вівторок, 6 червня 2023 р.

Книжкові новинки травня у відділі абонементу


 

Фосслін Л.

Емоції на роботі : як вони сприяють нашій успішності / Л. Фосслін, М. Даффі ; пер. з англ. В. Глінка. - 3-тє вид. - Київ : Наш Формат, 2022. - 264 с. - Дані парал. тит. арк. англ.

У цій книжці авторки подають корисні поради та дотепні ілюстрації про ситуації, які виникали майже за кожним робочим столом. Ліз Фослейн та Моллі Вест Даффі доведуть, чому варто припинити пригнічувати свої емоції на роботі, знайти правильні канали спрямування заздрості й тривоги, створити краще і приємніше робоче місце та нарешті полюбити понеділок.


Канапарі  К.

Виспані та щасливі = It’s never too late to sleep train : легкий шлях до здорового сну для немовлчт, малюків і батьків / К. Канапарі ; [пер. з англ. М. Кракан]. - Харків : Vivat, 2021. - 224с.

  Що спільного в матерів-одиначок із подружжями, у будівельників з айтішниками, менеджерами, дизайнерами, викладачами й перекладачами?.. Любов до своєї малечі та бажання дати їй тільки найкраще. А ще... проблеми з дитячим сном. Здоровий сон маляти – справа не на одну ніч, навіть для батьків-педіатрів. Потрібно облаштувати комфортне місце для сну, подбати про біоритми дитини та, головне, не обтяжувати її надмірною тривожністю.




Мистецтво бути офігенним : [для дітей мол. та серед. шк.віку] / К. Енді, В. Енді, Б. Емі, В. Даррелл ; [пер. з англ. Н. Фуругар-Мілагрос]. - Харків : Ранок, 2022. - 160 с.

  «Мистецтво бути офігезним» книга актуальна для сучасних підлітків та їхніх батьків. Містить багато порад,  історій, яскраві приклади з життя з добрячою порцією гумору, а ще влучно підібрані та дотепні ілюстрації – тут ціла цікава стратегія, як стати активним, цілеспрямованим, успішним, а найголовніше – щасливим.






Штайнер К.

Сценарії життя людей. Школа Еріка Берна / К. Штайнер ; [пер. з англ. Я. Машико]. - Київ : Фабула, 2023. - 448 с.

    Ми живемо у світі стереотипних стосунків та банальних сценаріїв. Погано це - досліджує Клод Штайнер, спираючись на власний психотерапевтичний досвід та досягнення Еріка Берна, свого вчителя та наставника. Банальні сценарії, за якими живуть люди, передаються з покоління до покоління, а вихід із пастки стереотипів може бути болючим. Але ж він можливий. Клод Штайнер детально розбирає основні сценарії та аналізує моделі стосунків між чоловіками та жінками. Крім цього, автор присвячує розділ важливості психотерапії та розповідає, як можна уникнути деяких помилок під час терапії.



Паверс Л.

Як не зіпсувати життя своїм дітям : посіб. з виховання без стресу та нарікань / Л. Паверс ; [пер. з англ. Д. Петрушенко]. - Харків : Vivat, 2022. - 352 с. - (Серія «Актуальна тема»).

   Памперси викривляють дитячі ніжки, а годування груддю у громадському місці неприпустиме. Постійно перебуваєте з дитиною вдома – подаєте їй поганий приклад. Або ж навпаки: ви весь час на роботі – не любите свою дитину. Так багато експертів радять, як виховувати дітей, а що на практиці? Стрес, дитячі сльози, істерики та батьківські ультиматуми. Виховання дітей – це не змагання. Годі намагатися досягти ефемерних результатів. Дослухайтеся до своєї інтуїції та припиніть картати себе за божевільні, нав’язані коучами та «знавцями з виховання» внутрішні конфлікти. Адже якщо щасливі батьки, то й діти щасливі. І жодного марафону наввипередки. Батьківство – це приємна прогулянка.



Шарма Р.

Хто заплаче, коли ти помреш? : уроки життя від монаха, який продав свій "Ферарі" / Р. Шарма ; [пер. з англ. О. Захарченко]. - Київ : КМ-БУКС, 2022. - 224 с.

   Чи не виникало у вас часом побоювань, що через стрімкий ритм сучасного буття, можливо, й не випаде часу пожити щасливо та змістовно, як того заслуговує кожен із нас? Подібних страхів у жодному разі не поділяє Робін Шарма - гуру з лідерства і всесвітньо відомий автор, чиї поради радикально змінили життя багатьох тисяч людей. У цьому посібнику він пропонує 101 спосіб подолання складних проблем, опанування яких дасть змогу підвищити якість свого професійного, особистого й духовного існування.


Гунель Л.

    І знайдеш ти скарб у собі : роман / Л. Гунель ; [пер. з фр. Ю. Кузьменко]. - Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. дозвілля» 2022. - 288 с. - Назва ориг.: Et tu trouveras le tresor qui dort en toi / Laurent Gounelle.

Час заплющити очі, щоб нарешті побачити!

Аліса ніколи не була богобоязною парафiянкою, що молилася, перш нiж з’їсти пиріжок. А для священника Жеремі віра була повітрям, сенсом існування. Та парафiян у церкві всього дванадцять, як тих апостолiв. І практична атеїстка Аліса вирішує допомогти старому другові покращити цi показники. Для неї це просто черговий проект, який треба «розкрутити». Але заглиблюючись у світ духовного, Аліса відчуває, як щось в ній починає змінюватися. Тісні стіни скептицизму та іронії, що здавалися їй справжньою свободою, поступово розсуваються. Здається, ще крок – і Алісі відкриється істина, яку вона вперто не хотіла помічати. Але всесвіт довкола раптом стане незміряним. І не загубиться в нім лише той, хто зрозуміє, чого хоче насправді.

Немає коментарів:

Дописати коментар