вівторок, 27 грудня 2016 р.


Нестайко В. «Найновіші пригоди Колька Колючки та Косі Вухання». У цій найновішій і, як завжди, захоплюючій книзі патріарха сучасної дитячої літератури Всеволода Нестайка ти знову зустрінеш своїх улюблених героїв. Уперше книжку знаменитого письменника проілюстрували діти. Ці юні художники - твої ровесники з художніх та звичайних шкіл. Чимало талановитих дитячих малюнків передав нам сам письменник - діти надсилали їх йому на радіо, де ці казки прозвучали вперше.

Сеїд К. «Алі та Ніно». Друге десятиріччя ХХ століття. Російська імперія вступила в Першу світову війну, яка переросла у війну громадянську, у низку інтервенцій…
На тлі цих історичних подій нащадок давнього азербайджанського роду Алі Хан Ширваншир розповідає про своє кохання до юної грузинської княжни Ніно Кіпіані. А ще він пристрасно описує рідне Баку - багатолике, парадоксальне, темпераментне і статечне.

Арєнєв В. «Місто тисячі дверей». Чарівний світ – зовсім поруч, потрібно лише знайти туди шлях. Хлопчик на ім’я Юхимко знайшов заповітні Двері, намальовані чарівним Пензлем, і потрапив до фантастичного міста Охи. Але грізному Поряднику не до вподоби яскраві фарби чудового світу, лиходій прагнув перефарбувати його в тьмяний сірий колір… Чи вдасться Юхимові врятувати жителів Охи?


Вдовиченко Г. «Засинай. Вечірні історії для маленьких». Чотири короткі історії відомої письменниці Галини Вдовиченко для наймолодших читачів. Одні з них слід читати дітям на спокійний сон, а інші – на гарне радісне прокидання і зустріч нового дня. Це книжка-перевертайка – її можна розгорнути і читати з обох сторін. З однієї сторони –«Засинай» – дві історії: про те, як засинають машинки, і про Лялечку, яка казала, що ніколи-преніколи не спить. З іншого боку – «Прокидайся» – діти зустрінуть тих самих героїв, але вже вранці. Прекрасні ілюстрації до книжки створила художниця Віолетта Борігард.

Пагутяк Г. «Лялечка і Мацько». Історія про зворушливу дружбу хлопчика на прізвисько Лялечка і лиса-художника Мацька зоставить байдужою хіба геть черству людину. Це ж бо історія зародження справжніх, щонайсвітліших людських почуттів, і вона стократно цікавіша й від того, що оповів її справжній майстер слова.

Мензатюк З. «Як я руйнувала імперію». «Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули?

Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив?

Немає коментарів:

Дописати коментар