пʼятницю, 8 травня 2020 р.

Цікавитесь творами молодих і креативних?

Пропонуємо вашій увазі новинки знаних українських авторів, лауреатів численних премій:

Гаська Шиян.
«За спиною»
Війна на Сході ставить перед вибором не лише чоловіків, але й їхніх жінок і подруг. І не кожна з них готова піддатися суспільному тиску і погодитися із загальноприйнятим сценарієм та прийняти роль, яка належиться жінці, яка чекає в тилу.
Роман Гаськи Шиян «За спиною» зачіпає багато болючих і потрібних до обговорення у наших реаліях тем, як то військовий і моральний обов’язок, стереотипи суспільства, відчуття безпеки в сучасному світі, патріотизм, націоналізм, ставлення до переселенців, двомовність, порівняння культур і зрештою роль жінки, її сексуальності та її прав і свобод.

Андрій Любка.
«Твій погляд, Чіо-Чіо-сан»
П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї.

Ірена Карпа.
«Добрі новини з Аральського моря»
Це історії чотирьох українських жінок у Франції. Кожна з них шукає щось своє: юна красуня Богдана – пригод і розваг, досвідчена й виважена Рита – свободи й сімейного затишку, колишня рок-музикантка Хлоя прагне спокою, а енергійна «феменка» Маша – самореалізації та слави. Стосунки, пошуки себе, травми, інтриги та вбивства – вир емоцій зашкалює. Та поки є справжні почуття, дружба й підтримка, вміння насолоджуватися життям, любити себе і своє місто – доти є і надія на «добрі новини», що неодмінно надходять навіть після найбільших катастроф.

Немає коментарів:

Дописати коментар