вівторок, 5 травня 2020 р.

Дорослі зненацька!



«Найважче, як на мене, писати книжки саме для підлітків, – зізнався письменник С. Гридін в одному з інтерв’ю. – Дитячі книжки простіше писати, бо всі ми колись були дітьми і пам’ятаємо себе якраз у дитячому віці. А підлітки змінюються весь час і змінюються із часом…».


Що ми знаємо про Сергія Гридіна?
Рівненчанин, спортсмен, за спеціальністю бухгалтер-економіст, учасник АТО. Літературна діяльність стала для письменника захоплюючим хобі. Коли його сину виповнилося одинадцять, він всіляко намагався залучити хлопця до читання. З того моменту і почав писати книги. Є автором дитячих книг: «Федько, прибулець з Інтернету», «Федько у пошуках Чупакабри», «Федько у віртуальному місті», «Кігтик Ковбаско». Для підлітків написав повісті: «Не такий», «Незрозумілі», «Не ангел» тощо.


Особливої уваги заслуговує психологічна повість «Дорослі зненацька». Це – історія дорослішання сучасних підлітків Тимофія та Юлі. Вони дорослішають швидше, ніж хотілося…
Тема, яка піднімається у творі, досить суперечлива, і не кожен письменник сьогодні здатен з нею впоратися. Автор критикує, але не засуджує свого головного героя, він лише працює над ситуацією, що вже існує і просто показує можливий варіант розвитку подій.


Напевне, батьки «дорослих» дітей будуть категорично проти подібної провокативної літератури. Але батькам, що повністю довіряють своїм дітям варто прочитати цю повість. Вона допоможе їм зрозуміти, що, напевне, не все вони знають про своїх надійних дітей.



Книга має подвійне читацьке призначення: і підліткам, і батькам, а отже, її варто читати і обговорювати в родині.

Немає коментарів:

Дописати коментар