середу, 1 червня 2016 р.


         Вінник А. «Коли повертається веселка».  В українській літературі засвітилася зірка Анастасії Вінник! Її персонажі кохають, сумують, удаються у відчай і знаходять у собі сили жити далі! 
       Таню Ладну розбудив телефонний дзвінок редактора. Виявляється, вона стала відомою після останньої статті. Але журналістка лише сумно посміхнулася своєму несподіваному успіху. Того дня вона говорила з лікарем… Маленька пухлина в мозку позбавила барвів її життя. Вона не бачить кольорів, не бачить веселки… Однак Таня не звикла здаватися! Часу лишилося обмаль, але вона повинна встигнути: відшукати свого єдиного Романа, познайомити його з сином, розповісти неймовірну історію кохання до кінця...

          Мастєрова В. «Смарагд». У хвилину відчаю він, син парторга колгоспу і циганки, що ходила з табором, вигукне: «Я і сам не знаю, хто я, але не злодій – це точно!». Коли в Афганістані смерть зазирне в очі, жалкуватиме лише, що помре, так і не пізнавши справжнього кохання. А коли виживе і кохання постукає у змучене серце – злякавшись своєї немочі, відштовхне вимріяне почуття. Та чи вдасться побороти любов йому, тепер уже ченцю Варфоломію, що дав обітницю служити Господу і людям?

        Гнатко Д. «Проклята роса». 30-ті роки ХХ сторіччя. Полтавщина. У селі чутки розходяться швидко. За кілька днів усі дізналися, що за юною красунею Ганною упадає одружений чоловік. Чи не приворожила його ця дівка? Може, вона відьма, бо всі парубки без тями закохані в неї? Аби врятувати доньку від ганьби та пліток, родина відправляє дівчину до міста, де доля дарує їй зустріч з майором Дмитром Солодовим. Але на заваді їхньому щастю знову стає жіноча підступність… 
        Непроста історія кохання красуні та офіцера КДБ на тлі найдраматичніших подій української минувщини: голодомор, сталінські репресії.


       Рогашко А. «Крізь безодню до світла». Під липами затишного міста, попивши кави та поблукавши тихими вуличками, доля вирішує, що прийшов час їй утрутитися в життя трьох подруг – Віри, Христини та Мар’яни… Різні, як земля, вода й вогонь… Однакові, як… Як можуть бути однакові три самотні жінки, нещасливе кохання і невдалі шлюби у яких залишилися в минулому, а тепер лише квартира, робота та, іноді, спільні посиденьки в улюбленій кав’ярні. Але все раптово зміниться однієї весни. Випадковий попутник у маршрутці чи неочікуваний телефонний дзвінок – коханню не важливо, де і з чого розпочати свою пристрасну мелодію. Тільки серце вестиме героїнь, роблячи вибір усупереч усім законам логіки і зовсім не передчуваючи страшної небезпеки, що нависла над ними трьома: поруч полює холоднокровний убивця, і він ще жодного разу не схибив… Сподіватися залишається лише на долю, а доля – теж жінка.

        Таран Л. «Остання жінка, останній чоловік». Буденність та буттєвий вимір, іронія й романтизм, таємничо-містичне та впізнаване все це поєдналося в книжці новел Людмили Таран. Одвічна напруга й осяйні миті людських стосунків, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, - провідна проблематика її прози.

        Хомич М. «Байстрючка». Ксеню вже давно непокоїла думка: може, Геник не її справжній батько? І ось під час чергової сімейної сварки старша сестра Варвара видає дівчинці мамин секрет: у Ксенії інший тато! Дівчинка приголомшена. Тепер вона хоче знайти справжнього батька і його родину, поринути у доросле життя.
В електричці Ксеня знайомиться з Марком. Хлопчина стає її першим коханням, та дівчина не здогадується, що її з Марком пов`язують не лише почуття, а й сімейна таємниця….

         Талан С. «Купеля». 2004 рік. Вони познайомилися під час буремних подій у самому серці Києва. Софійка була серед мітингувальників, а капітан Волошин стежив, щоб ніхто не постраждав. Вони випадково зустрілися поглядами  і зрозуміли, що відтепер завжди будуть разом. Це було справжнє кохання!
         ...Софійка відчувала біду, тому благала свого коханого Сашка не їхати у чергове відрядження. Із лагідною посмішкою він сказав, що повернеться за кілька тижнів, однак цього не сталося… Дівчина у відчаї! Від рідних хлопця Софійка дізнається, що трапилося нещастя і її Сашко потрапив до лікарні. Однак, побачивши його, вона розуміє: усе набагато страшніше. Коханий не впізнає її! Та це лише початок цієї надзвичайної історії кохання...

Немає коментарів:

Дописати коментар