середу, 5 серпня 2020 р.

Книги-ювіляри 2020 в рамках програми «Літо з бібліотекою»

Минуло 155 років з часу написання казки відомого англійського письменника та вченого-математика Л. Керрола «Аліса у  Дивокраї» (в інших перекладах: «Аліса в країні див», «Аліса в Країні чудес»), але цей славетний твір дотепер захоплює не лише читачів різного віку, а й науковців-неврологів, які на її сторінках знаходять важливі дані про особливості роботи нашого мозку.

 

Але найбільше цю книгу читають та люблять дітлахи! Їх цікавить чудова історія про дівчинку Алісу, яка потрапляє у казкові пригоди і зустрічає на своєму шляху дивних звірів: Білого Кролика, Чеширського Кота, Блакитного хробака та інших. Тому й кажуть, щоб зрозуміти цю книгу, треба бути дитиною. Бо тільки в дитинстві ми здатні бігти зі швидкістю вітру, і з такою ж швидкістю мозок може встигати за всіма натяками та зигзагами сюжету. В дитинстві нам зрозумілий сенс мандрівки в гонитві за білим кроликом, не страшно випити невідому речовину з підозрілої склянки і захоплюватись усмішкою кота без… кота. Чому ж вона не дає спокою у дорослому віці, ми шукаємо лише нам зрозумілого сенсу? Бо ця книга сповнена чарівництвом і дивами – саме тим, чого нам так не вистачає в житті. Оригінальні герої, парадоксальні ситуації, цікаві діалоги – все це робить пригоди Аліси незабутніми.

 

Як писав Л. Керрол: «Так багато незвичайних речей сталося останнім часом, що Аліса почала думати, що насправді мало чого у житті може бути неможливим». І з нею важко не погодитися.


Немає коментарів:

Дописати коментар