середу, 3 січня 2018 р.

Продовжуємо знайомити вас з новинками літератури!


Кирпа Г. Тринадцятий місяць у році Коли ростеш у незвичайній родині, в якій від тебе немає таємниць, як тут не бути трішки задорослою, як на свої 10 років? Коли твої батьки – письменники, дідусь і бабуся – колишні вчителі, мамині найближчі подруги – бібліотекарка і художниця, а менший двоюрідний братик щомісяця міняє професії – як тут не зростати допитливою й вигадливою дитиною? Катруся намагається зрозуміти світ дорослих, пізнати смерть, дружбу і брехню, почути все живе й неживе навколо, кожну травинку й комашку, дощ і вітер – і ділиться своїми спостереженнями з нами. З цих розповідей перед очима постає особливий і зворушливий світ дитинства, де як рівні зустрічаються діти й дорослі.


         Грін Д. Най сніжить: три історії на свята Завдяки трьом популярним підлітковим авторам: Д. Гріну, М. Джонсону та Л. Міракл ця книга випромінює святкову магію. Три автори – три чудово поєднаних між собою оповідки про кохання, романтику і поцілунки, від яких аж подих перехоплює.


Павленко  М. Русалонька із 7-В: дуже морська історія Зустрічайте 5 Книгу із серії «Русалонька із 7-В».
Софійці забракло слів, вона боялась навіть дихнути, аби не сполохати, не порушити це метеликове повітря, цю диво-казку! Цілий феєрверк, ціле багаття метеликів безгучно зірвалися з куща, засвічуючи супроти сонячних променів свої чудові коричневі крильця з барвистими цятками! Метелики літали, мерехтіли, танцювали, сідали на плечі, волосся, одяг!.. Таке воно, нове Софійчине перше кохання – стрімке, казкове, мерехтливе. Тільки от чи не приторне, як на справжню любов?


Гриценко Н. Тінь на порозі: повість-фентезі Усе своє життя Томаш учився ховатися від проблем — і саме тому вони навалювалися на нього одна за одною. Втеча з дому, самотність і страхітливі марення наяву — куди, здавалося б, гірше? Але, виявляється, виснажливі видіння — не душевний розлад, а рідкісна сила, що дає владу над людьми. Сила, якою хочуть скористатися інші. Щоб урятуватися самому й захистити близьких, Томашеві доведеться швидко опанувати нові здібності, подолати страх і навчитися довіряти почуттям. А ще — зустрітися з найлютішим ворогом: правдою про себе і власне минуле…


Хосфельд Д. Карлотта. Випробування в інтернаті Не кожен погодиться добровільно відправитися в інтернат, але героїня цієї книги Карлотта – виняток з правил. Продовжуючи сімейну традицію, вона з важким серцем прибуває в «Прінцзее», щоб знайти друзів, подорослішати і віднайти справжнє хобі. Але все це буде потім, а поки дівчинку оточують лише дивні сусідки, нестерпні заняття академічним веслуванням і жорсткий розпорядок дня. До того ж одна з сусідок точно щось приховує, вирушаючи бродити по ночах ... Чим закінчаться всі ці випробування в інтернаті? Дізнаватися вам.



Хосфельд Д. Карлотта. Несподівані знайомства в інтернаті Це друга книга цікавих подорожей Карлотти.
В інтернаті  «Принцзее» розпочався новий навчальний рік і Карлотта перебуває у передчутті цікавих подій. Вона вже освоїлася тут і навіть не сумує за домівкою… Але тільки щось недобре коїться з подругами Карлотти. Ману повернулася з гіпсом, а Софі ходить похмуріша за хмару і плаче ночами. До того ж в учнів починають пропадати речі.  Невже в інтернаті завівся злодій? Як непросто з усім розібратися… Хто ж допоможе Карлотті та її друзям вивести негідника на чисту воду і впоратися з усіма труднощами? Давайте дізнаємося, прочитавши книгу.


 

Баклі М. Сестри Грімм. Продовжуємо знайомити вас з новими пригодами героїнь дитячого казкового детективу – сестрами Грімм Сабіною та Дафною.
У другій книзі «Незвичайні підозрювані» ви дізнаєтеся, що для Сабріни Грімм жити поміж казковими персонажами – означає завжди бути готовою до неприємностей. А безтурботна Дафна переконалася, що у школі Феріпорт-Лендінга не бракує проблем із монстрами. Чи зможуть сестри Ґрімм розкрити злочин? Для того, щоб дізнатися про це – прочитайте книгу!
У третій книзі «Прокляте дитя» Сабріна і Дафна  прагнуть розкрити таємницю про викрадання їхніх батьків. У них є шанс урятувати маму і тата, але їм заважає найвідоміший у світі казковий персонаж…
         Отож, читайте і дізнавайтеся, чи справляться дівчата зі складними завданнями!


         Старк У. Мій друг Персі, Баффало Білл і Я Ульф знайомить свого друга Персі з радощами сільського життя. Разом вони проводять незабутнє літо: втілюють потаємні мрії, спілкуються з нестерпним Ульфовим дідусем і дізнаються про таємничого Баффало Білла. А Ульф навіть спізнає нещасливе кохання.
У своїй легкій, трохи сумовитій і разом з тим дотепній манері, Ульф Старк розповідає про життя, дружбу, любов і завжди знаходить для них новий, несподіваний і глибокий погляд.


Ініна Н. Хрангели Фантастична повість «Хрангели» – дебют київської письменниці. Тематика книги – захопливий сюжет та незвичайні герої. Упевнені, що саме такі книги потрібні нашим юним читачам, адже кожен після Хрангелів стане кращим, кожен захоче зробити кращим світ навколо себе.


Ріордан Р. Зниклий герой Серія «Герої Олімпу» – цикл жанру героїчного підліткового фентезі, який є довгоочікуваним продовженням популярної серії «Персі Джексон» від славнозвісного Ріка Ріордана.
У першій книзі «Зниклий герой» справджується Велике Пророцтво: сили, страшніші за титанів, загрожують Олімпу та всьому людству, чудовиська не затримуються в Тартарі, а мертві повертаються із Підземного царства… У відповідь на все це Зевс зачиняє Олімп і забороняє Богам говорити зі своїми дітьми-героями. Типова поведінка самозакоханих, упертих і збаламучених богів? Чи справа в загрозі розкриття страшної таємниці, яку олімпійці ретельно приховували протягом століть? А може, хтось керує їхньою свідомістю? Читайте і дізнавайтеся.


Русіна О. Сестричка Це історія про двох сестер. Вона недарма присвячена дітям, які стали прообразами головних героїв. У книзі «сестричку» звуть Ксеня, а оповідь іде від імені авторки, яка і є старшою сестрою.
«Ксеня – це моя молодша сестра. Правда, часом мені хочеться, щоб вона була песиком, папужкою або, ще ліпше, золотою рибкою, – так вона вміє набридати» (С.5) – зізнається письменниця.
Реалістична основа надає книзі оригінальності, бо всі ці історії взяті з життя.
Ксеня – непосидюча, балакуча фантазерка.
Її найкращі друзі – Марта й Артем – не сильно від неї відрізняються, тому їм добре гратися разом.
Книга нагороджена премією Дитяча Книга року ВВС –  2012.


Тераковська Д. Мишка Життя родини Адама і Єви детально розплановане. Але в них народжується дитина з найважчою формою синдрому Дауна. Вона має неймовірну потребу в любові – і неймовірну здатність пробуджувати любов…
Саме цій найглибшій, найлюдянішій любові й присвячена дуже непроста, вкрай болісна, але неймовірно життєствердна книжка польської письменниці Дороти Тераковської в перекладі українською Дзвінки Матіяш.


Вільямс Д. Велика втеча дідуся Це історія про хлопчика Джека і його дідуся. Колись він був пілотом Королівських військово-повітряних сил Великої Британії. Одного дня, родина помітила, що в дідуся проблеми з пам'яттю. Все почалося з дрібниць, він забув вимкнути воду, зробив чай і забув випити, а на столі вже стояла довга шеренга з купи чашок. Далі він почав забувати який сьогодні день та рік, або чи жива його дружина Петті. Найдивовижнішим було те, що дідусь забув, що він на пенсії та вже не працює. Він постійно розповідав онуку про свої пригоди у Королівських ВПС, які трапились з ним багато років тому. Сучасність перетворилася для нього на щось не зрозуміле, бо на перше місце виступили минулі події.
І от дідусь з Джеком перетворюють минулі пригоди на реальність...



Смейл Г. Дівчина – гік Гаррієт Меннерс – звичайнісінька п’ятнадцятирічна школярка з Лондона, яка, напевно, знає геть усе, окрім того, як правильно одягатися, фарбуватися чи знаходити спільну мову з однолітками. Вона – гік – старомодна, соціально непристосована людина, якій жодним чином не вдається вписатися у соціум. У вільний час вона полюбляє читати «Оксфордський словник» і зовсім не цікавиться модними журналами, як більшість дівчат її віку. Абсолютно випадково Гаррієт випадає нагода перевернути своє життя з ніг на голову. За іронією долі, одного дня ненависна мода затягує її у вир карколомних подій і дає унікальний шанс стати обличчям відомої модної фірми «Бейлі».
Чи вдасться Гаррієт перетворитися із незграбного підлітка на справжню зірку світу моди? Прочитайте книгу і дізнаєтеся.


Прочитавши другу книгу Г. Смейл «Дівчина – гік: модель-незграба» – ви продовжите знайомство з Гаррієт Меннерс, яка вже зазнала певних змін: вона вже знає геть усе і як правильно одягатися, фарбуватися чи знаходити спільну мову з однолітками. Гаррієт  ще досі ґік, хоча й заміряється завоювати світові подіуми показів мод. Тож у вільний час дівчинка не лише полюбляє читати «Оксфордський словник», а ще й дефілює токійськими підмостками у модних сукнях під світлом софітів.
У книзі частково дотримано особливостей мовлення сучасних підлітків.


Карнегі Д. Як здобувати друзів і впливати на людей У книзі йдеться про надзвичайно складні речі – успіх у бізнесі, кар’єрі, міцний шлюб, довіру і дружбу –  простими і доступними словами. Ці нескладні рекомендації стануть найбільш дієвими у критичних життєвих обставинах. Тож у цій книзі ви знайдете лише перевірені часом поради.


Карнегі Д. Як подолати неспокій і почати жити Цей бестселер допоміг мільйонам людей подолати звичку хвилюватися. Автор пропонує ряд практичних порад, якими ви можете скористатися сьогодні, у динамічному світі XXI сторіччя, вони стануть вам у пригоді упродовж усього життя! Книга дасть те натхнення, якого вам не вистачає, щоб бути щасливим незалежно від обставин вашого життя.
Дозвольте змінити ваше життя на краще. Не варто жити у тривогах та напрузі, що не дозволяють вам тішитися повноцінним, активним та щасливим життям!


Карнегі Д. Як насолоджуватися життям і отримувати задоволення від роботи
Автор навчить вас, як можна наповнити своє життя відчуттям гармонії та цілеспрямованості, як зробити кожен день більш радісним і корисним, як підвищити свою працездатність і насолоджуватися роботою.
Дозвольте цій книзі змінити на краще ваше життя і відкрити в собі таланти, про які ви навіть не здогадувалися.


Дивовижні історії для дівчаток У цій чарівній збірці міститься чотирнадцять незвичайних казок про вродливих принцес, рішучих фей, хоробрих ляльок та кмітливих русалок.
Разом з класичними казками про Рапунцель, Русалоньку та Принцесу на горошині ви знайдете тут маловідомі казки славетного казкаря Ганса Крістіана Андерсена, а ще — шість нових кумедних казок, які неодмінно сподобаються маленьким читачкам. Для читачів молодшого шкільного віку


Ідеальна панночка книжка для сучасних дівчат Взірець досконалості – саме це означає слово «ідеал». Бути ідеальною ой як непросто, адже для цього треба повсякчас над собою працювати! Аби полегшити собі цю роботу, скористайтеся порадами з цієї книги і ви наблизитеся до свого ідеалу.


Данем Л. Не така дівчина: молода дівчина розповідає, чого вона «навчилася» Це щира, іронічна, подеколи шокуюча і провокуюча розповідь про те, чого у своєму житті вчиться кожна дівчина. У героїні можна легко впізнати себе, свою подругу або будь-яку бодай трохи знайому молоду особу… Історію про перетворення незграбного й негарного дівчиська на сучасну, сильну і впевнену в собі молоду жінку, про подолання власних комплексів та самотності написала Ліна Данем – виконавчий продюсер, сценарист й режисер комедійного серіалу «Дівчата». Вона добре знається на прикрощах, незручних ситуаціях і всіляких негараздах. І залюбки розповідає, як їх подолати. Як не почуватися смішною, товстою, самотньою, непривабливою? Читайте в цій книзі.


Дивовижні історії для хлопчиків Збірка захопливих історій про піратів, драконів, роботів і лицарів. Дотепні, динамічні, інколи навіть трохи страшні оповідки змусять дитину читати самостійно, чому сприяють яскраві ілюстрації та невелика кількість захопливого тексту на сторінці.
Окрім цікавих нових історій, у збірці є дві класичні оповідки про морські пригоди – «Синдбад-мореплавець» та «Острів скарбів».


Кращі футболісти світу: енциклопедія для допитливих Футбол по праву вважають найпопулярнішою командною грою на планеті. В нього професійно грають десятки тисяч людей, а споглядати майстерну гру славетних футболістів прагнуть мільйони. Цей спорт розвивається на усіх рівнях - від дитячої забавки на галявині до футбольних імперій з власними брендами. А чемпіонат світу вже може позмагатися з олімпійськими іграми за звання найочікуванішої події у світі.
Про спорт номер один, про минуле і майбутнє зірок світового футболу, про її особисте життя і секрети професійного успіху ви дізнаєтесь зі сторінок цієї книги.


Всесвіт: 50 найвідоміших космічних об’єктів : міні-енциклопедія  У цьому довіднику описано 50 найвідоміших космічних об’єктів — небесні тіла, астрономічні явища, космічні апарати. Ви дізнаєтеся, як правильно спостерігати за нічним небом, а також де і коли можна побачити те чи інше космічне тіло.


Мінерали та гірські породи: 50 найвідоміших різновидів : міні-енциклопедія За допомогою цього довідника ви зможете розпізнати 50 найвідоміших мінералів і гірських порід. Ви дізнаєтеся про їхні основні ознаки, про те, як вони утворюються і де поширені у світі. Для широкого кола читачів.


Немає коментарів:

Дописати коментар