понеділок, 26 березня 2018 р.


Що є поезія ?... Весна,
Коли попід торішнім сміттям
Ми бачим видиме лиш нам
Трави і квітів розмаїття.
                                                                                     Іващенко В.

День поезії весь світ відзначає світлого березневого дня , коли земля вже прокинулася від зимової скутості, весна набирає силу, а душа проситься в політ.
21 березня День поезії відзначається невипадково, адже це ще і період рівнодення, символічного оновлення природи і творчого злету людського духу.
Цьому світлому святу була приурочена літературна світлиця  «Люблю красу своєї мови»,  проведена працівниками абонементу з молоддю Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя.»
Захід почався короткою бесідою про поезію взагалі  і українське поетичне слово зокрема. Потім вихованці з натхненням читали вірші класиків української поезії і сучасних українських авторів. Прозвучали твори  Лесі Українки і Ліни Костенко, Андрія Малишка і Дмитра Павличка, Анатолія Матвійчука і Альони Мержевської.
Гарно сприйняли молоді люди музичну композицію , в якій звучали поезії і пісні на вірші українських поетів у виконанні професійних артистів. На  завершення, учасники взяли активну  участь у поетичній вікторині.
















Немає коментарів:

Дописати коментар