пʼятниця, 11 серпня 2023 р.

Сучасна молодь читає


    День молоді – свято, яке відзначається щороку. Ми хочемо познайомити сучасну молодь з новим молодим поколінням письменників, талановитими авторами та їхніми виданнями.



Любка А.

Карбід : роман / А. Любка. - Чернівці : Книги - ХХІ : Meridian Czernowitz, 2015. - 288 c.
    «Авантюрний роман Андрія Любки карколомний і кумедний, сюжет захоплює, але уважного читача може здивувати інше: за пригодами вигаданих персонажів впізнаються реальні контрабандні схеми, що діють на українських кордонах. Бандити, людські органи, наркотики – все це описано настільки детально, що будь-який слідчий чи журналіст може у кримінальних справах і статтях цитувати цей роман цілими абзацами…»


Прохасько М.

Нестримна сила води : оповідання / М. Прохасько. - Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. - 160 с.
    «Нестримна сила води» — це книга про пошук ідеального міста. Серед безлічі можливих урбаністичних пейзажів, часів, вимірів, потенційних сюжетів та альтернативних світів тут розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, виникнення запитань та віднайдення відповідей, тріумфу, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя.


Нікуліна А.

    Сіль для моря або Білий Кит : роман-буря / А. Нікуліна. - Харків : Vivat, 2017. - 224 c.





     Чотирнадцятирічна Ліза не знаходить спільної мови з батьками, і однокласниками. Здається, єдині, хто її розуміють, – це море і хлопець під загадковим ніком Білий Кит. А ще дивна Анна, яка вчить: «Головне не те, що зовні, і не ті, хто навколо. Головне, що в тебе всередині». Чи випадкова їхня зустріч? Чи зустрінуться Ліза і Білий Кит? І хто кого порятує, коли настане час відплати?

Ця історія про довіру, зневіру і про любов. Вона про нас з вами – дорослих і юних, розумних і наївних, романтиків і прагматиків. Зрештою, ця книга про те, що сенс життя не в тому, щоб ставати сіллю для моря.


Гербіш Н.

    Теплі історії до кави / Н. Гербіш. - Київ : Брайт Букс, 2019. - 168 с.

     




    У цій книзі зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

Герої цих історій - прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави - хоча, що тут казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так.



Сьома Р.

    Рефлекс медузи : роман / Р. Сьома. - Чернівці : Книги - ХХІ, 2021. - 272 с.

    






    Законів природи ніхто не скасовував – перемагає сильніший. Та що, коли тобі не відомі правила виживання у ворожому середовищі? Коли ти безпорадний перед викликами долі? А як протистояти найріднішим, наприклад мамі, опіка якої порушує твої власні кордони? Чи вдасться уникнути катастрофи героям цього роману?


Кідрук М.

    Де немає Бога : роман / М. Кідрук. - Харків : Кн. клуб «Клуб сімейн. Дозвілля», 2018. - 480 с. : іл.

   
        Люди — соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя та смерті?
Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них — рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.
«Де немає Бога» — новий роман Кідрука — спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.


Немає коментарів:

Дописати коментар