалі того, хто рветься до влади. Як будуть далі розвиватися події, дізнаєтеся, прочитавши книгу.


Парк Л. С. Штормове попередження Це вже 9-та книга детективних та інтригуючих подорожей двох підлітків чотирнадцятирічної Емі та її молодшого брата  Дена, яка виходить в серії «39 ключів». Як і в попередніх книгах діти продовжують шукати 39-ть ключів. Як і завжди, небезпека чатує повсюду, але шлях до перемоги надасть сили героям
Але не слід починати читати цю книжкову серію з 9-тої книги, радимо прочитати попередні, які ви знайдете на книжкових полицях нашого відділу.


Хедікс М. П. У підземеллі У 10-тій Книзі серії «39 ключів» цікаві історії підлітків Емі та Дена продовжуються. Вони вже за крок до наміченої мети. Остання підказка приводить дітей, а також їх численних суперників в маленьке містечко Стратфорд-на-Ейвоні, на батьківщину великого барда, Вільяма Шекспіра. Тут їм належить розплутати останню загадку, та дізнатися, в чому ж полягає таємниця тридцяти дев’яти ключів і який приз повинен отримати переможець цієї жорстокої гонки. Однак, опинившись перед обличчям останнього випробування, діти відчувають сумніви, чи вартий результат всіх тих жертв, які треба принести заради нього…


Сходження Весперів 11-та книга з серії «39 ключів» є проміжною ланкою між першою частиною серій і другою.
І так, всі 39 ключів знайдені! Але заспокоюватися Емі та Дену зарано, бо повернувся давній ворог клану Кехілов – Веспер. У надії дістати спадщину Грейс, вони готові боротися до кінця. І це ще не все… Емі і Дена чекають нові потрясіння… Які? Дізнаєтеся, коли прочитаєте цю книгу.


Легенди та міфи України А вас цікавить фантастичний світ легенд, казок і міфів України? Цей світ захоплює своєю дотепністю, витонченістю, мовним багатством. Перед вами постане широке коло фантастичних Героїв: відьми й вовкулаки, вовкуни і змії, водяники й русалки, ворожбити і знахарі, вурдалаки й дідьки. Але, якими б складними не були ситуації, перемагає наш дотепний і щирий український народ з його багатою фантазією і мудрим гумором. Чимало легенд пов’язано з нашими уславленими Карпатами, природою України і повсякденним буттям.


Найцікавіше про… Україну Серед багатьох видань про Україну ця книга займе особливе місце, адже це – спроба дати відповіді на численні дитячі запитання про країну, у якій ми живемо.
Книга складається з трьох тематичних частин – історії, географії, культури та традицій нашого народу.
Ви дізнаєтеся багато цікавого: чи полювали наші предки на мамонтів, чи носив Володимир Мономах шапку Мономаха, чому українські хати називали «мазанками», як у давнину різні народи називали Азовське море, де знаходилася Тмутаракань та багато іншого.


Твій перший Олімпійський путівник Наші юні читачі, чи знаєте ви історію Олімпійських ігор? Цей Олімпійський путівник проведе вас стежками славетної олімпійської історії від Олімпійських ігор Стародавньої Греції до останніх Ігор сучасних Олімпіад, познайомить з видатними олімпійцями світу.

Знайте, що любов до спорту об’єднує людей у всьому світі, сподіваємося, що і ви зробите свій внесок у справу розвитку Олімпійських ідеалів!

Немає коментарів:

Дописати коментар