пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Як тренувати свою силу волі

Привіт, друзі! Сьогодні ми поговоримо про одну дуже потужну книгу, яка багато пояснює, дає підґрунтя для нового осмислення старих переконань та спрямовує для роботи над собою. Це – «Сила Волі» американської письменниці К. Макгонігал. Про що ця книга? Давайте поміркуємо.
Якщо розібратися, поняття «сила волі» не є чітким. Якось і розумієш що це, але водночас і не можеш чітко визначити.

Напевно, сила волі – це вміння домовлятися з собою, правда? Ось подумайте, чому одні люди з хорошим настроєм можуть прокидатися о 5-й ранку, а інші – не можуть себе стягти з ліжка і близько 9-ї? І причина не тільки в жайворонках і совах… Або чому хтось прикладає море зусиль і розвиває свій проект поза роботою, а ти вже декілька років думаєш про власний бізнес, але не було зроблено жодного відчутного кроку в цьому напрямі? Ми вміємо собі пояснити про те, чому це відбувається… Про характер, стартові можливості, важкість буття і несправедливість світу. Але причина в тому, що перші – можуть взяти себе в руки і сфокусуватися на важливому, а інші – цього зробити чомусь не можуть і капітулюють перед своїми спонтанними бажаннями. І фундаментом слова «чому» є не сама сила волі, а рівень її розвитку. Ось так. Зрозумійте, сила волі – це не дар і риса характеру, це здатність ухвалювати правильне рішення, навіть якщо воно важке. А ще, це те, що ми можемо розвивати і тренувати.



Тому, починайте читати цю книгу, поставивши перед собою такі завдання: Чи є щось, що ви хотіли б робити частіше і не відкладати на потім, бо розумієте, що це поліпшить якість вашого життя? Яка найшкідливіша звичка у вашому житті? Чи є щось від чого ви готові відмовитися, бо це вам шкодить? Яка ваша найважливіша довгострокова мета і яке найголовніше «хочу» може стати вам на заваді?

Немає коментарів:

Дописати коментар