вівторок, 21 березня 2023 р.

Чарівний світ ляльок або

Міжнародний день лялькаря і наші весняні бібліотечні канікули!

 

Як то добре сьогодні співпало – і весна, і тепло, і канікули у наших постійних читачів-школяриків і таке гарне свято душі та емоцій – Міжнародний день лялькаря.

Ми давно товаришуємо «домами»: бібліотека для юнацтва й театр ляльок. Ми дружимо, спілкуємось, кавуємо, читаємо разом, а наша колега - дружина лялькаря. Ну тому й ми вважаємо цей день і нашими святом.

Наші юні читачі, які зараз відвідують бібліотечний весняний табір на канікулах, мали насолоду від перегляду вистави «Бабуся і Ведмідь». А після вистави акторка театру ляльок Світлана Стасюк розказала їм історію театру, показала оформлення вестибюлів, холів, коридорів приміщення театру і провела в цехи, куди глядач потрапляє дуже рідко. Наші читачі побачили, де шиють костюми лялькам і лялькарям, де створюються ляльки з пап’є-маше, дерева, металу, тканини, де все роблять руки художників, бутафорів, костюмерів.

Гарний був день. Бо ми всі сьогодні побачили тих, хто робить нас щасливими, хто запалює наше серце любов’ю і щастям, хто творить казку. Ми сьогодні (і не тільки сьогодні) дякуєм лялькарям за це щастя і дитячу радість, навіть, якщо ти давно не дитина).

 














Немає коментарів:

Дописати коментар