понеділок, 16 червня 2014 р.

Льодова станція «Грендель», вміщена в гігантський айсберг, що дрейфує неподалік від берегів Аляски, залишається у занедбаному стані ось уже понад сімдесят років. Збочене дітище витонченого розуму, ця станція була створена неприступною і невидимою. Вона вперто зберігає свої похмурі таємниці. Але одного разу занадто близько від неї випадково пропливає американський науково-дослідний  підводний човен, і його прилади фіксують в глибині крижаної брили якийсь рух. Невже всупереч усім законам природи всередині існує життя? Вчені приступають до досліджень. Вони і не підозрюють, що творці станції вже послали до айсберга команду знищення, яку очолює фанатик, який переслідує власну мету – помститися всьому людству за загибель свого батька.
      Не приховую, що перш, ніж я взялася за цю книгу вона полежала на книжковій полиці. Чому? Мене збентежила анотація до книжки, але під натиском захоплених відгуків моєї  приятельки, я за неї взялася. Як на мене то, це суміш політичного детективу, фантастичного трилера, мелодрами і науково-дослідної роботи інститутів Півночі. Схожі події насправді могли статися. Але не кожному дано талант так закрутити сюжетну лінію, утримати увагу читача на протязі всього роману. Я посміхалася, закривши книгу. Чому? Рекомендую – прочитайте.
В.Климчук Рутенія.
    
   …Вона мало не втратила себе у холодних водах margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; line-height: 150%;Джерела Забуття, на неї чатують жахливі небезпеки, перед нею — довгий шлях до величної мети… Але вірні друзі та її власна внутрішня Сила допоможуть, вона не дозволить Темному Володареві занапастити цілий світ, сповнений краси й дивовиж: величні ліси, заселені добрими чугайстрами, полісунами й мавками, високі гори, де живуть мудрі мольфари, міста, де людей оберігають могутні відьмаки. Вона подужає, вона сильна, вона – відьма Рутенія!..
     Роман занурює читача у дивосвіт давньослов'янських міфологічних уявлень.
     Князі правлять державами казкової землі Укранії, пліч-о-пліч з ними – мудрі відьмаки. Лісами мандрують чугайстри, полісуни, мавки, в річках живе плем'я русалок, під землею сховалися рахмани й могутні Великі Полози. Але й капосні злидні дошкуляють людям, і жорстокі песиголовці причаїлися біля кордонів…
Такий світ Яв, а ще є світи Прав і Нав. Всіх їх поєднує Світове Дерево, основа Всесвіту.
Героїні роману, молодій обдарованій відьмі Рутенії, доведеться не лише шукати шлях до власного «Я», але й рятувати Всесвіт від зазіхань злодія Ахрумана, що вклоняється Чорнобогу. Вірні друзі – чугайстер Віт, русалинка Дзеванна, молодий зільник Золота, мудрий відьмак Добровін – та інші дивовижні люди й істоти допоможуть їй долати найсуворіші випробування…Поєднання захопливих пригод і поетичного світосприйняття – таким є сучасне українське фентезі. Алегоричною мовою оповідає воно читачеві про вічні цінності, моральні й культурні.

Немає коментарів:

Дописати коментар