понеділок, 10 червня 2019 р.


 Зустрічайте книжкові новинки!
Чекаємо у відділі абонементу!
Шефер Б. Кіра й таємниця бублика або формування характеру за сім кроків А ви вже читали книгу «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», у якій автор навчає, як правильно розпоряджатися грошима, щоб здобути фінансову незалежність?
Так, ось, нова книга також навчить вас, як вести бізнес! Вона поділиться правилами життя, які допоможуть вам досягати мети і стати гідними громадянами.
Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса – чудового лабрадора Мані. Пес умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри – і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати – адже для цього потрібно знати сім правил життя…
Захабура В.  Лепрекони Ви гадаєте, що Лепрекони – лише міфічні ірландські персонажі? А от і ні! Це жваві українські підлітки, які взувають до гімназії зелені черевики і називають себе спільнотою лепреконів.
Ця книга про друзів, які потерпають від діставучих вчителів, які ні сіло ні впало можуть заборонити учням весну, від надмірної чи, навпаки, недостатньої батьківської уваги, від застарілих соціальних стереотипів. А ще – шукають себе, закохуються, хвилюються одне за одного й завжди готові прийти на допомогу і дати відсіч проблемам. Адже дружба – найбільший скарб.
Лущевська О. Залізний вовк Динамічний сюжет та переживання за героїв захоплять вас з перших сторінок цієї книги.
Граф Горгій побився об заклад, що впіймає на полюванні небаченого досі звіра. Так і стається, проте на бенкеті на честь полювання хтось потай випускає залізного вовка, і той тікає. Підозра падає на десятирічного сина графа – Віра. Ціна зради дуже висока, і лютий батько проганяє хлопчика геть. Хлопчик залишається сам у лісі, тепер він мусить боротися за своє життя. Та поруч із Віром – його вірний щур Дада. Разом вони знаходять шлях до маєтку, де їм дають притулок...
Пунсет А. Клуб червоних кедів Ця книга є першою в серії «Клуб червоних кедів».
Четверо подруг-семикласниць вирішують створити свій клуб – з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас. Одна з дівчат, на жаль, змушена переїхати з родиною до Німеччини, і подруги неймовірно сумують за нею. Раптом з’являється нагода відвідати її в Берліні, взявши участь у конкурсі. Кому дістанеться перемога: Клубу червоних кедів чи касті Модних? На які капості здатна лідерка Модних, щоб добитися свого – читайте в цій захопливій підлітковій повісті.
Акерлі І. Ларс. LOL Аманда нетерпляче чекає нового навчального року. Може, тепер їй нарешті вдасться розлюбити Адама, який, здається, зовсім не звертає на неї уваги. А ще цього року її клас має опікуватися першо­класниками. Та Аманда не знає, що її підопічним натомість стане новий однокласник Ларс із синдромом Дауна. Перед дівчиною непросте завдання: вона не тільки має знайти спільну мову з Ларсом, який може стати їй веселим та вірним другом, а й захистити його від можливих цькувань...
Леонард М. Г. Хлопчик-жук  Як можна пояснити загадкове зникнення вченого Бартолом’ю Каттла з Музею природознавства? Слідство заходить у глухий кут, аж поки до справи не береться тринадцятирічний син ученого на ім’я Даркус. Разом із дядьком Максиміліаном та новими друзями, Віргінією й Бертольтом, хлопчик розпочинає власне розслідування. Аж тут він несподівано знаходить біля смітника картонну коробку, а в ній – дивного жука, що начебто розуміє нового знайомого, зовсім як людина… Але ж не можна бути спорідненою душею з жуком… чи можна? І чому зниклий тато ніколи не розповідав, що все життя захоплювався жуками й навіть був одним із авторів давно забутого «Проекту Фабр»? Питань стає дедалі більше, тоді як сам хлопчик опиняється у справжній небезпеці…
Шевердіна А. Крамниця щастя Повсякденне життя невеличкого провінційного міста сколихнули надзвичайні й таємничі події. Одного дня в містечку з’являється дивний старий – чи то йог, чи то лікар, чи то фокусник – і відкриває «Крамницю щастя». Хто ж не захоче втілити свою заповітну мрію за доступною ціною?! Покупці магічних товарів один за одним намагаються перехитрити долю. Але за магію, як і за все в житті, треба платити. «Крамниця щастя» здатна перевернути життя. Відвідайте її й приготуйтеся до неймовірних пригод!
Джонс Д. В. Зачароване життя Молоденька чарівниця Гвендолен та її молодший брат Кет після загибелі батьків переїжджають жити у замок їхнього далекого родича –  верховного мага Крестомансі, відповідального за використання чарів у всьому магічному світі та за його межами.
Усі довкола вважають Ґвендолен обдарованою чаклункою і пророкують їй блискуче майбутнє, але Крестомансі цієї впевненості не поділяє. Честолюбна дівчина всіма способами намагається привернути до себе увагу, і тихий, сором’язливий Кет опиняється в центрі страшних, неймовірних, деколи сумних, а часом смішних подій. А чим закінчаться неймовірні пригоди цих незвичайних дітей, ви дізнаєтеся, прочитавши книгу.
Страуд Д. Сходи, що кричать Це перша книга з популярної серії «Агенція «Локвуд & К» відомого британського письменника.
Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша – та водночас і найкраща з них – агенція «Локвуд і К»! Ви познайомитеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Локвудом, а також із його вірним помічником – книголюбом Джорджем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого – і, звичайно ж, свого – життя!
Майнеро Ф. Однакові чи різні? Ця книга розповідає про ДНК, геном та гени – одні з найзагадковіших феноменів сучасної науки. Людина складається з мільярдів клітин і в кожній – є ядро із утвореним ДНК геномом, що є молекулою життя з інструкціями для кожного індивіда.
Чи знаєш ти, що всі ми, живі істоти, маємо спільну клітинну мову? Це означає, що ми – люди й рослини – мали колись спільного предка. Ми маємо спільну частину нашої ДНК з нашими сусідами, зокрема мавпами й навіть мухами. Але що робить нас такими різними?
А ця книга для вас, дорослі!
Бронсон П. Батьки в шоці: новий погляд на виховання Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада­єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні?
По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це – про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.

Немає коментарів:

Дописати коментар