суботу, 16 січня 2021 р.

НОВІ ЦІКАВІ КНИГИ

Дорогі друзі-книголюби, раді вам повідомити, що наша книгозбірня отримала велику партію нових цікавих книг за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.  У лютому вони надійдуть до фонду відділу абонементу. Чекаємо зустрічі з вами!

Гантер Е. Коти-вояки. Пророцтво Синьозірки Це продовження пригодницької серії про вже знайомих читачам котів-вояків.

Напруга між Кланами лісових котів зростає. Громові вояки мусять довести свою силу, щоб зберегти територію і здобич від зазіхань зголоднілих сусідів. У ці непрості часи у Клані народжується кішечка Синютка. Зореклан пророчить їй велике майбутнє: вона стане сильною, як вогонь, і проведе Громових котів крізь найтемніші часи. Та перш ніж сповниться пророцтво, Синютка має пройти власний шлях випробувань, сповнений болісних втрат, сумнівів і складних рішень. І навіть коли зрештою засяє велич могутньої провідниці Синьозірки, темні таємниці минулого не залишать її у спокої до останнього дня.

Книга «Великий вибух, або К. проти К.» польських авторів Б. Космовської та Г. Касдепке Цього разу геніальність, красномовна майстерність та дотепний гумор обох відомих авторів поєдналися на сторінках цієї книги. Йдеться про те, що у віртуальному світі багато переваг: зокрема, там можна бути ким завгодно і писати про себе що хочеш. Можна вигадувати історії, фантазувати, виставляти якісь фотки. Можна бути крутим і класним! Все одно ж ніхто не знає, як усе є насправді. Та чи довго можна вдавати з себе когось?

Гаврош О. Врятувати Тараса Шевченка Ця фантастична повість є продовженням книги «Музей пригод», що вийшла друком у 2018 р.

Одного разу, побачивши у Музеї Шевченка вже знайоме крісло-гойдалку – загадковий портал переміщення у часі, – директор Музею раритетів Р. Л. Попадинець вирішує відправитися в ХІХ ст., щоб урятувати    Т. Шевченка від 10-річного заслання в казахські степи. Разом з ним вирушають у мандри часом син  Попадинця Ясь та юна хранителька музейних фондів Яна Приймак. Героям доведеться пережити цілий калейдоскоп карколомних пригод. А чи вдасться їм порятувати Шевченка?  Дізнаєтеся, прочитавши цю захопливу книгу.

Книги серії «Країна казок» американського письменника Кріса Колфера  – це пригоди близнюків Алекс та Конера Бейлі в казковій країні, де живуть всі персонажі їх улюблених з дитинства казок.

На свій дванадцятий день народження діти отримують в подарунок від бабусі книгу казок, яка багато років зберігалася в їхній сім’ї.

Одного разу книга перетвориться на портал і діти опиняться в іншому не класичному світі казки. Так починаються їх незабутні подорожі по казковій країні та за її межами, де вони знайдуть вірних друзів, переможуть ворогів, дізнаються про таємницю свого походження та допоможуть спасти свій казковий світ від біди.

Любителям цікавих заплутаних історій радимо прочитати книги британського письменника Кріса Рідделла про пригоди маленької дівчинки Оттолайн. 

Дівчинка живе сама з дивною істотою та цілою армією служників-помічників. Її батьки подорожують світом і дівчинка успішно та самостійно вирішує різні житейські проблеми. Наприклад, знайомиться в парку з дівчинкою, і, після її розмов про школу для талановитих дітей, також вирішує туди вступити…

Якщо ви полюбляєте казкові коротенькі історії, які допомагають вам поринути в дитинство – то чому б і ні? Сміливо знайомтеся з цією дівчинкою та гайда в пригоди!

Найкращі різдвяні історії Якщо ви шукаєте новорічний або різдвяний подарунок для дитини – ця книга для вас! Варто розгорнути цю книжку, і все навколо сповниться різдвяним духом, адже в ній ідеться про справжні різдвяні чари. А як ще можна назвати явище, коли герої-скнари стають щедрими, а злюки – добрими?

До збірки увійшли перекази творів відомих казкарів і письменників. Юні читачі довідаються про те, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси, як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці та ще багато-багато цікавого...

Немає коментарів:

Дописати коментар