пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Талановита людина – талановита в усьому

Сонечко по небу цілий день гуляє,
Теплою рукою зиму проганяє.
Котики вербові вічка розтуляють,
В кожушках сріблястих
Весну зустрічають.

Наталія Бугай

Кажуть, що талановита людина – талановита в усьому. Усе це про поетесу та народну майстриню Наталію Володимирівну Бугай. До свого покликання вона йшла понад півстоліття. Змінивши кілька професій, зокрема, фрезерувальниці й комплектувальниці, знайшла справу свого життя, про яку мріяла з дитинства – виготовлення ляльки-мотанки.                      
                                                                

Пізніше стала писати вірші, здебільшого для дітей. Першим її дитячим виданням була книжечка «Сім веселих кольорів».

Дві сотні творів пані Наталії покладено на музику, більшість з них –  патріотичні: про події на Майдані та на Сході України. За вагомий внесок у розвиток народного мистецтва та за цикл творів про героїв України авторка отримала чимало відзнак.
Саме на зустріч з поетесою 22 березня 2018 р. працівники відділу абонементу Лариса Малиновська та Наталія Любашевська запросили вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру до літературної вітальні «Волинські письменники дітям: Наталія Бугай».
                                                               
 



 



У цей день тут було особливо святково, адже пані Наталія презентувала свою нову книгу «Сонячні історії».
     


Діти підготували для поетеси подарунок – декламували її вірші: «Про все на світі хочу знати», «Колосок», «Котики вербові» тощо.
                                                                  
 

Під час заходу звучала пісня на слова Наталії Бугай «Ми хочемо миру».
        


Далі авторка продемонструвала свою пересувну виставку ляльок-мотанок, розповіла про традиції виготовлення іграшок  та про своє захоплення.
У колекції Наталії Бугай були представлені оберегові, ляльки -травниці, тематичні  ( наприклад композиція в яку входить лялька-мотанка в образі Лісі Українки, Мавки), обрядові ляльки, створені до релігійних свят: «Пасхальна голубка», «Маковійниця», «Трійця», «Купавка», «Покісниця», «Шестеручка», «Купавка», «Ведучка» тощо. Ляльки-мотанки, створені до кожної пори року «Горобинка», «Весна» «Урожайниця», «Коляда».

 

 

 

 

 

 

 Були представлені й мотанки-обереги в образі Ангелів, виготовлені для учасників АТО. Усі ляльки різні за розмірами й конфігурацією, одягнені у старовинні та сучасні тканини.

Захід проходив у надзвичайно позитивній атмосфері. Діти подякували майстрині за змістовну та цікаву розповідь!









            На завершення зустрічі – отримали нові книги з автографом автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар