неділю, 3 грудня 2017 р.

Продовжуємо знайомити Вас з цікавими новинками літератури, яка надійшла у відділ абонементу в листопаді 2017 р.

         

         Нікуліна А. Сіль для моря, або білий кит Ця історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про нас із вами – дорослих і юних, розумних і наївних, романтиків і прагматиків...
Чотирнадцятирічна Ліза не знаходить спільної мови ані з батьками, ані з однокласниками. Здається, єдині, хто її розуміють, – це море і хлопець під загадковим ніком «Білий Кит». А ще дивна Анна, яка вчить: «Головне не те, що зовні, і не ті, хто навколо. Головне, що в тебе всередині». Чи випадкова їхня зустріч? Чи зустрінуться Ліза і «Білий Кит»? І хто кого порятує, коли настане час відплати? – дізнаєтеся, прочитавши книгу.

Клейберн А. Історія науки Цікаве довідкове видання для школярів, які прагнуть знати більше. Тут ви ознайомитися з історією наукових відкрить, розповіддю про людей, відданих науці.
Книга містить цікаву інформацію про вчених та їхні відкриття. Знайомить із найрізноманітнішими науковими фактами – оповідає про загадки Всесвіту і будову молекули ЛНК, про дихання рослин і життя динозаврів, про магічні числа і гравітацію.


Литовченки Т. і О. Принц України : історичний детектив 23 лютого 1957 р. в Кремлі святкували не тільки День радянської армії та Військово-морського флоту –  політична еліта СРСР мала значно більш ґрунтовний привід для святкування: адже цього дня в Лондоні за загадкових обставин помер гетьман у вигнанні Данило Скоропадський, син гетьмана Павла Скоропадського. Особливо з цього радів радянський генсек Микита Хрущов. По-перше, тому, що ніяких гетьманів в Україні більш ніколи не буде, а по-друге – шлях до укладання повномасштабної торговельно-економічної угоди з Великою Британією відтепер був відкритий. То хто ж такий був Данило Скоропадський? Ще будучи зовсім малим, він опинився з родиною на чужині. Проте мрії про незалежну Україну, яку хлопець, хоча й не довго, встиг відчути й побачити зблизька, ніколи його не полишали. Слідуючи заповіту батька, Данило Скоропадський усе своє подальше життя присвятив служінню в ім'я України, був палким патріотом і свято вірив у свій народ. Авторитет гетьманича серед української діаспори був надзвичайно високим, і його, безперечно, можна назвати одним із лідерів українського руху в еміграції.        
Отже, значення цієї людини для українців, що жили за кордоном, важко переоцінити. Що ж все-таки сталося 60 років тому? Читаємо…

Курков А. Шенгенська історія : литовський роман Нова книга відомого в Україні та за її межами письменника А. Куркова про долю молодих литовців, що, зрадівши «безвізу», відправились шукати щастя в Західній Європі.
За словами самого автора – це перший безвізовий роман в Україні. І це перший  роман без України і українців. Це роман про те, що стається з маленькою нацією, коли піднімаються шлагбауми і можна спокійно вийти і розчинитись в загальноєвропейському культурному бульйоні народів. Події відбуваються в Литві, Франції та Великій Британії.
Герої роману довіряли Європі та були впевнені, що вона їх не підведе. Вони були молодими та самовпевненими, але доля змінила їх плани…

Кінг С. Чорний дім Продовження історій від майстра фантастичного роману.
Містечко у Вісконсині нажахане викраденнями дітей, чиї знайдені тіла змушують згадати вбивцю-канібала на прізвисько Рибак. Колишній детектив Джек Сойєр одразу зрозумів: не людина доклала до них руки. Діти знаходили свою смерть у Чорному домі –   місці, де зникають тіні, де лише страх та відчай. Але останній із викрадених – Тайлер Маршал – ще живий. І це погана новина. Це означає, що мисливці Багряного короля нарешті знайшли того, кого шукали, – особливу дитину. Щоб врятувати хлопця від долі, що страшніша за смерть, Джек Сойєр мусить пригадати своє призначення. Але ні Джек, ні той, хто випустив Рибака на полювання, навіть не здогадуються, наскільки він особливий  – цей десятирічний син ув’язненої у божевільні Джуді Маршал…


Толкін Д. Падіння Артура Це епічна поема про останні дні бриттського короля Артура, одна з найскладніших та наймонументальніших робіт англійського письменника.
Автор переосмислює стародавні артурівські сказання, привносить в них усеохопне відчуття грізної величі й рокованості.  
Книга видана за редакцією спадкоємця великого майстра – сина Кристофера Толкіна, адже сам автор не встиг закінчити свій твір. Саме син наповнив батькову поему трьома блискучими есеями, в яких ведеться мова про артурівську літературну традицію.

Кінкейд С. Д. Діаболік Новий фантастичний роман американської письменниці.
Всесвіт, сповнений довершеною витонченістю штучного... творіння й первісністю жорсткості часів земного феодалізму. Світ, у якому технології посіли місце ідола, Космосмісце Бога, а Імператор, жорстокий і свавільний, Господаря. Світ, що стоїть на краю прірви і може бути врятований лише істотою, дикість і краса якої вражають. Ця дівчинка-підліток на ім’я Немезіда штучно створена для захисту доньки сенатора галактики. У цьому тендітному тілі вчені сховали потужну машину для вбивств, яка знищить будь-кого, хто стане на заваді її підзахисної. Однак, чи зможе вона завершити свою місію? Судити вам – читачі.

Боргес Х. Л. Шість головоломок для дона Ісидоро Пароді Збірка пародійно-детективних оповідань, написана Х. Л. Борхесом у співавторстві з його другом А. Б. Касаресом в 1941–1942 рр.
Розслідуванням злочинів займається головний герой оповідань – Ісидро Пароді – в’язень однієї з буенос-айреських тюрем.

Радимо прочитати цю книгу, адже якщо ви інтелектуал, то виявите у цих коротких оповідках цілу історію світової літератури й ознаки деконструкції жанру, а якщо справжній читач, який бажає насолодитися кримінальним сюжетом, – прекрасний твір.

Немає коментарів:

Дописати коментар