четвер, 3 травня 2018 р.

Ми знову раді познайомити вас з книжковими новинками!


Денисенко О. Тарас. Повернення Бажаєте дізнатися більше про найвеличнішого генія України – Тараса Шевченка? Тоді цей роман для вас!
Це книга про найтяжчі миті життя генія українського народу, яка дає відповідь на важливе запитання: ким насправді був найвеличніший поет України – кам’яним символом чи все ж таки людиною з плоті й крові, яка шукає співчуття, підтримки, дружби, розуміння, кохання? Відірваний від рідної землі, приречений на тяжку солдатську службу в Новопетровській фортеці у колонізованих Російською імперією землях Казахстану... Сім років поневірянь та мук, коли не можна було вільно творити, а доводилося немовби красти миті натхнення, ховаючись від наглядачів, ховаючись від самого себе… А потім звільнення. Здавалося б, найстрашніше вже позаду. Однак це звільнення стало лише частиною хитрої політичної схеми, у центрі якої опинився Шевченко.
Чи міг він знати, якою ціною його буде звільнено з тієї каторги? І навіщо російський цар вертає йому удавану свободу?


Загоровська Л. Коли були ми… Уявіть собі, що літні канікули можуть перетворитися на щоденні абсолютно несподівані пригоди з непередбачуваними наслідками, якщо поруч найкращі друзі та ще й вередлива сусідка.
Читаючи цю книгу ви обов’язково посміхнетеся, адже вона нагадає багатьом дорослим про те, якими вони були в дитинстві, а дітям відкриє таємниці, як росли, гралися та розважалися їхні батьки.


Рижко О. Знає тільки Мару Ця повість про те, як шестеро підлітків влаштували нічну адреналінову екскурсію – міським підземеллям і у кожного на це свої причини… Якою вона буде – ніхто не знає, але у цьому спресованому часі кожен відкриє в собі себе несподіваного. Кожен поривається збагнути себе. Кожен хоче стати іншим.


         Лілік О. Чорний дощ На думку молодої письменниці та поетеси Ольги Лілік бути підлітком – завжди складно. Підлітки – вразливі, адже дуже відкриті. Якщо не знаходять правильних орієнтирів, це може призвести до великих трагедій…
Головний герой повісті розривається між почуттями до молодої жінки і дівчини-однолітка. Чому саме любовний трикутник? Чи вдасться герою знайти правильне рішення і не опинитися на роздоріжжі? Про


Лачина А. Фактор кохання Це сучасна європейська підліткова книга.
Почуття першого кохання дуже сильно впливають на молоду особистість, часто приносять із собою не тільки радість, але й багато переживань, із якими важко впоратися.
Головні героїні книги – дівчата Патриція і Магда прагнуть справжнього романтичного кохання. Їх романи сповнені яскравих та бурхливих подій, але їх, як і інших сучасних підлітків, цікавлять ті ж самі актуальні питання: як «впізнати» свою половинку? Як не боятися бути собою? Як правильно ставитися до оточуючих та вміти зрозуміти чужу позицію?


Чейнані З. Школа добра і зла Автор цього фантастичного бестселлеру сценарист та режисер, ролики якого збирають мільйони переглядів, намагається донести юним читачам, що в кожній людині є якості обох сторін, головне, не забувати, що все-таки Добро має переважати і переважувати.
У Гавалдоні всі батьки тремтять від жаху. Повертається Директор легендарної Школи Добра і Зла, щоб назавжди забрати двох дітей до світу казки. І щоразу його вибір непередбачуваний. Проте Софі упевнена, що вона буде обрана для Школи Добра. Та й на місце майбутньої злої чаклунки вже обране дитя – Агата. Чорні сукні, думки про смерть і неприязність до всіх – хіба ці якості не прямий квиток до Школи Зла?
Але все сталося не так, як гадалося: долі дівчат помінялися місцями. Можливо, це підказка для відгадування загадки, ким Софі та Агата є насправді?

        Пам’ятайте, ці книги чекають на вас у відділі абонементу!

Немає коментарів:

Дописати коментар