вівторок, 5 грудня 2017 р.

Книжкові новинки, які надійшли у відділ абонементу в грудні 2017 р.


Теплі родинні історії Це вже двадцята книга з улюбленої читачами серії «Теплі історії».
Сім’я… Мудре та надійне старше покоління. Кумедна й допитлива малеча. Наші дорогі мами і татусі, бабусі та дідусі, донечки й синочки. Рідний дім, навіть коли ми далеко від нього, дарує свої тепло та затишок.
Усе це та чимало спонук для «своїх», особистих роздумів, спогадів, переживань ви знайдете у новій збірці «Теплих історій», присвяченій родині, сім’ї – найближчому, найріднішому, сокровенному духовному й життєвому простору.


Слухай Н. Світ сакрального слова Тараса Шевченка Фундаментальна праця доктора філологічних наук присвячена дослідженню творчості Т. Г. Шевченка.
Перший розділ книги знайомить з лінгвопоетичним аспектам творчості Тараса Шевченка  Він містить роздуми над архетипами художньої мови Тараса Шевченка, аналіз образів-міфологем художньої мови Тараса Шевченка в іманентному, інтрамодельному та міжмодельному вимірах, міфологем автора в їхній знаковій іпостасі; дослідження важливої підсистеми міфопоетмчних значень - психологічних асоціативів; аналіз кола прецедентних текстів, до яких апелюють твори письменника, що є спробою відтворити «зовнішні» міфосимволічні кола, які оточують тексти Шевченка; осмислення персоніфікації в поетичній мові Шевченка, студії поетичного синтаксису Шевченка; нарешті, дослідження особливостей сенсорних прототипів у поезії автора.
Другий розділ включає аналіз чотирнадцяти віршів Т. Шевченка в лінгвостилістичному, текстолінгвістичному, міфопоетичиому висвітленні.


Збірка поетів Іспанії та Латинської Америки Книга знайомить з поетичною  творчістю іспанськими класиків XVIXX ст.
Переклад здійснено С. Борщевським. Для цієї збірки перекладач відібрав вже знайомі читачеві твори з елітної серії «Перлини світової ліри.
Видання розраховано на перекладачів та всіх, хто опановує іспанську мову.


Українсько-іспанський словник Словник містить 20 000 слів, які широко вживаються у літературі, розмовній мові та науково-технічних текстах. Також тут представлено офіційно-ділову та громадсько-політичну лексику.
        

         Артемова Л. В. Історія педагогіки України
Студенти вищих навчальних закладів, ця книга для вас!
У підручнику викладене сучасне бачення шляхів становлення та розвитку виховання й освіти на терені України від найдавніших часів. Еволюцію вітчизняної педагогіки, яка має самобутній характер і водночас виступає органічним компонентом загальнолюдської педагогічної культури, подано в контексті історичних етапів розвитку української державності.
На тлі історичних подій, які вплинули на розвиток вітчизняної педагогіки, аналізуються літературні пам'ятки, архівні матеріали з питань освітньої політики, твори та діяльність видатних педагогів, діячів культури України.
Окремий розділ присвячено розгляду стану та основних тенденцій розвитку педагогічної теорії й практики в незалежній Українській державі.



Кримський А. Історія Туреччини У книзі видатного українського сходознавця, академіка Агатангела Кримського (1871–1942) висвітлено цікаві сторінки історії Османської імперії XV–XVI ст. – доби її блискучого розквіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар