вівторок, 25 липня 2023 р.

Книга - це завжди актуально.

Новинки літератури у відділі абонементу.



Гавальда А.

    Мені б хотілось, щоби хтось мене десь чекав / А. Гавальда ; з фр. пер. Є. Кононенко. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2015. - 144 с.

У цій книзі 12 новел, які зуміли підкорити світ і серця читачів - їх перекладено вже на понад 30 мов. Це перша збірка новел Анни Гавальди, яка здобула славу  несподівано, бо видавці не ставили на її твори і особливо не промоціювали їх. Проте читачі давно потребували саме таких текстів: простих, але не примітивних, душевних, але не сентиментальних, щирих, але без шокуючих подробиць. Гавальда, яку тепер називають «ніжним Уельбеком» і «новою зіркою французької словесності», яскраво й проникливо зображає звичайне життя, зовнішня простота якого, приховує безліч потаємних бажань, страхів, мрій та образ, а головне - любові у найрізноманітніших її виявах. Потрібно лише вміти її побачити, відчути, дозволити собі «розплющити» серце і поринути у вир емоцій.

Армлос К.

    Дорослі дівчата : [роман] / К. Армлос. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2021. - 232 с.

Спадок, який залишився після смерті матері, змушує трьох сестер приїхати у старий, наповнений спогадами будинок. Одна матір і різні батьки. Протилежні характери й долі. Давні образи й велика кількість так і не озвучених запитань… Усе це не сприяє близькості. Готуючи будинок до продажу, сестри випадково знаходять старий мамин щоденник, який розповідає її історію та змінює уявлення дівчат про себе.

Янг Е.

    Поміж злодіїв / Е. Янг ; [пер. з англ. Ю. Шекет]. - Харків : Vivat, 2023. - 319 с. - (Серія «Художня література»). - Назва ориг.: Fable / Adrienne Young.

Фейбл ніколи не забуде, як мати загинула під час невблаганної бурі, як тато кинув її саму на острові виживати поміж злодіїв та бездушних добувачів дорогоцінного каміння. Колись маленька налякана дівчинка, тепер горда й сильна донька моря, яка навчилася нікому не довіряти й завжди покладатися тільки на себе, вона не має куди вертатися, проте єдине, що рухає нею, – жага вибратися з цього клаптика суші, знайти батька й забрати належне. Дівчина звертається по допомогу до молодого торговця на ім’я Вест. Вона не здогадується, ким став її батько, та й Вест зовсім не той, ким видається. Але іншого шляху немає: разом їм доведеться пережити більше, ніж підступні шторми та помсти покидьків. Звісно, якщо вони обидва хочуть вижити в цій пригоді.

Кідрук М.

    Колонія : [фантаст. цикл] / М. Кідрук. - 2-ге вид. - [Б. м.] : Бородатий Тамарин, 2023. - 904 с. : іл. - Нові темні віки ; кн.1.

Людство на Землі ще не оговталося від хвороби клодис, що призвела до найбільшої за пів століття пандемії, коли з’являється новий патоген, який інфікує винятково вагітних жінок. Група вчених-імунологів намагається з’ясувати, хто він такий?

Чисельність населення марсіанських Колоній перевищує сто тисяч мешканців, і третина з них – народжені на Марсі. Вони програють суперспеціалістам із Землі боротьбу за робочі місця в наукомісткій економіці Марса і змушені гарувати, мов раби, на низькокваліфікованих ручних роботах. Що більше їх сягає повноліття, то дужче вони прагнуть змін, не усвідомлюючи, що ці зміни ставлять під загрозу саме існування Колоній.

Вотерс С.

    Оксамитові пальчики : [роман] / С. Вотерс ; [пер. з англ. Д. Березіної]. - Харків : Vivat, 2019. - 688 с. - (Серія «Художня література»).

Неймовірно напружений карколомний сюжет роману базується на хитросплетіннях, маніпуляціях і химерних таємницях. Тут є все: кохання, авантюри, зрада, біль та емоційне насильство.

Немає коментарів:

Дописати коментар