середу, 29 листопада 2017 р.

Ласкаво просимо у відділ абонементу – нові книги чекають на Вас!


Околітенко Н. Повернення фараонового сина Книга складається з двох частин: перша — дві науково-фантастичні повісті та оповідання — є спробою спрогнозувати ті етичні проблеми, що постануть в недалекому майбут­ньому з відродженням древніх генетичних програм.
Зміст другої частини якнайкраще характеризують слова одного з Отців Церкви – великого філософа Аврелія Августина: «Диво не суперечить законам природи, воно суперечить нашим про них уявленням». Якщо все суще виживає завдяки тому, що передбачає хід грядущих подій, то чому дар прозріння дається тільки обраним? Чи можна побачити власне ефірне тіло й за яких обставин? Що таке матеріалізовані примари? На ці та багато інших запитань ви знайдете відповіді у цій книзі.

Вольтова дуга. Антологія 50 українських поетів Національна спілка письменників України презентує кращі зразки поетичного слова від шістдесятників до молодих авторів.
Твори п’ятдесяти українських поетів, серед яких імена відомих наших земляків: Михайло Шевченко, Антоніна Цвід, Микола Гриценко, Алла Миколаєнко є відображенням різних етапів розвитку сучасної поезії в Україні та діаспорі.


Майданська С. Люблю любити любов Пропонуємо Вашій увазі збірку статей та есе чернівецької поетеси та письменниці Софії Майданської. Її герої жили в різні часи: епоху козацьких вольностей і непорушного самодержавства, в період «шестидесятників» і фатальних голодних тридцятих років, окремі з них наші сучасники.
До нового збірника увійшли статті про творчість її славетної землячки – Ірини Вільде, скульптора, доктора медицини Опанаса Шевчукевича тощо.    
Есе присвячені долі композитора Валерія Кікти, художника Олега Любківського.
Софія Майданська не оминула своєю увагою і культурні товариства на Буковині, і родину Кобринських.
За словами авторки – любов це – основа, головна рушійна сила творчості, Бог, бо ще Г. Сковорода писав: «Хіба не мертвою є душа, позбавлена істинної любові, тобто Бога?».

Франківська енциклопедія Представляємо 1-й том 7-томного видання з Серії «Іван Франко і нова українська література. Попередники та сучасники».
Видання підготовлено до 160-річчя від дня народження письменника та 100-річчя від дня його смерті.
Книга містить статті про письменників, літературознавців, фольклористів, мовознавців – від зачинателів нової української літератури до тих, хто потрапив у поле зору І. Франка. Висвітлюються прижиттєві зв’язки І. Франка з ними, його відгуки та роздуми про попередників і сучасників, а також спогади, дослідження та висловлювання про І. Франка.


Зайко М. Український лексикон У виданні майстерно представлено об’єктивний, реальний стан звукотворчого ритмічного образу краси української мови, в якому явно проглядає її етнічний характер та відмінність від інших європейських і навіть слов’янських мов.
Даний ритмічний словник буде корисним для іншомовних фахівців, котрі приїздять зі своїх держав до України з метою вивчення української мови, культури, звичаїв для співпраці та бізнесу.
Посвята актуальна в боротьбі за єдинодержавну рідну мову, а зміст, форма та ідеї словника відповідають Посвяті.
Видання прислужиться вдосконаленню усної мови серед усіх верств населення Соборної України.


Шевчук В. На березі часу. Ті, котрі поруч: спогади про сучасників Це книга спогадів автора з циклу «На березі часу». Автор докладно описує літературне життя 1960-1980-х рр. ХХ ст. Це житейські історії про письменників та літераторів, які впливали на події в країні, її долю та історію.
У першій частині йдеться про П. Тичину, М. Лукаша, Б. Антоненко-Давидовича,   П. Загребельного тощо, у другій – про літераторів покоління, до якого належав автор, - шістдесятників (Є. Гуцало, В. Дрозд, Г. Тютюнник, І. Дзюба та ін.) і постшістидесятників.
 Цінність книги полягає не тільки у жваво написаних мемуарах, а й у поданих документальних матеріалах, що стануть у нагоді дослідникам феномену українського шістидесятництва.


Баклі М. Сестри Грімм Світовий бестселер! Серія дитячих детективних романів у жанрі фентезі. Представляємо 1 книгу цієї серії.
 Головні героїні захопливих детективів одинадцятилітня Сабіна та семилітня Дафна – прапраправнучки казкарів братів Грімм. А отже, на читачів очікує казкова суміш незвичайних історій, пригод та фантастичних персонажів.
Дівчата повинні виконати родинний обов’язок і стати казковими детективами.
Яка їх перша справа? Катання на «американських гірках» та інші пригоди, в результаті чого вони мають зупинити велетня, який прагне зруйнувати ціле місто, що стало їх рідним домом.


Йде до нас колядочка Хто з малечі не чекає зимових свят? Веселощі, пісні, хороводи, подарунки… А ще привітання зі святами колядками та щедрівками.

Книга має чудове художнє оформлення, яке буде до вподоби як малятам, так і дорослим.

Немає коментарів:

Дописати коментар