середу, 4 липня 2018 р.

Раді познайомити вас з цікавими новинками відділу абонементу!



Арєнєв В. Порох із драконових кісток Перша книга дилогії «Сезон Кіноварі» складається з двох частин та містить близько 30 кольорових і чорно-білих ілюстрацій Олександра Продана.
Старшокласницю Марту кличуть Відьмою – і не даремно. Відтоді, як батько поїхав на заробітки, вона живе удвох із мачухою, яку терпіти не може. Дівчина мріє вирватися з рідного містечка, а для цього сумлінно вчиться й підробляє в Інкубаторі. Однак зароблених грошей навряд чи вистачить на платне навчання в столичному університеті. Тому в Марти є ще один підробіток: вона потай викопує, нейтралізує і збуває токсичні кістки…кістки драконів.
Вам цікаво, як складеться життя Марти надалі? Тоді читайте і дізнавайтеся.

Лоскот С. Таємне завдання капітана Кепа Бувалий у бувальцях, суворий морський капітан Кеп отримує таємничого листа. Виявляється, він мусить врятувати мешканців країни Щастя, у яких викрали рубінове серце. Нібито саме ця коштовність є запорукою безхмарного життя містян. Героїчний самітник приймає виклик. Йому доведеться розплутати клубок таємниць та загадок, а заодно він розкриває секрет власного щастя.
Ілюстрації до книги – Віталія Бугари.


Кокотюха А. Гімназист і Вогняний Змій Це друга книга відомого українського письменника про цікаві історії гімназиста Юрка Туряниці. Після пригод із Чорною Рукою у житті Юрка таємниць і загадок побільшало. Дивні речі кояться в столиці – одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Юрко разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному восьмикласнику випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію? Дізнаєтеся, прочитавши книгу.

Мензатюк З. Дике літо в Криму Герої нової книги відомої української письменниці вже відомі читачам з повісті «Таємниця козацької шаблі» (цей твір увійшов до шкільної програми за 5-й клас). І ось вони знову вирушають у мандрівку...
Нова гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п’ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, потраплятиме у моторошні пастки… Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татарів насильно вивозили з рідного Криму. Однак Наталя та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони...

Тисовська Н. Київські канікули Тема «локалізації» подій, що відбуваються в творах художньої літератури, тобто прив’язка їх до реальних географічних об’єктів та соціального середовища, завжди цікава читачеві. Тому радимо вам познайомитися з новим романом української письменниці та перекладача Н. Тисовської про мандрівку до Києва американської аспірантки Дженні Бартон.
Автору вдалося закрутити фабулу гостросюжетного роману в пізнаваних місцях Києва так, що читаючи його ви сприймете все як реальність, яка відбувається «тут і зараз».

Коцюбинський М. Нюрнберзьке яйце : казки, оповідання, новели Ця збірка містить найкращі твори славетного українського класика: уривки з новел та повістей, доступні для сприймання дітьми молодшого шкільного віку.
Видання вийшло у серії «Шкільна бібліотека».


Джонс Д. В. Повітряний замок На сторінках цієї книги ви знову зустрінетеся з героями попереднього твору письменниці –  «Мандрівний Замок Хаула», зокрема із Софі, чарівником Хаулом і вогняним демоном Кальцифером.
На східному базарі торгує килимами юнак на ім’я Абдулла. Якось йому до рук потрапив справжній скарб – килим-літак, який переносить його до красуні-принцеси. Юнак закохується, однак його кохану викрадає грізний див, а на самого Абдуллу починають полювання слуги султана…
Карколомні пригоди Абдулли до останньої сторінки будуть тримати вас у напрузі. На вас  чекають приємні несподіванки і зустрічі.

Ще одна книга Д. В. Джонс «Будинок безлічі шляхів» є продовженням «Мандрівного замку Хаула» та «Повітряного замку», в ній ви зустрінетеся з  героями всіх трьох книг.
У гірському королівстві старий король і його донька укладають каталог своєї гігантської бібліотеки. Королівський чарівник занедужав, тому на допомогу їм приходить Чарліна –  вперта дівчинка-підліток, яка майже нічого не вміє, лише читати книги. І тут починається найцікавіше... А що? Дізнаватися вам!

Скреттінг Г. Антон та інші нещастя Це дебютний роман норвезької письменниці.
Головному герою – Антонові лише дванадцять, а у нього чимало проблем, які він вважає справжніми нещастями.
Хлопчик вирішує довести собі й усім, що він – не випадковість, але для цього йому потрібно здійснити щось вартісне. Наприклад, повернути своєму татові віру в життя.
Та це не так легко, як видається на перший погляд, адже тато зовсім не любить сюрпризи. Добре, що в Антона є найкраща подруга Іне, яка завжди готова прийти на допомогу і якій теж часом потрібна підтримка.

Гейман Н. На щастя, молоко Гумористичний, дитячий, науково-фантастичний роман, від прочитання якого у вас залишаться приємні враження.
Ця чудернацька історія трапилася за абсолютно банальних обставин. У будинку закінчилося молоко. Мама у відрядженні, тато – за головного. Саме він змушений йти до магазину. Але дорогою його викрадають... справжнісінькі інопланетяни…

Немає коментарів:

Дописати коментар