вівторок, 4 червня 2019 р.

Ми знову раді поділитися з вами книжковими новинками! Чекаємо у відділі абонементу!


Гридін С. Дорослі зненацька
До вашої уваги нова повість про підлітків сучасного українського письменника.
Шістнадцятирічний Тимко звик бути самостійним. Попри те що інколи хлопцеві бракує тата, який пішов від них з мамою, коли Тимко був ще маленьким, він намагається не закидати школу і знайти якийсь підробіток. Все змінюється, коли Тимко вперше закохується і втрачає голову. Тепер і йому, і його коханій – п’ятнадцятирічній Юлії – доводиться дуже швидко подорослішати і ставати відповідальними за нове життя. А це геть непросто, коли сам ще майже дитина…
Грищенко С. Винятки і правил: повісті, оповідання
Три історії про тих, хто ступає в дорослість. Про випробування розчаруваннями, поразками і перемогами. Їхні герої живуть у спокусах пізнати все, не думаючи про наслідки. Вони ще не вміють дати лад своїм бажанням й опиняються перед викликами, які примушують жахнутися. Пробують багато, ризикуючи собою.
Юність – пора вибору: яким бути і яким дозволити комусь бути з тобою. Хтось уперто продирається крізь складнощі до себе справжнього, а хтось утоптує себе в болото на узбіччях.
Ще не в курсі, але…
Третій прозобукет «Ще не в курсі, але...» поєднує оповідання, різні за настроєм. Їхні герої ні на кого не подібні, та є між ними і спільне: вони відкривають життя по-справжньому.
Штефан А. Літо довжиною в ДНК
Коли людині 14 – 15 років, її хвилюють найрізноманітніші, подекуди зовсім нетипові запитання. Чи можна клонувати мамонта? Завдяки чому предмети й тварини світяться в темряві? Чи треба боятися ГМО? Як здобути гроші на здійснення мрії? Врешті-решт, що робити, якщо ти все ще підліток, але вже хочеш змінити світ на краще?
Ми вас зацікавили? Тоді читайте і шукайте відповіді на питання. Адже повість познайомить вас з історією та останніми досягненнями в галузі біотехнологій. Книга містить безліч цікавого тексту, малюнки та схеми і може легко замінити нудний урок з біології. Виділені в тексті слова мають відповідники мовою світової науки. Ви можете гуглити ці значення або звертатися до статей із джерел, розміщених на початку книги. На останніх сторінках вміщено цікаві фотоматеріали.
Ріордан Р. Дім Аїда
Ця книга – пряме продовження серії про Персі Джексона у складі його нової команди. Події відбуваються відразу після падіння Персі та його дівчини Аннабет у Тартар. Історія поділяється на дві частини – в одній з яких решта команди вирушає до Брами Смерті зі смертного боку. Так автор показує ситуацію з двох боків. Та чи вдасться героям виконати завдання самотужки? Адже на шляху не одна перешкода та випробовування, а від богів ні слуху, ні духу. Читайте і дізнавайтеся.
Енде М. Джим Ґудзик і машиніст Лукас
Машиніст локомотива «Ебмен», який може їздити не тільки по рейках, Лукас разом із іншими товаришами знайшов дитину-сироту в колисці. Вирішили назвати його Джимом-ґудзиком. Із тих пір чоловік і хлопчик завжди були нерозлучні. Вони жили на маленькій острівній державі Медландії, поки король не наказав позбутися «Ебмен». Лукас і Джим вирішили помчати назустріч пригодам у пошуках нового місця проживання. Вони пройдуть бурхливі моря, зустрічі з драконами і велетнями, побувають на різних островах. На одному з них друзі дізналися, що чарівну принцесу Лі Сі викрали. Джим і Лукас зроблять все можливе, щоб урятувати дівчину від полону й усіх небезпек.
Пропонуємо книги для дорослих. Бажаєте жити в гармонії зі своїми дітьми – тоді ці книги для вас!
Сігел Д. Досить істерик!: комплекс. Підхід до гармон. Виховання дитини
Вам щодня доводиться квапити дітей до школи, сваритися з ними через невиконані домашні завдання чи з істерикою вкладати їх спати. Ви постійно повторюєте їм те саме, намагаючись привчити до дисципліни. Однак у відповідь – плач і крики. Якщо вам знайомі такі ситуації, не засмучуйтеся. Унікальний метод виховання від Деніела і Тіни допоможе дисциплінувати дитину без наказів, заборон і покарань. Дізнавшись, як функціонує мозок, ви краще зрозумієте своїх синів і доньок та зможете навчити їх давати раду негативним емоціям, зрозуміти свої почуття та контролювати вчинки. Зрештою, так ви закладете основу розумового й емоційного здоров’я дитини. Завдяки численним порадам авторів досягти дисципліни можна без істерик!
Курсінка М.Ш. Виховання надзвичайної дитини: порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чуттєвих і наполегливих дітей
Ця книга – справжнє рятівне коло для батьків надзвичайних дітей. Вона для усіх батьків, які прагнуть виховати своїх дітей повноцінними особистостями, не завдаючи при цьому моральних травм.
Авторка має багаторічний досвід роботи в дитячому центрі, тому ця книга – справжня скарбничка практичних порад, яка допоможе вам краще зрозуміти власних дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар