середу, 1 червня 2016 р.


        Бондарук І. «Це коротке довге життя». Хома прожив таке довге і таке коротке життя на своїй землі... Його родина пережила революцію, колективізацію, голод, війну. Його старший син пройшов Другу світову лише з лопатою та сокирою, здійснивши подвиг! А додому повернувся лише за сім років після перемоги як ворог народу. Завжди спокійний і мудрий Хома вчив дітей та онуків не боятися! І ці уроки не пройшли повз їхні серця, а змінили долю України...  

       Кідрук М. «Подорож на Пуп Землі». Чи знаєте ви, де розташований Пуп Землі?
Те Піто о Те Хенуа, що у перекладі з рапануйської мови означає «Пуп Землі», - це найбільш далекий та неприступний шматок суші, відомий сучасному світові під назвою Рапа Нуї або острів Пасхи. Він віддалений від найближчої землі (узбережжя Чилі) на 4000 кілометрів. Цей крихітний острівець, загублений у південній частині Тихого океану, попри нікчемні розміри та повну ізоляцію від решти світу, колись давно став домівкою для однієї з найбільш загадкових цивілізацій в історії людства. Невелика групка людей на абсолютно безплідному острові розвинула культуру, рівної якій годі шукати у древньому світі.
        Нова пригодницька сага, де йдеться про мовчазні гори, пекучі джунглі та холодну пустелю. Книга про далекі краї, де відчайдушні головорізи з легкістю випотрошать тельбухи необережним мандрівникам, підловивши їх при перетині кордону, де грізні андійські демони потай прослизають у душі подорожніх і манять їх на вершини неприступних хребтів, на яких сотні років тому могутні Інки будували свої фортеці, ховаючи величні храми та цитаделі високо поміж хмар, де присмак смерті на губах, змішаний з пустельним піском, примушує полюбити пустелю Атакама, найсухіше місце на Землі.
        Історія про двох чуваків молодого українця та його чеського товариша, які натоптали 6000 км Південною Америкою від Кіто, столиці Еквадору, через усе Перу аж до Сантьяго, і пройшли все це заради одного: аби потрапити на Пуп Землі і доторкнутися до таємниць острова Пасхи.


        Кідрук М. «Марсіанські хроніки». «Марсіанські хроніки»- це не цілісний роман, це збірка фантатичних новел без перебільшення Метра фантастики Рея Бредбері, які ви можете читати он-лайн чи завантажити. В коротеньких оповіданнях, які дуже подібні на прозоро – акварельні замальовки, автор показує послідовне захоплення людиною планети Марс. Можна стверджувати,  що Бредбері обігрує у творі улюблену тему фантастів – тему конфлікту цивілізацій. Читач спостерігає, як етап за етапом відбувається колонізація марсіан людьми. Підкорення світу, у якому доживають свої останні роки смуглі, золотоокі масіани, які ще донедавна були високоінтелектуальною расою. Єдиним «мінусом» жителів Марсу  було те, що вони не були людьми. Марс одразу не здається. Перша експедиція землян загинула ще до посадки на Червону планету, другу експедицію просто називають божевільними і відправляють на лікування, третя опиняється в полоні власних ілюзій, і лише четверта опиняється на Марсі, коли планета вже була мертвою.
Кожне оповідання «Марсіанських хронік», без перебільшення –  геніальне. Роман відрізняється глибоким психологізмом. Марс, якого змалював Бредбері загадковий та прекрасний: мертві марсіанські міста, давно пересохлі русла річок, пустелі, над якими нависають невідомі нам холодні сузір’я. Напевно, завдяки таким сюрреалістичним описам планети виникає гостре відчуття самотності.
        Марс – це не лише планета, це надія людства на своє спасіння, на початок нового життя. Люди намагаються втекти із світу, який опиняється на порозі війни. Але чи зможе людина, яка захопила іншопланетний світ та знищила його, збудувати свій омріяний світ, про це  можна дізнатися лише прочитавши повнісию чи скорочено роман.

         Корній Д. «Зворотний бік сутіні». Здавна між Темними та Світлими немає миру. Стриб покинув рід свого батька, володаря Тьми, заради Світлої жінки. Та вона пішла й заборонила шукати себе. А ось його доньку, Мальву, полюбила як рідну. Минули роки. Разом зі своїм батьком Мальва перейшла до світу темних. Вона повинна сама зробити вибір, на чиєму боці їй залишитися. Сили дівчини зростають... 
         Та світ міняється. Заклопотані боги не одразу помічають постать у сірому каптурі. Чи зможуть Світло і Пітьма здолати сіре павутиння Сутінок? 

        Ткаченко Г. «Спалені мрії». Війна увірвалася у життя Мар’яниної родини: її чоловік загинув на фронті. Фашисти лютували, забирали останні харчі, кидали в палаючі хати старих і малих. А партизани не поспішали на допомогу мирним жителям… Та ось нарешті прийшли до села радянські визволителі. Чим же обернувся для Мар’яни довгоочікуваний мир? Жінка так мріяла, що її діти побачать світле майбутнє, будуть жити у злагоді та добробуті. Чи справдяться її сподівання?


      Кокотюха А. «Чужие скелеты». Отримавши в спадок будинок, успішний хірург Антон Сахновський вирішує змінити галасливий Київ на тихе провінційне містечко. Але перша ж ніч у новому будинку розвіяла мрії про спокійне життя... Коли Антон відкрив двері в льох, він просто обімлів від побаченого! Виявляється, в доважок до спадку йому дістався... труп невідомого чоловіка! Тепер життя лікаря перевертається з ніг на голову!
Чужі сімейні таємниці, розборки з місцевим злочинним авторитетом, зустріч з членами таємного товариства – Антон явно не розраховував на такі круті повороти долі. За фасадом сонного містечка ховаються неймовірно жорстокі таємниці. Щоб вижити, йому доведеться застосувати всі свої знання, у тому числі й хірургічні...

Немає коментарів:

Дописати коментар