понеділок, 29 січня 2018 р.

Зустрічайте нову порцію книжкових новинок!

Продовжуємо знайомити вас з новими книгами зимового сезону – яскравими пригодницькими, фентезійними, науково-пізнавальними, про перше юнацьке кохання від популярних вітчизняних  та зарубіжних авторів. І це лише частина того, що ми можемо запропонувати вам у відділі абонементу!

 


Представляємо вам романи-фентезі  М. і С. Дяченків з серії «Світи Марини та Сергія Дяченків»: «Королівська обіцянка», «Страта» та «Магам можна все».
З них ви дізнаєтеся про пригоди школярки-семикласниці Ліни Лапіної.
Разом з письменницею Іреною Хміль потрапите у лабіринт світів, створених таємничим Модулятором.
Будете боротися з таємничим Препаратором, якій руйнує душі людей.
Запевняємо вас, що ці книги від найпопулярніших майстрів фентезі Марини та Сергія Дяченків – це те, що варто прочитати!


Андрусяк І. 28 днів із життя бурундука Коли однокласники обзивають тебе Бурундуком і насміхаються, бо ти не вмієш стрибати через козла і лазити по канату, –  тоді на душі так кепсько, що ти готовий на будь-що, тільки б довести їм усім, хто такий Івась Бондарук насправді. Навіть на те, щоб вивести собі… кишенькового чортика!
Ця гумористична повість Івана – один із найуславленіших у сучасній українській літературі творів для молодших підлітків. 2013 року вона увійшла до престижного каталогу найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі Круки»).
Ви прочитаєте про нові пригоди улюбленого героя. Він розгадуватиме таємницю моторошних кроків, які звучать уночі в його кімнаті («Креденс»), займатиметься ризиковими хімічними експериментами («Алхімік») і, нарешті, спробує пізнати спокуси «дорослого» життя й навчиться розрізняти, що в ньому справжнє, а що – обман («Завдання з фізики»).


Ягелло Й. Тирамісу з полуницями Це книга про те, як мало ми знаємо навіть про найближчих нам, найрідніших людей. Лінка – головна героїня твору,  не підозрювала, з якими проблемами змагається Наталія, не знала, що молодший братик має в школі серйозні проблеми, не здогадувалася, чому раптово змінилася Рута, у якої вона працює. На щастя, ніхто з нас не є самотнім островом. Головне – вчасно помітити, підтримати, допомогти…


Інтригуючі новинки від норвезької письменниці Ніни Грьонтведт.
Грьонтведт Н. Привіт, це я Знайомтеся, це Уда  Андреа Стоккгейм. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа?


Грьонтведт Н. Абсолютно нецілована Друга книга письменниці написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.

Малешка А. Магічне Дерево Троє дітей – Філіп, Кукі й Тося – знаходять чарівний предмет, анітрохи не підозрюючи про його можливості. Стілець, зроблений із деревини Магічного Дерева, може виконати будь-яке бажання. І раптом батьків наче підмінили. Вони перестають помічати синів і доньку, говорять лише про заробітки, а тоді й зовсім вирішують віддати дітей тітці, а самим податися у круїз… Діти розуміють, що з батьками сталося щось страшне. Але як це виправити? Як повернути справжніх батьків, які любили й дарували їм турботу? Дізнаєтеся, прочитавши цю книгу.


Потерянко Ю. Альберт Ейнштейн Це книга-біографія, яка розповість про унікального вченого ХХ століття, котрий за допомого мислених експериментів вивів на новий рівень всі знання про Всесвіт. Навіть якщо фізика завжди здавалася складною, в цій книзі ви побачите її з іншої – цікавої сторони.



Пономарів О. Українське слово для всіх і для кожного Ще одна очікувана новинка для викладачів, студентів та науковців та всіх, хто цікавиться традиційними й новими явищами в українській літературній мові. У книзі даються поради щодо вибору найкращих варіантів висловлення думки в галузі лексики, вимови, наголосу, морфології, синтаксису, стилістики, фразеології. Наводяться способи відтворення українських та іншомовних топонімів, антропонімів, етнонімів як окремих лексичних одиниць та як складників фразеологізмів.

Немає коментарів:

Дописати коментар