вівторок, 26 грудня 2017 р.

Для вас – підлітки нові книги!



        Коршунова А. Комп і компанія Ця книга про те, як знайти себе у цьому зеленому, сонячному, галасливому світі, повному пригод і несподіванок – варто лише натиснути кнопку «Вимкнути комп’ютер» і зробити крок назустріч літу.
Головний герой книги – Владик виріс у місті, і навіть тиждень у селі без комп’ютера й Інтернету здається йому справжньою каторгою, примхою дорослих, яку доведеться якось перетерпіти... та вже за кілька днів він разом із компанією нових друзів вартуватиме на таємних тренуваннях, зазіхатиме на черешні в сусідському садку й врятує від шахраїв шкільний комп’ютерний клас і вигадуватиме купу причин, аби лишитися в селі до кінця канікул і здійснити таємний план «Сто кроків».
В умовах, коли з раннього дитинства діти оточені різноманітними інтерактивними електронними пристроями, починаючи з іграшок і закінчуючи комунікаційними ґаджетами, через які вони пізнають світ і спілкуються з рідними, в тому числі з батьками, ця книга стане  для підлітка першим кроком до усвідомлення переваг «живого» спілкування.
    І, найголовніше, цей твір – позитивний приклад адаптації дітей з особливими потребами до повноцінного життя в суспільстві та їхніх стосунків зі звичайними дітьми, допомагає формуванню поняття рівності й взаємоповаги у таких стосунках.


Така любов: прозобукет Це збірка з восьми оповідань від сучасних українських письменників Н. Білої, Т. Бо ярчук, Т. Новацької-Тітаренко, С. Гридіна, О. Остап’юк, І. Мацько, М. Морозенко та Л. Загоровської більше схожа не на «букет прози», а на шухляду письмового столу, в якій зібрані любовні записки і «переписка» з однокласницею, аркуші з приватного щоденника і опівнічні роздуми – словом, усе те найінтимніше, що буває у підлітків. Від перших ніжних почуттів і розпачу, коли «кохання твого життя», з яким прозустрічалася два тижні, тебе зрадило, – до складних моральних дилем, розв’язання яких, що б ви не вирішили, точно змінить життя. Тут є і стьобний підлітковий гумор, і ніжні послання... Але в кожному оповіданні обов’язковий елемент – така різна любов.


       Морозенко М. Я закохалася «Не варто наділяти тих, хто тобі подобається, достоїнствами, яких у них нема. Треба бачити їх такими, якими вони є насправді», – головна цитата цієї книги.
В юному віці кожен має свій характер і своє життя. Шукає себе і власними кроками йде у світ. Переконується, що неможливо з усіма дружити і не мати конфліктів. Бо всі –  різні. Неоднаково думають, поводяться і здобувають досвід. Гіркий досвід д – також.
У героїні цієї повісті – чуйне серце. Думками і почуттями вона вже доросла. Закохується. Розчаровується. Знаходить правильні думки. І опиняється на порозі кохання, про яке мріяла.

Файн Е Позаду льодовні Це щирий роман про дорослішання, любов між сестрою та братом, складні стосунки між підлітками та світом.
Том і Касс. Вони були майже нерозлучні від самого народження. Спільні ігри, спільна дитяча кімната, один Список хиб на двох, що ним дорікають дітей батьки. Там, за старою льодовнею, була їхня схованка, маленький безпечний світ.
Але настав час подорослішати. Том і Касс уже не діти, їм доводиться вирішувати проблеми та пізнавати світ заново. Ці зміни застали Тома зненацька і тепер він має самотужки з ними розібратися.


         Карнегі Д. Як здобувати друзів і впливати на людей Ох і нелегко ж бути нинішнім підлітком! Особливо, якщо ти – дівчинка.
Давай подивимося правді у вічі: часом дівчата-підлітки стикаються з такими труднощами і опиняються в таких скрутних ситуаціях, що хлопцям навіть і не снилось. То як панянкам з усім цим справлятися? У книзі дочка всесвітньо відомого автора та вчителя Дейла Карнегі, Донна, знайомить нове покоління молодих панянок із безцінними уроками свого батька, аби допомогти їм стати кмітливими, впевненими в собі подругами та лідерами.


Обережно: хлопці Ця книга не про світ хлопців. Вона присвячена дівчатам, отже, допоможе розібратися в круговерті подій, поглядів та вчинків.
Зміни з тілом і душею, питання, на які відповісти можуть тільки батьки, але ви соромитеся запитувати, перші зізнання в коханні та зітхання! Про деякі дівчачі переживання можна тільки здогадуватися.
Книга роз'яснить кожне важливе питання та дасть розгорнуту відповідь з планом дій. Достатньо просто почати читати й ви не зможете відірватися.


Психологія для дівчат Як зрозуміти оточення і себе в ньому? Який тип характеру та темпераменту властивий вам та вашим друзям? Як стати цікавим співрозмовником та спілкуватися вільно й невимушено? Чи можна навчитися бути добрим другом і навзаєм мати відданих друзів? Що робити, коли хтось для тебе «більше ніж просто друг»? У цій книзі ви знайдете не тільки відповіді на подібні питання, а й різноманітні тести та корисні поради від досвідчених психологів.


         Енциклопедія загадкових явищ Ця книга буде цікавою для підлітків середнього та старшого шкільного віку. ЇЇ мета – розширити кругозір дитини, розвинути у неї допитливість, бажання отримати відповіді на існуючі загадки світу. Відкривши цю книгу, ти підеш в мандри таємничими магічними світами, познайомишся з мешканцями віддалених планет Всесвіту, проскочиш всюди паралельні світи, дізнаєшся про відомих          (і не дуже) людей, вчинки яких шокують сучасність навіть через багато століть. Ти дізнаєшся, що в ХХІ столітті є безліч нез’ясованого. Таємниці причаїлися зовсім поруч. Здається, досить простягнути руку ... І байдуже, що таємниця радо посміхається до тебе або жахає страшним оскалом зубів. Разом з тобою ми спробуємо розгадати нескінченну таємницю життя. Отже, вирушаємо!


         Ларіна О. В. Дивовижні явища природи Книга містить цікаві розповіді про таємниці Світового океану, рослинного й тваринного світів, про унікальні можливості людини та про багато інших загадкових явищ природи. Чи розумні дельфіни? Чи мислять рослини? Що або хто ховається у Бермудському трикутнику? У цьому своєрідному путівнику по таємничим явищам минулого й сьогодення нашої планети зібрані факти, яким учені доки що не знайшли однозначного трактування, та різні версії їх пояснення.
Видання призначене для учнів 5 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів, педагогів та всіх тих, хто прагне знати більше.


         Щерба Н. Стрибок над зорями Книга талановитої письменниці Наталії Щерби із захоплюючим сюжетом, неймовірною містичною атмосферою, гарним гумором та тонкою гранню між реальністю та фантазією, впевнені, вам сподобається, адже це справжня драйвова історія із переслідуванням, поєдинками та розслідуваннями.
Це перша книга із фантастичної серії «Лунастри» про багатовікове протистояння між пов’язаними із Місяцем «лунатами» та залежними від зірок «астрами». Головні герої книги юна астра Селестіна та лунати Тім і Алекс ніби випадково зустрінуться у маленькому містечку, але насправді ця зустріч була доленосною та невідворотною, і саме від цих підлітків залежить доля нового світу Астралісу, де астри зможуть жити вільно. У кожного із героїв книги є своє призначення, своя доля та таємниця...


Щерба Н. Політ крізь камені Це друга книга фентезі-циклу «Лунастри» письменниці Наталії Щерби, автора бестселерів «Часодії» та «Чароділ».
Читачі знову поринуть у таємниці крилатих лунатів, спритних стрибунів астрів і загадкових лунастрів. На героїв чекає шалена гра у «фісташки», подорожі дахами Праги та Венеції, зустріч із містичним драконом, захопливі відкриття та небезпечні пригоди... А ще їм доведеться багато що здолати, бо насувається Година Затемнення – унікальна мить, коли вирішуватиметься доля дволикого світу. Чи зможуть юна лунастра Селестина та астр Тім опиратися ворожим силам і обрати власний шлях у протистоянні дволиких? Судити вам.


Бадей С. Курс бойового мага Цікавий роман-фентезі для підлітків!
Шістнадцятилітній Микола Бутенко міг завше запросто підвищувати температуру долонь. От не захоче йти до школи, потримає термометр у руці… А за чотири дні до випускних іспитів, на лісовій галявині, начитавшись фентезі, несподівано утворив між долонями жовтожару палахтючу кульку й, злякавшись, відштовхнув від себе.
   …А далі була інша реальність. Не чужа планета, а незвіданий фантасмагоричний світ, населений тролями, вампірами, орками, ельфами, кікіморами… і, звичайно ж, людьми.
   А ще була Школа магії, бо в тому світі немає сучасних технологій, зате є глибокі знання законів природи, злиття людей із нею. Та світ – дуалістичний. На світлу істоту чатують злі почвари. І побороти їх можна, лише опанувавши бойову магію.
   …Надзвичайно захоплюючі пригоди хлопця-землянина та його друзів у тому чарівному світі. Дотепні й оригінальні викладачі Школи. Дорослішання головного героя і його несподіваний вибір. Усе це на сторінках цієї дивовижної книги, що, безумовно, зацікавить не лише підлітків, а й дорослих.


Голдсміт М. Перемикайся. Стань тим, ким хочеш бути Чергова книжка всесвітньо відомого бізнес-тренера Маршалла Ґолдсміта, який консультував найуспішніших керівників за версіями Fortune та Harvard Business Review.

Чи уявляли ви колись «себе ідеального» А що зробили для того, щоб таким стати Можливо, ви хотіли присвятити час рідним або прочитати фахову книжку, але вже півтори години граєте в ігри на смартфоні. Давно мріяли схуднути, але не можете встояти перед запахом тістечок. Середовище постійно відволікає нас від мети так званими тригерами – ароматами, ґаджетами та іншими дрібницями. Як «перемкнутися» зі спокуси на бажану дію, а потім перетворити це у звичку, впорядкувати життя і не жалкувати про ухвалені рішення, про це ця книга.

Немає коментарів:

Дописати коментар