четвер, 29 червня 2023 р.

НОВИНКИ ЛІТЕРАТУРИ!

Парад новинок



Гарт Е.

Непокірні / Е. Гарт ; пер. з англ. В. Кривоніс. - Київ : Лабораторія, 2023. - 320 с.

2019 рік. Кейт посеред ночі тікає з Лондона до старого котеджу Вейворд, успадкованого від далекої тітки. Порослий плющем будинок із занедбаним садом має зцілити серце дівчини після стосунків з аб'юзером. Та мрії про спокійне життя в англійському селі не судилося здійснитися – Кейт знаходить таємницю своєї тітки, заховану з часів полювання на відьом у XVII столітті.

1942 рік. Під час Другої світової війни Вайолет опинилася у пастці величного сімейного маєтку. Та багатство її не цікавить. Як і брат, дівчина прагне вчитися і єдине, що допомагає їй не зійти з розуму – старий медальйон з буквою W і слово «непокірна», видряпане невідомою рукою у її спальні.

1619 рік. Альта чекає на суд. У селі вважають, що вона магічним способом вбила місцевого фермера. Головний доказ проти дівчини – її знання і непересічний інтерес до природи.

«Непокірні» – це історії трьох незвичайних жінок, які роз'єднані часом, але мають набагато більше спільного, ніж може здатися. Це роман про жіночу стійкість і фантастичну силу природи...


Беррі Д.

Лагідна війна : роман / Д. Беррі ; пер. з англ. К. Калитко. - Київ : РМ, 2022. - 520 с.

Їх четверо – Гейзел, Джеймс, Обрі та Колетт. Талановита піаністка з Лондона; хлопець, що мріє стати архітектором, та натомість потрапляє на фронт; король регтайму й імператор джазу та бельгійська сирота з неймовірним голосом, душевні рани якої ще не скоро загояться…

Їхню історію переповідає богиня Афродита – історію, сповнену викликів, втрат, сподівань, горя та пристрасті. Життя цих абсолютно різних і водночас схожих людей стверждує головну істину – якою могутньою стихією не була б війна, їй не зрівнятися з цілющою силою справжньої любові.


Мішлон К.

Тихий орендатор : роман / К. Мішлон ; [пер. з англ. Т. Марченко]. - Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2023. - 384 с.

Ейден Томас – зразковий сім’янин. Усі, хто знайомий з ним, цінують його доброту й готовність прийти на допомогу. Утім, чоловік має одну страшну таємницю… Він викрадач і серійний убивця жінок. Після смерті дружини Ейден разом із донькою Сесілією переїжджає в новий дім. Та вони тут не самі: з ними мешкає й остання Ейденова жертва – жінка, яку він називає Рейчел і видає за орендарку кімнати у своєму будинку. Чоловік упевнений, що після років страшного ув’язнення та тортур вона мовчатиме й навіть не спробує втекти. Але Рейчел втрачати нічого. Вона піде на все, щоб визволити себе, а також урятувати від Ейдена його доньку та жінку на ім’я Емілі, яку вбивця обрав за наступну мішень. Ейденова таємниця ось-ось може бути розкрита…


Шен Л.

І де був той розум?.. : роман / Л. Шен ; пер. з англ. С. Ковальчук. - Київ : РМ, 2023. - 432 с. : іл.

У кожного з нас у душі йде війна між світлом і темрявою. Ніхто не живе без проблем і розчарувань. І навіть у багатої розкішної білявки є свої секрети. І у футбольного капітана, який вирізає в сорочках дірки навпроти серця, теж. У кожного з нас – своя історія, а в ній є розділи, які ми не хотіли б зачитати вголос.

«І де був той розум?..» – роман про кохання й ненависть, вірність і зраду, помсту і прощення – дивує та надихає, шокує й захоплює. І все це – водночас, саме так, як у житті.


Белімова Т.

Чужа провина : роман / Т. Белімова. - Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2023. - 272 с.

У житті Марусі, як і раніше, є лише одне кохання – її Василь. І, коли він безвісти зникає на фронтах Першої світової, Маруся єдина не вірить у його загибель. Самовіддано чекає на нього, дбаючи про Василеву молодшу сестру та доньку від іншої жінки. А тоді стається нещастя… Суперечка між Марусиним сином Казимиром та більшовиками завершується каліцтвом одного з них. Усі розуміють: ті не простять і їхня помста – питання часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар