четвер, 15 червня 2023 р.

Ура! Новинки літератури у відділі абонементу


Мойєс Дж.

Крамничка на розі : роман / Д. Мойєс ; [пер. з англ. А. Попова]. - Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2023. - 480 с. - Назва ориг.: The Peacock Emporium / Jojo Moyes.

Здавалося, у цій маленькій та затишній антикварній крамничці можна знайти все - від старовинних книжок до дивовижних прикрас, які в минулому носили великосвітські красуні. А ще тут можна випити філіжанку найсмачнішої в усьому містечку кави, яку бездоганно варить власниця магазину Сюзанна. Так, «Пікок Емпоріум» - місце прекрасних речей та пристрасних таємниць. Одну з таких таємниць має сама Сюзанна. Вона й досі вважає себе винною у смерті своєї красуні-матері Афіни. Постійні конфлікти з батьком, мачухою й чоловіком лише підливають олії до вогню. Та коли секрети минулого її матері перестануть бути секретами, життя Сюзанни зміниться назавжди. Помилки Афіни вкажуть їй шлях до прощення й омріяної свободи. А ще - до справжнього, палкого кохання…


Лім Р.

Магічна чайна крамничка Ванесси Ю в Парижі / Р. Лім ; [пер. з англ. Б. Синякевич та І. Веремій]. - Харків : Vivat, 2022. - 320 с. - (Серія «Хужожня література»).

Дар передбачення видається для Ванесси справжнісіньким прокляттям, тож вона понад усе прагне його позбутися. Навіть відмовилася від чаю на користь кави, щоб уникати дивних натяків долі на споді чашок і в чайних листочках. Дівчина почувається винною від того, що з людьми навколо трапляються нещастя. Не кажучи вже про власні невдачі, особливо в коханні… Якось вона наважується покинути Каліфорнію та вирушає до Парижа на запрошення тітки. Оце й воно – шанс на нове життя та спроба навчитися контролювати свої здібності! У затишній чайній крамничці Ванесса знаходить спокій… і не тільки. Та чи зможе вона остаточно опанувати свій дар і впоратися з настирливою долею? Хіба можна змінити те, що зірки вже визначили за нас?


Тараторіна С.

Дім солі : роман / С. Тараторіна. - Харків : Vivat, 2023. - 558 c.

Спалахи – катастрофи нез’ясованого характеру – перетворили колись квітучий півострів Кіммерик на попіл. Дешт – світ нового порядку. Мешканці землі, яким вдалося вижити, стали засоленими, а з летючої станції «Мати Вітрів» на померлий світ дивляться Старші Брати. Один із них, Талавір, отримує завдання розслідувати вбивство, а також знайти Золоту Колиску – таємничу зброю, розроблену вченим Мамаєм. Та, ступивши на висушену твердь Дешту, він уже не зможе повернутися. Талавір муситиме пройти випробування нищівною правдою, що виявиться страшнішою за гарячий всезнищенний суєр. Солоні гранули на скривавлених пучках древніх богів розкажуть свою історію, історію спопелілого світу…


Флінн М.

Айфельгайм : [роман] / М. Флінн ; пер. з англ. Б. Стасюка. - Тернопіль : Навч. кн. - Богдан, 2023. - 608 с.

Уявіть собі історію першого контакту. Уявіть, що цей контакт стається в далекому минулому, знайомлячи пілотів не знаних нам іншоходів зі священниками-схоластами, лицарями із гірських замків та простими орачами, які міряють час лойовими свічками, храмовими святами та переміною пір року.

Чи зможуть прибульці пояснити, що вони не демони? Чи повірять їм селяни? Як відправити дивних «прочан» додому, якщо їхній корабель не має ні коліс, ні вітрил? За героями цієї оповіді стежать уважні очі філософа, єпископа та барона-розбійника. А ще – на відстані 650 років – істориків, фізиків та бібліотекарів. Розлогі міркування одних, розбавлені цитатами із Святого Письма та епічних пісень, тісно переплітаються з поквапливими діалогами інших. В їхній заочній дискусії крізь сторіччя народжуються чудо відкриття, травма втрат, захоплення любові, істина і неодмінно – шлях до зірок.


Павлюк І. С.

Танець недоумка : [роман] / І. С. Павлюк ; з рос. пер. Р. Мельників. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2023. - 680 с.

Космічний біолог Гіль, за плечима якого чимало військових операцій, переживає не найкращі часи: безробіття, безгрошів’я, сім’я на межі розлучення, ще й висока ймовірність, що проявиться спадкова генетична хвороба, в якій швидка смерть – це чи не найкращий фінал. І ось неочікувано з’являється пропозиція роботи, яка, здавалося б, вирішує всі проблеми одночасно: наукова експедиція на далеку планету. Хороші гроші, медична страховка, мінімальні ризики. Чи виявиться рішення летіти, до якого підштовхує страх, правильним? І чи такі вже мінімальні ризики на далекій і химерній планеті Іш-Чель?


Саварина К.

Не вагітна : [автобіогр. роман] / К. Саварина. - Київ : Лабораторія, 2023. - 224 с.

Привіт, мене звати Каріна Саварина мені 36 років і я написала книгу про безпліддя і п’ять років планування вагітності.

Мені не вдалося завагітніти, і зараз, коли пишу ці слова, я також “НЕ ВАГІТНА”. Це назва моєї першої книги, і водночас це ті страшні слова, які весь час було дуже важко вимовляти.

На обкладинці книги мій живіт, всередині – моя історія, написана зі щоденників.

Моя книга комічна, трагічна, реальна, болюча, місцями смішна і дуже відверта та трішки вигадана (бо все ж таки я мрію бути справжньою письменницею, що вміє створювати класні сюжетні лінії).


Саварина К.

Мам : [автобіогр. роман] / К. Саварина. - Київ : Лабораторія, 2023. - 240 с.

Хрусталина мріяла почути слово: «Мам!» із вуст своєї дитини. Аж ось після п'яти років невдалого планування вагітності вони з чоловіком усиновили тримісячне немовля. Позаду десятки оглядів у лікарів і заздрісні погляди на жінок із дитячими візочками, а попереду – радість і щастя. Та романтичні очікування від материнства розбиваються об сувору реальність.

«Мам» – це продовження першого роману авторки «Не вагітна». Тут Хрусталина не тільки вчиться піклуватися і співіснувати разом з усиновленою дитиною, а й намагається змиритися із неприйняттям суспільства, містом, яке абсолютно не пристосоване для немовлят, непривітними лікарями, новими стосунками із чоловіком і навіть із власним тілом.

Немає коментарів:

Дописати коментар