вівторок, 27 грудня 2016 р.


Пагутяк Г. «Захід сонця в Урожі». Галина Пагутяк яскрава письменниця нової літературної генерації, безсумнівний майстер сучасної української прози. За глибиною відтворення людських почуттів та національної автентичності її без ваган^ ня можна назвати спадкоємицею Ольга Кобилянської. І це про Галину Пагутяк, письменницю таємничу й загадкову, співають у відомій пісні «Вона». Галині Пагутяк властиві фантастично-символічна манера письма, прорив до «вигаданого світу», потяг до містики та безнастанних пошуків спасіння людської душі у жорстокому світі, тому багато її творів сповнені тугою за Садом.

Пагутяк Г. «Пан у чорному костюмі з блискучими ґудзиками». До книги лауреата Шевченківської премії Галини Пагутяк «Пан у чорному костюмі з блискучими ґудзиками» увійшли найкращі зразки ґотичної прози знаної української письменниці - однойменна повість, роман «Урізька ґотика» та міфологічний есей «Уріж та його духи».

Ліпс К. «Час змін». Франція, повоєнний час, місто-курорт Віші, що славиться своїм культурним життям... Мальовнича природа, води, що відновлюють сили, справжня розкіш і довгоочікуваний мир - у таких умовах ніяк не могло обійтися без яскравого, полум'яного почуття, що спалює все на своєму шляху! Почуття, невичерпного і вибухонебезпечного за своєю силою, що виникло... між людьми, які через різницю в соціальному становищі не можуть бути разом. Та невже неможливо обійти соціальні засади і відвоювати у світу право на особисте щастя? На ці запитання відповідає автор роману про кохання між герцогом і звичайною дівчиною, що гідний називатися найкрасивішою історією нового століття. Пристрасть і ревнощі, жаркі зустрічі й болісні розставання, любов і пекуча ненависть - все це чекає на читача в романі «Час змін», разом із яким ви відчуєте всю палітру почуттів на собі, переживаючи кожну емоцію разом із героями твору.

Положій Є. «П’ять секунд, п’ять днів». П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність - такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя - у Вільних профспілках, на обох Майданах - бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш - народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває…


Брукс Т. «Бережіть янголів своїх». Кожного з нас від самого народження веде по життю янгол-охоронець, який оберігає в небезпечних ситуаціях, допомагає подолати труднощі й уникнути горя. Але що може примусити янгола зректися людини? І для чого насправді нам даються важкі життєві випробування? Про це розмірковує у своєму романі Тетяна Брукс, розповідаючи нам історію звичайної жінки, яка відчайдушно хотіла бути щасливою. Присвятивши всю себе сім'ї, одного дня вона дізналася про зраду чоловіка... А далі, немов сніжний ком: нещасний випадок, розлучення та повний крах звичного укладу. Чи зможе головна героїня, яку до того ж переслідує нав'язливий сон, впоратися з труднощами, які випали на її долю, й отримати заслужене щастя? І хто все ж таки вершить нашу долю: Господь, на допомогу якого ми так сподіваємося, чи ми самі? У якості бонусу пропонуємо вам познайомитися з талановитими оповіданнями авторки, що, наче фрагменти мозаїки, доповнюють роман та створюють гармонійну завершену картину людського буття.

«Тринадцять різдвяних історій». Ці тринадцять різдвяних історій від сучасних українських письменників насправді дуже різні, і водночас вони взаємно доповнюють одна одну, як пазли великого полотна. Як саме життя. Як, зрештою, Різдво для кожного з нас, яке містить у собі значно більше сенсів, аніж традиційна картинка родинної ідилії — довкола столу з дванадцятьма стравами. Тут реальність і містика, гумор та іронія, філософське осмислення буття і трепетне світло любові, яка є істинним поводирем, як Вифлеємська зірка, крізь темінь різдвяної ночі.

«Книжка заборон і таємниць». «Книжка заборон і таємниць» - антологія сучасної літератури для підлітків. У ній зібрано різні за жанром та темами твори: про дружбу і зраду, кохання і смерть, про пошук себе справжнього і навіть про війну, яка точиться поряд.


Каторож Я. «Алхімія свободи». Далеким чарівним королівством править мудрий і добрий король. Край, в якому мирно живуть лікарі, алхіміки та хлібороби, захищає дивний камінь світлорит, з якого побудовано Світле місто – столицю диво-країни. А ще в короля є молодший син Марк, якого випадково рятує юна Медина зі славетного давнього роду алхіміків. Дівчина не хоче, як її родичі, вдосконалювати зброю за допомогою алхімії, тож вибираючи плату за порятунок юнака – обирає можливість навчатися у найславетнішого лікаря королівства. Та не все так гарно у цьому чарівному світі: у королівстві з’являється гурт чужинців, котрі приносять із собою страшне прокляття. Справа доходить до напруженого протистояння між світлою та темною магією. Темрява намагається підкорити найкращих, навіть Марк і Медина стають зброєю в руках темних магів. Однак ті, хто обрав темряву, надто зневажливо поставилися до щирого кохання цих двох. Адже справжнє кохання – важливий компонент в алхімічній реакції, в якій виникає свобода. Саме воно може допомогти здобути перемогу там, де виявиться безсилою зброя і темні чари.

Немає коментарів:

Дописати коментар